REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Caravana mobilă a studiilor în Franţa la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța

Caravana mobilă a studiilor în Franţa la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța

Replica API 19 mai 2019 | 00:00 490

Vineri, 17 aprilie a.c., la Liceul Teoretic „G. Călinescu” din Constanţa, a avut loc, în cadrul proiectului Noi și lumea – SAISON FRANCE –ROUMANIE, activitatea LA CARAVANE DES ÉTUDES EN FRANCE - Caravana mobilă a studiilor în Franţa, coordonată de dna prof. Ana Colțea, în parteneriat cu Institutul Francez – Bucureşti și Campus France România, cu participarea unor elevi din clasele a XI-a C şi a XII-a C.

Obiectivele activității sunt: promovarea învăţământului superior şi a cercetării franceze pentru viitorul public studenţesc român, promovarea secţiunii bilingv francofone și, nu în ultimul rând, promovarea unei imagini pozitive a liceului în comunitate.

În cadrul activității desfășurate la Liceul Teoretic „G. Călinescu” din Constanța, participanții: Pierre-Yves Mingant, responsabil misiune pentru cooperarea universitară în cadrul Institutului francez din România, Andreea Palcu, coordonator și responsabil al Spațiului Campus France București și Andreea Nistor, asistent Campus France București, au prezentat oportunităţile de studiu în Franţa și demersurile necesare pentru a accede, au distribuit ghidul filierelor universitare francofone și au împărțit broșuri. De asemenea, dna Laura Drăguțu, specialist la Group Renault, le-a explicat celor prezenți importanța studierii limbii franceze, a pus accent pe eforturile de învăţare a limbii franceze în regim bilingv, Franţa fiind a patra ţară din lume care primește studenţi străini, a treia destinaţie de studiu pentru tinerii români şi primul partener universitar al României.

Institutul francez, cu echipele polului universitar şi ştiinţific, se deplasează în 18 oraşe din România, în licee şi universităţi pentru a informa asupra posibilităţilor de studiu pentru ca viitorii studenţi să redescopere învăţământul superior francez şi numeroasele oportunităţi de carieră la întoarcerea în ţară.

Născută dintr-o voinţă politică comună, SAISON FRANCE – ROUMANIE 2019 coincide cu preşedinţia română la Consiliul Uniunii Europene şi celebrările centenare ale creării României moderne 1 decembrie 1918, respectiv sfârşitul Primului Război Mondial. Oglindă a societăţilor noastre, ancorate în secolul al XXI-lea, dar care își trag rădăcinile dintr-o francofonie împărtăşită, SAISON FRANCE – ROUMANIE 2019 va da dovadă, de asemenea, de dinamismul şi de imaginaţia creatorilor, va reafirma ataşamentul la o Europă a păcii, a ideilor şi a cooperării.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369