REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Caraibe, mai ieftin ca la Mamaia? Politicienii constănţeni „muşcă” din Ponta

Caraibe, mai ieftin ca la Mamaia? Politicienii constănţeni „muşcă” din Ponta

Replica API 12 august 2015 | 00:03 232

Încă o perlă

Încă o perlă

Întors recent din vacanţa petrecută în Caraibe, premierul Victor Ponta a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că acolo unde a mers el „este un pic mai ieftin decât la Mamaia”. „Unde am mers eu în vacanţă e un pic mai ieftin decât la Mamaia. (...) Evident că, după 2013, când am fost în vacanţă cu copiii şi domnul Băsescu şi doamna Udrea s-au găsit să mă critice zi de zi cât eram în vacanţă”, a spus Ponta. Reacţiile nu au întârziat, iar politicienii constănţeni se întrec în a spune cât de mincinos (sau nu?) este premierul. „Eu aş spune că nu îl crede nimeni. Nu cred că îi pasă lui Ponta de cum sau ce a condus Radu Mazăre, cred că îi pasă doar de imaginea proprie şi declaraţia intră în nota glumelor de sezon”, a spus senatorul PNL, Christian Gigi Chiru, pentru „Replica”.

„Strângi bani un an sau doi ani pentru un sejur de trei zile”

În contextul în care staţiunea Mamaia a fost mereu lăudată de Ponta în „vremurile bune”, când Radu Mazăre era primar, afirmaţiile de acum, în opinia celor de la M10, vin ca o nouă minciună. „Cred că printre puţinele momente de când Victor Ponta este prim-ministru al României şi cred că din cariera sa politică a spus adevărul! Cred că nu a minţit. Surprinzător... şi chiar cred că preţurile din staţiunea Mamaia sunt mult, mult mai mari decât în alte staţiuni, care oferă servicii de calitate incomparabil superioare decât ceea ce se oferă în Mamaia. Chiar îl cred pe Victor Ponta. Sigur, poate fi şi o exagerare, dar nu cred că este foarte mare. Cine vine în Mamaia se „uşurează” de sume consistente de bani. Ai nevoie de cel puţin un an de zile, poate chiar doi, de economii substanţiale pentru a-ţi petrece un sejur la Mamaia, de trei zile, deşi turismul adevărat este de minimum şapte zile. (...) Inconsecvenţa mesajelor transmise de Victor Ponta nu surprinde pe nimeni prin schimbarea la 180 de grade. Dacă acum un an de zile îl lăuda pe Radu Mazăre şi se făcea scut pentru Radu Mazăre în faţa DNA, acum s-a lepădat şi nu mai miră pe nimeni. Dacă un an de zile lăuda Mamaia, acum spune că preţurile sunt foarte mari (...)”, a spus preşedintele M10 Constanţa, Mihai Petre, pentru „Replica”.

PRU: „Ca premier, nu ai voie să fii ironic!”

De cealaltă parte, preşedintele PRU Constanţa, Dumitru Bădrăgan, consideră că Ponta a reuşit să dea o lovitură... guvernării Ponta.

„E un atac direct la guvernarea Ponta! Şi-a dat-o prin ricoşeu, singur, pentru că dacă nu ai capacitatea ca Guvern să faci o strategie, nopţile acoperite de cazare, nu doar 50 de zile, ci minim 90, ceea ce înseamnă programa şcolară în aşa fel încât tinerii să intre în vacanţă mai devreme să poată vizita litoralul. Nu avem putere de cumpărare în România şi atunci operatorul în turism e nevoit să ridice preţul, pentru că are un număr mic de turişti. Înseamnă că nu suntem bine reprezentaţi la nivel europeal, la nivel de turism, în ceea ce priveşte macrostrategiile. Dau exemplu: Copenhaga are undeva la 200 de nopţi cazare, cu peste 80% ocupare, iar Mamaia, cu peste 80% ocupare, cât ai? 50 de zile, maxim? Şi mai ai o problemă. În Mamaia, între betoane nu poţi să faci decât turism de weekend. Vine omul cu copilul, unde să îl ducă? La terasele de pe plajă? Ce să audă? Muzica la maxim? Se duce în oraş, ce să vadă? Alte betoane! (...) Ponta, vorbind despre Miami, i-o trage lui Ponta, nu lui Mazăre! Tot acolo ajungem. Dacă eşti premier nu ai voie să fii ironic, pentru că ironia ta se referă la un act de guvernare, care n-a găsit o politică, un management concret pentru a promova turismul pe litoral”, a spus Bădrăgan, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218