REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

„Cantina și internatul pot fi folosite în beneficiul elevilor altor școli, dar să rămână în administrarea Liceului C. A. Rosetti”

„Cantina și internatul pot fi folosite în beneficiul elevilor altor școli, dar să rămână în administrarea Liceului C. A. Rosetti”

Replica API 23 februarie 2018 | 00:00 2020

Punctul de vedere al conducerii Liceului „C.A. Rosetti”:

Conducerea Liceului Tehnologic „C.A. Rosetti” a transmis un comunicat de presă în care subliniază că se bucură de intenția Consiliului Local Constanța de a fi renovate corpurile de clădire în care au funcâionat cantina și internatul unității școlare, dar pentru aceasta nu este necesar transferul lor în administrarea Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza”. Altfel spus, reprezentanții Liceului Tehnologic „C.A. Rosetti” sunt de acord ca de respectivele clădiri să beneficieze și elevii altor școli, precum cei de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza”, dar consideră că spațiile respective ar trebui să rămână, în continuare, în administrarea liceului.

Redăm, în rândurile următoare, punctul de vedere al conducerii Liceului „C.A. Rosetii”.

„Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti” din Constanța a luat la cunoștință de intenția Consiliului Local Constanța de a transfera corpurile de clădire în care au funcționat cantina și internatul unității școlare în administrarea Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza”. Considerăm că această măsură are un impact major asupra activității educative, precum și asupra elevilor școlii noastre, școală care există în sistemul educațional constănțean încă din anul 1920.

Dat fiind specificul ofertei educaționale a unității noastre, școlarizăm elevi provenind din 8 orașe din totalul celor 11 din județ și 31 de comune din totalul celor 58 din județ, un număr mare de elevi făcând naveta. 15 elevi au domiciliul în județul Tulcea, iar 68 de elevi locuiesc în localități situate la distanță mare de Municipiul Constanța. Astfel mulți elevi ai școlii noastre au nevoie de cantină, respectiv cămin funcționale, deoarece fac eforturi financiare foarte mari să locuiască în oraș.

Pentru a putea oferi tot sprijinul acestor elevi, școala a fost permanent preocupată de menținerea, repararea și reabilitarea tuturor spațiilor aflate în administrare. Începând cu anul 2015, cantina și căminul au intrat în conservare, de atunci făcându-se demersuri repetate pentru reparația acestor spații.

Prin măsurile vizate de către municipalitate, atât elevii Liceului Tehnologic „C.A. Rosetti” cât și elevii altor unități școlare ar putea avea posibilitatea de a fi cazați în internatul unității noastre.

Astfel, există toate premisele necesare pentru ca spațiile să rămână în administrarea Liceului Tehnologic „C.A. Rosetti” din Constanța, urmând ca acestea să poată fi folosite în beneficiul tuturor elevilor, conform principiului asigurării egalității de șanse. Cu această soluție propusă, relația de permanentă colaborare cu municipalitatea ar putea fi concretizată printr-o realizare de excepție în sprijinul educației, se arată în comunicatul semnat de prof. Carmen Mînea, directorul unității de învățământ.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102