REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cântăreaţa pop Rita Ora se implică în construcţia unei case pentru o familie afectată de cutremurul din Albania

Cântăreaţa pop Rita Ora se implică în construcţia unei case pentru o familie afectată de cutremurul din Albania

Replica API 3 decembrie 2019 | 00:00 540

Rita Ora

Cântăreaţa pop Rita Ora se implică în construcţia unei noi case pentru una dintre familiile din Albania afectate de cutremurul violent de la 26 noiembrie, a anunţat edilul din Tirana, Erion Veliaj, citat de agenţia Xinhua.

Familia Sala, compusă din şase membri, este una din numeroasele familii grav afectate de cutremurul puternic ce a zguduit ţara balcanică la 26 noiembrie şi a lăsat în urmă 51 de morţi.

Rita Ora, cântăreaţă britanică născută pe teritoriul fostei Iugoslavii, într-o familie de albanezi, a răspuns apelului lansat de municipalitatea din Tirana şi a decis să ajute familia Sala să aibă o locuinţă nouă până la Anul Nou.

Ora a anunţat în media de socializare decizia de a-i ajuta pe albanezi. ''Familia pe care am ales-o este Sala şi vom urmări lucrările de construcţie a noii case'', a scris cântăreaţa.

Noua casă a familiei Sala se află în localitatea Pinar, în suburbiile oraşului Tirana.

Veliaj a indicat că municipalitatea nu îşi permite să acopere cheltuielile de reparaţie sau construcţie a fiecărei case distruse de cutremur.

Vineri, ministrul albanez al Apărării, Olta Xhacka, a declarat că cel puţin 4.000 de familii din Albania nu se pot întoarce la locuinţele lor din cauza pagubelor produse de cutremurul devastator.

Seismul cu magnitudinea 6,4, cel mai puternic înregistrat în aproape un secol în această regiune din Balcani, s-a produs marţi înainte de zori, într-un moment în care majoritatea oamenilor dormeau. Clădiri întregi s-au prăbuşit, prinzând victimele sub munţi de dărâmături. Oraşele Durres şi Thumane, situate în apropiere de Tirana, au fost cele mai afectate. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367