REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CARACATIŢA din afacerile ŢIGANILOR CU PALATE în Iaşi şi-a întins tentaculele şi la Constanţa!

CARACATIŢA din afacerile ŢIGANILOR CU PALATE în Iaşi şi-a întins tentaculele şi la Constanţa!

Replica API 13 decembrie 2016 | 00:16 3244

Escrocherii pe bandă rulantă

Escrocherii pe bandă rulantă

Sursa foto: 7est.ro

Anumite sate din Iaşi pot fi comparate cu lejeritate cu localitatea constănţeană Cuza Vodă. Numai că în celălalt judeţ putem vorbi despre adevărate palate din care ies pirandele şi se urcă în maşini de lux. La Cuza Vodă nu e chiar aşa, dar evaziunea fiscală este în floare, la fel şi numele Stănescu. Însă, cum nu era de ajuns, iată că tentaculele caracatiţei celorlalţi s-au întins şi la malul mării, în prim plan fiind numita Racovina Stănescu, o escroacă - şefă! În acest sens a fost constituită o comisie rogatorie la Tribunalul Constanţa, petent fiind Tribunalul Iaşi, pentru a fi audiat un martor.

Comisia rogatorie se referă la procedura utilizată pentru administrarea unor probe sau efectuarea unor acte procedurale de către o altă instanţă decât cea care instrumentează cauza, de obicei egală în grad, care se află mai aproape de respectiva proba decât instanţa învestită cu judecarea cauzei. În speţa de faţă este vorba de audierea unui martor de la malul mării, care a fost citat cu mandat de aducere şi pe numele căruia s-au trimis mai multe adrese. Termenul a fost amânat pentru 5 ianuarie 2017. Cât despre speţa de faţă, precizăm că inculpata este din Iaşi, acolo unde câteva localităţi sunt cunoscute ca fiind locuite de persoane de etnie romă, precum Zanea, Grajduri sau Hârlău. Mai toate au numele de familie Stănescu şi au ca şi „ocupaţie” evaziunea fiscală şi spălarea de bani. Acesta este şi cazul Racovinei Stănescu, cercetată în mai multe dosare aflate pe rolul instanţelor din Iaşi. Spre exemplu, după cum a scris ziaruldeiasi.ro, firma Aurovox a ajuns în Grajduri pe 23 august 2010 ca o nouă interfaţă a societăţii Bio Metalica înfiinţată pe 9 iunie 2010, în Suceava, de Ghiocel Munteanu. Pe 10 august, Ghiocel o cooptează în firmă pe Racovina Stănescu, pentru ca la două săptămâni distanţă Racovina să devină unic asociat şi să mute societatea în Grajduri. După acest prim an de activitate a fost şi depus singurul bilanţ contabil la Fisc, la o cifră de afaceri de 12,8 milioane lei obţinându-se pierderi de 40.000 lei fără nici un angajat. Toate tranzacţiile efectuate ulterior nu au mai ajuns la Fisc până în 2014, când o inspecţie fiscală a scos la iveală sumele imense care trebuiau virate la buget şi s-a ajuns la insolvenţă. Firma a dispărut, datoriile au rămas. Şi acesta nu este singurul exemplu. La o simplă căutare pe Tribunalul din Iaşi, aceasta apare în multe dosare, începând din anul 2007. În februarie anul curent a fost iar trimisă în judecată pentru evaziune fiscală, parte responsabilă civilmente fiind SC Alpacino Impex SRL - prin administrator Stănescu Racovina. În 2014, ANAF se chinuia să recupereze o datorie de 20 de milioane de lei, rezultată din deducerea eronatăa TVA fără documente justificative. Cel mai nou dosar înregistrat este din data de 25.11.2016, dosarul fiind tot de evaziune fiscală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Confiscati palatele ciorilor cladite pe bani nemunciti, furati cersiti, ....
7
0
suntem un popor de tzigani ! romanii sunt sclavi
4
3
aici vinovati santem noi ca nu am procedat la fel ce dreku; pai ori esti smecher ori ...., institutele te ajuta ca la gradinita Micul Regat ala judecator !
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367