REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Captură în penitenciar: 13 telefoane, ascunse în două pet-uri de Pepsi , descoperite la Valu lui Traian

Captură în penitenciar: 13 telefoane, ascunse în două pet-uri de Pepsi , descoperite la Valu lui Traian

Replica API 6 iulie 2013 | 00:00 172

Colet cu "surprize" pentru deţinuţi

Colet cu "surprize" pentru deţinuţi

Captură-record de telefoane mobile la secţia exterioară a Penitenciarului Poarta Albă! Metodele de introducere a obiectelor interzise de lege în penitenciare sunt din ce în ce mai diverse. Dacă în luna mai o constănţeancă a fost săltată de poliţişti, după ce a "umplut" pulpa de pui cu un telefon, pentru concubinul încarcerat la Valu lui Traian, iată că oamenii legii s-au confruntat cu un alt caz interesant. O altă metodă la fel de inedită a fost descoperită recent de angajaţii Penitenciarului Poarta Albă. În timpul unui control efectuat la secţia exterioară de la Valu lui Traian, gardienii au găsit 13 telefoane mobile, cu şapte cartele SIM şi patru acumulatori, ascunse în două pet-uri de Pepsi. Destinatarul coletului "surpriză": un deţinut din Ovidiu, condamnat la şase ani pentru furt.

Soţia acestuia a fost prinsă cu telefoanele în bagaj. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală. "Vizita a fost întreruptă. Ne-am uimit cu toţii. Discutăm despre o captură record. Cred că persoana respectivă vroia să dea o lovitură. Poliţiştii din Valu lui Traian au preluat cazul", a declarat, pentru "Replica", Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă. Femeia a încercat să fenteze oamenii legii pentru soţul încarcerat într-un mod uluitor. A înfăşurat telefoanele, acumulatorii şi cartele SIM în pungi de plastic, iar apoi a îndesat bunurile în două pet-uri tăiate. "Femeia a lipit pet-urile cu scoci, le-a umplut cu Pepsi, a lipit şi etichetele şi s-a prezentat la vizită", a explicat Gabi Botezan modalitatea de operare. Această metodă se adaugă altora, cum ar fi ascunderea telefoanelor mobile şi a accesoriilor aferente acestora în: produse alimentare, conserve şi alte recipiente, genţi de voiaj, sacoşe, obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte. Pentru combaterea acestui fenomen, Administraţia Naţională a Penitenciarelor organizează permanent acţiuni specifice care să contribuie la prevenirea, stoparea şi reducerea numărului de obiecte interzise ce pătrund în locurile de deţinere. În acelaşi timp, au fost puse în aplicare o serie de măsuri, atât de ordin legislativ, prin incriminarea ca infracţiune a introducerii de obiecte interzise în penitenciar, fiind totodată achiziţionate mijloace moderne de control (porţi detectoare, detectoare portabile).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614