REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Captură-record de o tonă de metamfetamină în apropiere de Los Angeles

Captură-record de o tonă de metamfetamină în apropiere de Los Angeles

Replica API 16 octombrie 2020 | 00:00 1159

Agenţii federali americani au anunţat miercuri că au confiscat o tonă de metamfetamină în regiunea Los Angeles, cea mai mare captură efectuată vreodată de agenţia antidrog americană (DEA) pe teritoriul Statelor Unite, potrivit acestora, scrie Agerpres.

Sursa foto: (c) DEA Los Angeles / Twitter

"Este suficient drog pentru a furniza o doză de metamfetamină fiecărui bărbat, femeie şi copil din Statele Unite şi Mexic", a declarat reporterilor responsabilul interimar al DEA, Timothy Shea, conform AFP.

Ancheta a început în iunie şi a făcut posibilă identificarea în sudul Californiei a unei reţele importante legate de cartelul mexican Sinaloa, care a dus ulterior la ascunzători de droguri din regiune.

În urma unei operaţiuni de supraveghere a traficanţilor, forţele de ordine au putut confisca în total, la începutul lunii octombrie, o tonă de metamfetamină (cu o valoare de revânzare de peste 7 milioane de dolari), 400 de kilograme de cocaină şi şase kilograme de heroină.

"Cea mai mare captură de metamfetamină efectuată pe teritoriul naţional către DEA este o lovitură majoră dată cartelurilor (de droguri), şi totodată, o victorie imensă" pentru populaţia din California de Sud, a declarat Timothy Shea. "Toate studiile arată că dependenţa de metamfetamină este însoţită de o creştere a criminalităţii violente, inclusiv a spargerilor, agresiunilor şi crimelor", a precizat el.

Potrivit agenţilor antidrog, Los Angeles şi regiunea sa reprezintă o platformă prin care traficanţii mexicani tranzitează droguri venite de peste graniţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367