REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Căpăţână: Şobolani nu avem, poate accidental să apară, dar nu avem…

Căpăţână: Şobolani nu avem, poate accidental să apară, dar nu avem…

Replica API 2 februarie 2015 | 00:00 311

Managerul Spitalului Judeţean Constanţa ripostează!

Managerul Spitalului Judeţean Constanţa ripostează!

Dănuţ Căpăţână

Mămicile din Constanţa, care doresc renovarea şi reabilitarea Secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, au declanşat o acţiune de protest. Peste 50 de persoane s-au strâns sâmbătă în faţa unităţii de tratament pentru a-l comemora pe David-Nicolas, băieţelul de cinci luni care a murit în urmă cu două săptămâni în Secţia de Pediatrie. Demersul lor a venit la nici o zi după ce ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că va aloca fonduri pentru reabilitarea Secţiei de Pediatrie. Însă, mămicile nu se consolează cu ideea că „ministrul a promis”, aşa că au ignorat vremea ploioasă şi au ieşit în stradă.

„Nu este un moment tocmai plăcut, însă în toată nebunia asta sperăm să avem o veste bună, zicem noi. Pentru noi nu este o consolare faptul că s-a promis. Este imposibil de greu să treci prin aşa ceva şi vrem să facem o schimbare pentru viitorul nostru. Nu se poate accepta în anul 2015 aşa ceva. Nu suntem în lumea a treia, suntem o ţară în Europa şi vrem condiţii decente, copiii noştri să trăiască şi să nu se moară aşa uşor. Mă bucur că lumea a venit, să se vadă că vrem să schimbăm ceva şi vreau ca toată lumea să aibă curajul să îşi spună povestea. Aşteptăm să se înceapă lucrările şi atunci ne vom considera victorioşi.

Am venit la protest să se schimbe ceva”, au declarat mămicile nemulţumite de condiţiile deplorabile din spital. O altă femeie şi-a amintit că probleme există şi în alte secţii ale spitalului, spunând că la sfârşitul săptămânii trecute, find internată în Secţia Medicală 1, a văzut un şobolan, dar şi excremente de rozătoare. Managerul dr. Dănuţ Căpăţână a negat faptul că ar exista rozătoare în spital: „Şobolani nu avem, poate accidental să apară, dar nu avem, nu ne-am confruntat cu astfel de probleme”. Tot el a mai afirmat că: „Nu am făcut nici un secret că există secţii nerenovate în spital, la fel cum există şi secţii renovate.

Şi pe secţiile nerenovate şi pe secţiile renovate se aplică aceleaşi reguli de dezinsecţie şi dezinfecţie. Sunt registre, tabele pe care le putem pune la dispoziţia organelor de control care au şi fost şi au constatat că în afara de faptul că Secţia de Pediatrie la care ne referim punctual este nerenovată restul de probe şi tot ce înseamnă acuzaţii vizavi de faptul că este un focar de infecţie sunt neadevărate. Toate aceste lucruri sunt susţinute de probe biologice, de laborator”. Cât despre acuzaţiile grave la adresa medicilor, care ar lăsa copiii să moară, iar pacienţii sunt ignoraţi de personalul sanitar, oficialul spitalului a precizat că:

„Afirmaţiile mi se par, unele dintre ele, lipsite de orice fel de logică”. El îi sfătuieşte pe nemulţumiţi să facă sesizări scrise pentru a putea lua măsuri împotriva celor care greşesc. „A arunca vorbe în vânt mi se pare foarte periculos, mai ales când vorbim de sănătate şi de copii. Pe baza unei reclamaţii putem lua nişte decizii, putem lua nişte măsuri, aşa pe vorbe nu putem face nimic”, a explicat dr. Căpăţână, adăugâmd şi faptul că nu a acoperit angajaţii care a comis o eroare medicală. Până când nu vor vedea spitalul complet renovat şi igienizat, mamele dau asigurări că nu vor renunţa la acţiunile de protest.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218