REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Care sunt cadourile pe care nu e bine să le oferi de Sfântul Nicolae: daruri ce prevestesc lacrimi și tristețe

Care sunt cadourile pe care nu e bine să le oferi de Sfântul Nicolae: daruri ce prevestesc lacrimi și tristețe

Replica API 4 decembrie 2021 | 00:00 1143

Toată lumea așteaptă cu nerăbdare perioada sărbătorilor de iarnă și iată că ziua care sparge gheața este chiar cea de 6 decembrie, atunci când se sărbătorește Sfântul Nicolae. Deși mulți oferă sau primesc tot felul de cadouri, iată că unele dintre daruri necesită mai multă atenție, deoarece pot prevesti lacrimi și tristețe.

Orice dar aduce o bucurie, indiferent de cadou, primitorului, însă toată lumea ar trebui să știe că unele daruri prevestesc tristețe și lacrimi. Se spune că unele articole vestimentare trebuie ocolite cu cea mai mare atenție atunci când vine vorba de Sfântul Nicolae, scrie spynews.ro

Care sunt cadourile pe care nu e bine să le oferi de Sfântul Nicolae

Conform superstițiilor știute încă din moși strămoși, se pare că de Sfântul Nicolae nu este bine să le oferi doamnelor și domnișoarelor produse de machiaj sau bijuterii, deoarece le va aduce ghinion.

Mai mult decât atât, atunci când vine vorba despre articolele vestimentare, se spune că nu este bine să dăruiești cravate sau fulare, deoarece atrag ghinion asupra persoanei respective. Despre mărgele se spune același lucru.

În plus, dacă ai de gând să oferi valize, pușculițe sau portofele, acestea nu trebuie să fie oferite goale, deoarece vor aduce sărăcie posesorului. Românii mai evită batistele și oglinzile atunci când vine vorba de cadourile de Sfântul Nicolae.

Cine a fost, de fapt, Sfântul Nicolae

Copiii asteapta cu nerabdare cadourile lăsate de Moș Nicolae, în noaptea de 5 spre 6 decembrie. Legenda spune că celor care au avut un comportament nepotrivit tot anul, Moș Nicolae le va lăsa în ghetuțe o nuielușă.

Se spune că Sfântul Nicolae și-a pierdut ambii părinți, din cauza unei boli, atunci când era doar un copil și de atunci și-a dedicat viața oamenilor saraci, bolnavi și suferinzi, cărora le-a făcut viața mai frumoasă și le-a oferit tot felul de bunuri.

De asemenea, Sfântul Nicolae a salvat multe popoare de la foamete și este cunoscut și drept protector al marinarilor, pe care i-a salvat prin rugăciunile sale. Se spune ca tinerii și copiii sunt protejați în mod special de Sfântul Nicolae.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369