REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Capatana se incapataneaza sa nu-l vrea pe Irimiea sef de sectie

Capatana se incapataneaza sa nu-l vrea pe Irimiea sef de sectie

Replica API 19 noiembrie 2010 | 00:00 780

Numiri noi pe functii in Judetean: Tica si Obada

Numiri noi pe functii in Judetean: Tica si Obada

Bate vânt de schimbare în Spitalul Judeţean. Înlăturat din funcţie în mod strategic, dr. Marius Enescu a fost înlocuit de dr. Vasile Lupescu. Înlocuirea a fost însă una de conjunctură. Cel care i-a preluat atribuţiile fostului director al Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, nu mai poate activa, legal, ca şef al Secţiei de Ortopedie întrucât vârsta nu îi mai permite. Tocmai din acest motiv Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgrenţă Constanţa, a înaintat adresa nr. 27105/26.10.2010 prin care solicita acordul membrilor Consiliului de Administraţie privind altă recomandare din partea Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii Ovidius pentru ocuparea postului de şef de secţie cu delegaţie la Clinica de Ortopedie.

Şi cum dr. Marius Enescu nu mai este în graţiile colegilor, Facultatea de Medicină a decis ca ortopezii din Spitalul Judeţean să rămână în grija dr. Nicolae Obada. Se pare însă că noul şef are zilele numărate, întrucât funcţia pe care va fi numit va fi scoasă la concurs. Dacă în cazul Secţiei de Ortopedie ne-am lămurit cum stau lucrurile, rămâne de rezolvat "misterul" Secţiei de Ginecologie. Un subiect extrem de delicat. Spitalul Judeţean a pierdut oameni cu reală experienţă. Iniţial s-a tras linie şi s-a decis ca unitatea sanitară să funcţioneze cu o singură secţie de Obstetrică Ginecologie. Toate bune şi frumoase. Consiliul Judeţean l-a impus şef peste secţie pe dr. Victorian Păştilă, fostul preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi reprezentant al Colegiului Medicilor Constanţa. Şi pentru că dr. Vlad Iustin Tica, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România, a avut aceeaşi soartă ca a medicului Lazăr Irimiea, regulile s-au schimbat în timpul jocului. După un demers în instanţă şi mai multe discuţii aprinse, Dănuţ Căpăţână pare să fi revenit la sentimente mai bune. Spunem acest lucru pentru că, după toate modificările de structură ale spitalului neavizate încă de minister, s-a stabilit că unitatea sanitară conform legii, trebuie să funcţioneze cu două secţii de Obstetrică Ginecologie. Aşa că managerul a propus Consiliului de Administraţie înfiinţarea a două secţii, fiecare cu 45 de paturi: o secţie cu denumirea Obstetrică Ginecologie 1, care va fi controlată de dr. Victorian Păştilă şi va avea în structură şi un compartiment de 5 paturi de infertilitate şi tratament sterilizat, cât şi Obstetrică Ginecologie 2, al cărui şef va fi Vlad Tica. Din câte se pare, dr. Lazăr Irimiea nici de data aceasta nu a avut noroc, iar potrivit surselor noastre nominalizările sunt bătute în cuie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am urcat la suprafata ca sa-l iau cu mine pe iubitul medic ortoped Nicolae Obada din Constanta. Mai traieste sau am ajuns prea tarziu? Am auzit numai lucruri tare bune despre profesionalismul sau. Un astfel de medic imi trebuie, sa-mi ingrijeasca multimea de draci.
5
0
Doctor Obada Nicolae este un monstru. Medic de rahat. Un nemernic neimplicat.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218