Care sunt cele mai toxice produse care se găsesc în fiecare frigider
Care sunt cele mai toxice produse care se găsesc în fiecare frigider
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAmbalarea produselor alimentare este importantă pentru calitatea și prospețimea acestora. Cu toate acestea, materialul utilizat în aceste recipiente joacă un rol esențial în aspectul de sănătate al alimentelor.
În multe case, alimentele sunt depozitate de cele mai multe ori în recipiente de plastic care pot fi cumpărate ieftin de pe piață. Însă aceste produse ne costă scump pentru sănătatea noastră.
Cele mai toxice produse care se găsesc în fiecare frigider
Materialul, în special plasticul, reușește să transforme alimentele sănătoase în alimente toxice, cancerigene. Plasticul conține o substanță chimică cunoscută sub numele de bisfenol-A (BPA). Această substanță chimică a fost utilizată pentru a crea materiale plastice încă de la începutul anilor 1960 și continuă să fie folosită și astăzi. BPA se găsește în multe dintre cele mai utilizate ambalaje de alimente și băuturi din lume în fiecare zi, cum ar fi sticlele de apă, ustensilele de bucătărie, conservele și multe altele.
Atunci când alimentele intră în contact cu plasticul, metalul sau alte materiale, este foarte probabil să fie contaminate cu această substanță chimică periculoasă, care, printre altele, provoacă daune creierului, inimii și plămânilor, dar favorizează și apariția cancerului. Studiile au descoperit o legătură puternică între BPA și tensiunea arterială crescută la adulți.
Medicii de la Harvard, pe de altă parte, îndeamnă la prudență și recomandă să se folosească cât mai puțin aceste alimente ambalate și să se aleagă alimente proaspete. În locul plasticului sau al altor materiale nocive, experții sugerează utilizarea sticlei, oțelului sau porțelanului pentru ambalarea și depozitarea alimentelor.
Câteva modalități de a „câștiga” în fața plasticului
- Folosiți pungi de pânză, nu pungi de plastic pentru cumpărături.
- Folosiți sticle de apă reutilizabile.
- Nu folosiți recipiente din plastic pentru depozitarea alimentelor.
- Nu folosiți ambalaje de unică folosință, ambalaje în exces, paie și alte materiale plastice de unică folosință. Folosiți-le pe cele reutilizabile.
- Căutați alternative pentru a înlocui plasticul din uneltele pe care le folosiți.
- Reciclați. Dacă trebuie să folosiți plastic, încercați să folosiți numărul 1 (PET) sau numărul 2 (HDPE), care sunt cele mai frecvent utilizate materiale plastice reciclabile. Evitați pungile de plastic sau ambalajele din polistiren, deoarece acestea au o rată scăzută de reciclare.
Împărtășiți cu ceilalți aceste lucruri, recomandă actualno.com. Vorbiți familiei și prietenilor despre importanța reducerii utilizării materialelor plastice în viața noastră și despre impactul devastator asupra sănătății și mediului, citează exquis.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News