REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Căpăţână e bun de plată pentru concedierea ortopezilor de la Eforie

Căpăţână e bun de plată pentru concedierea ortopezilor de la Eforie

Replica API 13 martie 2014 | 00:00 134

Medicii au ajuns la o înţelegere cu Spitalul Judeţean

Medicii au ajuns la o înţelegere cu Spitalul Judeţean

Medicii de la Spitalul de Ortopedie din Eforie care au acţionat în instanţă Spitalul Judeţean Constanţa după ce au rămas fără serviciu, la finele anului trecut, au ajuns la o înţelegere cu unitatea sanitară condusă de managerul Dănuţ Căpăţână. Astfel, fiecare dintre cei patru medici care au deschis acţiunea pe litigiu de muncă, va primi, eşalonat, suma de 18.000 lei. Şase medici au rămas, în decembrie 2013, fără posturi, pe motivul reorganizării administrative a Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală (SOTRM) Eforie Sud, care a fost desfiinţat şi transformat în secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Patru dintre aceştia au deschis imediat acţiune în instanţă, pe litigii de muncă, contestând decizia de concediere, şi anume Aurel Niculescu, Toma Cucu, Mugur Marinescu şi Eugen Rubeli. Deşi instanţa stabilise un prim termen de judecată, atât pârâtul, în speţă Spitalul Judeţean Constanţa, cât şi reclamanţii nu au mai avut motive să se prezinte la înfăţişare. Au renunţat la cererile de judecată. Motivul? S-a ajuns la o înţelegere cu reprezentanţii unităţii sanitare, în sensul că fiecare va primi, în trei tranşe, suma de 18.000 lei.

"Ceream o sumă de bani care reprezintă cuantumul salariilor pe care le-am pierdut pentru că ne-au concediat, dar şi reangajarea. Cu siguranţă, dacă am fi câştigat şi ne-au fi reangajat, găseau o formă legală să ne dea afară. Aşa am considerat că este mai bine să acceptăm medierea", a declarat, pentru "Replica", medicul Toma Cucu.

"Aceasta este procedura. Este recomandată medierea. Dacă nu se ajunge la un consens, se continua acţiunea în instanţă. Ne-au multumit cât de cât, pentrucă pierderile materiale sunt mult mai mare. Ar fi trebuit să primim mai mulţi bani, mie mi-a convenit suma pe care ne-o vor da pentru că eu mai am doi am doi ani până la pensie. Făcusem un calcul vizavi de cât aş fi câştigat la spitalul din Eforie şi cât aş câştiga aşa, prin mediere, şi am ajuns la aceeaşi sumă, aproximativ. Ceilalţi, nu cred că sunt mulţumiţi", a declarat, la rândul său, medicul Mugur Marinescu.

Precizăm că medicii care au lucrat, ani de zile la SOTRM, şi-au găsit rapid de lucru. Astfel, Toma Cucu şi Eugen Rubeli activează la spitalul privat din Ovidiu, Aurel Niculescu şi Mugur Marinescu s-au alăturat echipei medicale din cadrul spitalului din Medgidia, ortopedul Horia Nicolae a a susţinut un examen pentru ocuparea funcţiei de şef de Secţie la Mangalia şi a fost declarat admis, în timp ce fostul director medical al Spitalului de Oase, Mihaela Liliana Sandu, activează la unitatea de tratament din Agigea, iar medicul Elena Magdalena Lupu a decis să plece tocmai la Bucureşti.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218