REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Căpitanul Franţei consideră că Mladenovic şi Garcia au reuşit să o epuizeze pe Halep în meciurile de simplu

Căpitanul Franţei consideră că Mladenovic şi Garcia au reuşit să o epuizeze pe Halep în meciurile de simplu

Replica API 23 aprilie 2019 | 00:00 323

Căpitanul echipei Franţei, Julien Benneteau, a declarat, duminică, după calificarea în finala Fed Cup, că un element important în victoria în faţa României a fost faptul că Simona Halep a fost obosită de Kristina Mladenovic şi Caroline Garcia în meciurile de simplu şi a cedat fizic în finalul meciului de dublu.

Benneteau a precizat că a dorit să o aibă odihnită pe Mladenovic pentru meciul de dublu şi de aceea nu a introdus-o în ultimul meci de simplu, chiar dacă jucătoarea s-a declarat pregătită să joace în ambele partide.

''Am văzut că asta a costat-o pe Begu (care a încheiat accidentată meciul cu Parmentier şi nu a mai putut disputa partida de dublu, alături de Monica Niculescu), am văzut că munca începută sâmbătă de Kristina la simplu, continuată de Caroline contra Simonei Halep, care a făcut ca la un moment dat să nu mai aibă forţă. Poate toate aceste eforturi au făcut-o (pe Halep) să comită dublă greşeală la minge de break (la 4-4, 30-40 în setul al treilea al meciului de dublu)'', a declarat Benneteau, citat de L'Equipe.

Fostul tenisman a explicat că a trăit emoţii excepţionale ca jucător, dar în acest weekend a trecut prin momente pe care le va păstra mereu în memorie.

Benneteau a precizat că a ezitat mult înainte de a decide ca Pauline Parmentier să joace ultimul meci de simplu: ''A fost un moment de inteligenţă, sinceritate şi onoare între Pauline, Alizé (Cornet) şi mine. În această reuniune în trei a reieşit clar că Pauline era alegerea cea mai bună. (...) Cred că zgura indoor este cea mai bună suprafaţă pentru ea''.

Căpitanul echipei Franţei a subliniat că ştia că Begu va juca pentru România în acel meci, precum şi faptul că Parmentier a învins-o pe Irina anul trecut la Istanbul.

''A fost o adevărată victorie de echipă'', a remarcat Benneteau, care a lăudat altruismul de care a dat dovadă Alize Cornet, care a simţit că Parmentier este mai în formă.

Julien Benneteau s-a referit şi la meciul dintre Caroline Garcia şi Simona Halep: ''A fost un meci mare făcut de Caroline şi unul enorm de Halep. A fost u meci de un nivel şi de o intensitate de clasă mondială, cu adevărat. Nu am pretenţia de a avea o experienţă de excepţie în tenisul feminin, dar pentru mine, a fost cel mai mare meci pe care l-am văzut. Cei care spun că tenisul feminin nu este spectaculos sau nu e de nivel înalt, nu ştiu nimic despre sport. A fost de o intensitate, o emoţie şi un nivel de joc, tactic, tehnic şi fizic timp de trei ore... Am fost impresionat. Sper că Garcia va continua să joace aşa în continuare. Dacă o va face vom fi şi mai puternici în Fed Cup''.

Franţa a învins România cu scorul de 3-2, duminică, la Rouen, în semifinalele Fed Cup.

Sâmbătă, în meciurile de simplu, Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic cu 6-3, 6-1, iar Caroline Garcia a trecut de Mihaela Buzărnescu în două seturi, cu 6-3, 6-3. Duminică, în primul meci de simplu, Halep a învins-o pe Garcia cu 6-7 (6), 6-3, 6-4, iar apoi Pauline Parmentier a câştigat cu 6-3, 2-6, 6-2 în faţa Irinei Begu. La dublu, Mladenovic şi Garcia au învins perechea Halep/Niculescu cu 5-7, 6-3, 6-4.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dopingul tarancutei noastre a fost de proasta calitate, nu a tinut-o mult timp, si de-aia am pierdut meciul decisiv, fiinda Halep nu a mai rezistat. Sa se dopeze mai bine.
1
3
Hai sa-si atribuie niste merite si antrenorul Frantei!Ti le-a batut Halep la simplu de le-a ascultat cu urechea si chipurile ati epuizat-o!N-am avut o a doua jucatoare la un nivel mai inalt,nici in meciurile de simplu si nici in cel de dublu,atata tot!Monica Niculescu doar loba si ii punea mingile pe tava lui Mladenovici.Multumim,Simona Halep!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102