REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Care sunt cele mai eficiente ceaiuri în tratarea răcelii

Care sunt cele mai eficiente ceaiuri în tratarea răcelii

Replica API 18 noiembrie 2020 | 00:00 1032

Ceaiurile îți pot fi aliat de preț în lupta cu răceala, însă adevărul este că unele ceaiuri sunt mai eficiente decât altele în combaterea simptomelor specifice unei răceli.

Durerile în gât, congestia nazală și starea generală de rău sunt ameliorate eficient de unele ceaiuri. Așadar, dacă alegi anumite ceaiuri, răceala se va manifesta mai blând și totodată se va vindeca mai rapid, scrie doc.ro.

Iată ce ceaiuri ar trebui să consumi dacă suferi de răceală:

Ceaiul din plante, îndulcit cu miere – prepară un ceai din amestec de plante precum mușețelul, mentă și teiul. Lasă-l puțin la răcit, apoi îndulcește-l cu miere naturală. Ceaiul din plante nu te va deshidrată, așa cum o face însă ceaiul negru, și va calmă durerile din gât, în timp ce mierea cu proprietățile ei calmante și antiseptice va suprimă nu numai durerea în gât, ci și tusea. Un asemenea ceai te va ajută să expectorezi dacă ai tușe productivă, însă trebuie să consumi cel puțin 2-3 căni pe zi.

Ceaiul de echinacea – studiile făcute în domeniu sugerează că echinacea poate susține sistemul imunitar în lupta cu boală. Un studiu făcut de cercetătorii de la Colegiul York din Pennsylvania dovedește că ceaiul de echinacea consumat în timpul răcelii poate reduce durata bolii.

Ceaiul de lămâie – bogat în concentrația de vitamina C, ceaiul de lămâie susține și el activitatea sistemului imunitar. Mare atenție însă, dacă ceaiul de lămâie conține prea multă zeamă de lămâie, e posibil să irite gâtul, accentuând durerile și tusea.

Ceaiul de ghimbir – folosit de secole în tratarea durerilor de gât și a congestiei nazale, ceaiul de ghimbir poate fi de mare ajutor în tratarea răcelilor. Acesta combate și problemele gastrointestinale, redând apetitul persoanelor răcite.

Ceaiul de șoc – extractul de șoc accelerează vindecarea infecțiilor tractului respirator, așa că nu e de mirare că acest ceai este extrem de eficient în tratarea răcelilor. Proprietățile antivirale și antimicrobiene ale șocului reduc durata răcelii și totodată fac simptomele mai ușor de suportat.

Ceaiul de scorțișoară – antioxianții din ceaiul de scorțișoară ajută organismul să se pună pe picioare în timpul unei răceli. Trebuie să fii atent însă, dacă scorțișoară se regăsește în concentrații prea mari, poate cauza iritații la nivelul gâtului ori cavitații bucale.

Ceaiul de ceapă – dacă răceală ta se manifestă și prin tușe agresivă, productivă, poți folosi ceaiul de ceapă pentru ameliorarea acestui simptom. Datorită conținutului de sulf, ceapă este o armă excelență împotriva infecțiilor tractului respirator superior.

Pentru a prepară ceai de ceapă trebuie să fierbi 2 cepe curățate de coajă, în 0,5 litri de apă. După 15-20 de minute, timp în care completezi în permanentă cu apă pentru a o înlocui pe cea care se evaporă, poți opri focul. După ce ceaiul se răcește, îndulcește-l cu miere și consumă-l. Pentru o aromă mai plăcută, poți adaugă și felii de ghimbir în acest ceai de ceapă.

Pe lângă consumul acestor ceaiuri, poți face și alte lucruri pentru a te simți mai bine în timpul răcelii:

Consumă multe supe calde.

Ia medicamente care pot ameliora simptomele – paracetamol, antiinflamatoare, antitermice.

Suge bomboane pentru durerile în gât, întrucât acestea stimulează salivă, care menține gâtul hidratat și reduce durerile.

Odihnește-te suficient – profită de perioada în care ești bolnav pentru a-ți lua câteva zile libere, în timpul cărora odihnă să fie prioritatea ta.

Dacă simptomele nu se ameliorează în câteva zile, ba chiar observi că se agravează, apelează la ajutor de specialitate. Medicul de familie te va consulta și îți va stabili diagnosticul, în funcție de manifestările răcelii. Tratamentul administrat la recomandarea medicului va ameliora simptomele și, totodată, va reduce riscul de complicații.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218