REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Căpăţână: Preluarea Spitalului Judeţean la Ministerul Sănătăţii, "cea mai bună glumă a anului 2013"

Căpăţână: Preluarea Spitalului Judeţean la Ministerul Sănătăţii, "cea mai bună glumă a anului 2013"

Replica API 16 ianuarie 2013 | 00:00 141

Vezi video

Vezi video

Managerul celei mai mari unităţi sanitare de la malul mării, dr. Dănuţ Căpăţână, s-a arătat nemulţumit de intenţiile ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nu ar avea cum să fie preluat de către Ministerul Sănătăţii, întrucât descentralizarea în sistemul sanitar s-a produs anterior numirii ministrului Nicolăescu, iar Consiliul Judeţean Constanţa a investit foarte mulţi bani în reabilitarea secţiilor, dr. Căpăţână catalogând intenţia ministrului ca fiind "cea mai bună glumă a anului 2013". Tototdată, managerul a precizat faptul că unitatea spitalicească nu are fonduri suficiente, existând presiuni din partea furnizorilor de medicamente. Tot în acest context, dr. Căpăţână a precizat că în februarie a.c. este posibil să se clarifice şi situaţia privind o datorie mai veche pe care CJAS întârzie să o achite, ce se ridică la câteva milioane de euro. În acest scop, se aşteaptă luna februarie a.c. pentru a putea fi blocate conturile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, în vederea recuperării banilor pentru serviciile medicale prestate şi nedecontate.

Aparţinătorii pacienţilor vor scoate bani din buzunar pentru a-şi vizita bolnavii internaţi la Judeţean?!

În privinţa programului de vizitare a pacienţilor, dr. Căpăţână a menţionat faptul că a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică un termen de 45 de zile pentru a-şi pune în ordine lucrurile în unitatea sanitară, dar a precizat şi faptul că aparţinătorii vor fi nevoiţi să intre în spital cu echipamente de protecţie (halate, măşti) pe care şi le vor procura din propriul buzunar, specificând că unitatea nu dispune de fonduri pentru achiziţionarea lor, deşi ordinul Ministerului Sănătăţii, publicat în Monitorul Oficial, interzice aceste practici. În replică, DSP susţine că ordinul trebuie aplicat. "Răspunsul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, la solicitarea Spitalului Clinic Judeţean, este acela că ordinul Ministerului Sănătăţii trebuie aplicat aşa cum a fost publicat în Monitorul Oficial", susţine dr. Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa. Deşi ministrul Eugen Nicolăescu a fost ferm în ceea ce priveşte reglementarea programului de vizitare al aparţinătorilor pacienţilor, dr. Căpăţână s-a arătat împotriva Ministerului Sănătăţii. "A fost ferm că ce? Să-l pună în aplicare când o putea dumnealui (ministrul Sănătăţii -n.r.). Nu am posibilitatea tehnică să dau drumul să intre în spital atâtea lume. Trebuie să imaginăm nişte circuite, echipamente de protecţie pe care toată lumea va fi obligată să le folosească. Nu va mai intra nimeni în spital fără echipament de protecţie, pe care oamenii şi vor procura, pentru că nu am bani să-l cumpăr. Nu am bani să cumpăr nici medicamente. La acest program noi vom face amendamente în scris la Ministerul Sănătăţii, să vedem cum funcţioneză, pentru a face anumite corecţii", a fost răspunsul tranşat al dr. Căpăţână.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218