REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Caratană din dosarul sclavilor de la Kogălniceanu, reţinut pentru mita electorală de astă vară

Caratană din dosarul sclavilor de la Kogălniceanu, reţinut pentru mita electorală de astă vară

Replica API 6 decembrie 2012 | 00:00 234

Mascaţii au întors comuna pe dos

Mascaţii au întors comuna pe dos

Comuna Mihail Kogălniceanu a fost, ieri, încă de la primele ore, întoarsă pe dos de oamenii legii. Dosarul "mitei electorale de la locale" a culminat, ieri seară, cu reţinerea a patru persoane, din câte susţine primarul comunei, Ancuţa Belu, care este convinsă că acuzaţiile care sunt aduse susţinătorilor săi sunt nefondate.

La alegerile locale din acest an, poliţiştii din Mihail Kogălniceanu s-au sesizat din oficiu privind oferirea de mită electorală în localitate. În urma cercetărilor au fost identificate mai multe persoane, care ar fi recunoscut că au împărţit mită electorală pentru un candidat la primărie. Între timp, acest candidat a şi câştigat, este vorba despre Ancuţa Belu, aceasta declarând însă că nu are nici o legătură cu nici un fel de mită electorală, ba mai mult, ea pune pe seama contracandidatului său, fostul primar de la PSD, toată situaţia. "Fostul primar e prieten cu anumiţi poliţişti, care anchetează oameni care nu au nici o vină. I-au luat la Parchet, acum patru persoane sunt reţinute", a spus, ieri seară, Anca Belu. Primarul a recunoscut că respectivii au fost susţinători ai săi la alegerile locale. Iată însă ce spuneau, în vară, oamenii legii: "Poliţiştii Secţiei 2 Rurale Mihail Kogălniceanu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 31 mai - 02 iunie a.c., mai multe persoane implicate în procesul electoral din comuna Mihail Kogălniceanu au oferit sume de bani alegătorilor, cu scopul de a îi determina pe aceştia să voteze în favoarea unui candidat la alegerile locale din data de 10 iunie a.c. În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au identificat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 45 ani, care au oferit sume de bani unui număr de 7 persoane din comuna Mihail Kogălniceanu în scop electoral. (...)". La acea dată, două persoane erau reţinute, iar cercetările au continuat, Parchetul luând decizia, ieri, să efectueze percheziţii în mai multe locuinţe, existând, conform unor surse, indicii că au fost întocmite anumite liste, dar şi faptul că se încearcă influenţarea unor martori din acest dosar. "Nu ştiu exact ce căutau, au fost şi mascaţii în comună, să fie asigurată liniştea. Am auzit ba că liste de la locale, ba că liste de la referendum", a mai declarat Ancuţa Belu. În ceea ce-i priveşte pe bărbaţii reţinuţi ieri seară, se pare că ar fi vorba şi despre unul din fraţii Caratană. Reamintim că fraţii Mişu şi Mihăiţă Caratană au devenit "celebri" după ce, împreună cu mai mulţi apropiaţi, au fost acuzaţi că ţineau în regim de sclavie mai multe persoane, pe care le exploatau la fermele acestora.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218