REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Care sunt spitalele din Constanța care vor reveni treptat la activitatea dinaintea pandemiei

Care sunt spitalele din Constanța care vor reveni treptat la activitatea dinaintea pandemiei

Replica API 15 mai 2021 | 00:08 2029

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a votat, vineri, 14 mai a.c. hotărârea nr. 74 care prevede aprobarea propunerii DSP Constanța în ceea ce privește spitalele care vor asigura, în continuare, asistența cazurilor de infecție cu COVID-19 la nivelul județului Constanța (Spitalul Clinic de Boli Infecțioase – integral, Spitalul Municipal Medgidia – integral, și Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța – cele 23 de paturi de ATI), dar și cele care vor reveni treptat, după externarea pacienților internați la data curentei, la activitatea dinaintea pandemiei, conform autorizației sanitare de funcționare (Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Municipal Mangalia și Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța – paturile non ATI).

Totodată, conducerea Spitalului Militar de Urgență Constanța va analiza oportunitatea închiderii activității Spitalului Militar Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) Constanța, conform propunerii Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța.

Iată textul hotărârii:

COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ CONSTANȚA

HOTĂRÂRE

Având în vedere:

- Prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, modificată și actualizată

- Prevederile Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, republicată, modificată și actualizată

- Prevederile Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, modificat și actualizat

- Prevederile Hotărârii de Guvern nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

- Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanta nr. 9/31.03.2020 și nr. 21/30.07.2020

- Analiza Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța privind evoluția incidenței infecției cu COVID-19 la nivelul județului Constanța (adresa nr. 9156/12.05.2021)

În conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările ulterioare şi H.G. nr. 1491/2004 pentru aprobarea Regulamentului – cadru privind structura organizatorică, atribuțiile, funcționarea şi dotarea comitetelor şi centrelor operative pentru situații de urgență

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanța hotărăşte:

Art. 1 – Se aprobă propunerea Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța, astfel:

Art. 1.1 – Lista spitalelor care vor asigura în continuare asistența cazurilor de infecție cu COVID-19, la nivelul județului Constanța, după cum urmează:

-Spitalul Clinic de Boli Infecțioase – integral

-Spitalul Municipal Medgidia – integral

-Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța – cele 23 paturi de ATI.

Art.1.2 – Lista spitalelor care vor reveni treptat, după externarea pacienților internați la data curentei, la activitatea dinaintea pandemiei, conform autorizației sanitare de funcționare:

-Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie

-Spitalul Municipal Mangalia

-Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța – paturile non ATI.

Art. 2 – Conducerea Spitalului Militar de Urgență Constanța va analiza oportunitatea închiderii activității Spitalului Militar Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) Constanța, conform propunerii Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța.

Art. 3 – În perioada următoare, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța va reactualiza Planul Alb pentru organizarea sistemului spitalicesc din județul Constanța, aprobat prin Hotărârea CJSU nr. 9/31.03.2020 și actualizat prin Hotărârea CJSU nr. 21/30.07.2020.

Art. 4 – Secretariatul tehnic permanent va comunica prezenta hotărâre membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța și tuturor factorilor interesați.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Interesul poarta fesul asta este directiva de la minister si judet se haleste cash mult iar restul dumnezeu cu.mila
0
0
E un doctor frumos la spitalul boli infectioase de la gara..
0
0
ce.au mai frecat.o asistoantele si medici mengele pe salariiimense,date de pesede,din imprumuturi.avem.125 miliarde euro datorii,mai mult decit valoreaza tara.va fi grea munca,doua ore pe zi sa stai la spitalsa dormi seara in garzie tare greu!
4
0
Spitalul judetean are pentru pacienti covid paturi la ATI.Deci cand intri acolo ori dai coltul,ori te vindeci si pleci direct acasa,pentru ca restul de paturi sunt non covid.Sau te duci de alte boli si iei de la ei covid si treci pe ATI si de aici la fel, nu ai varianta de mijloc, asta reiese din hotararea CJSU.
1
2
Astia gandesc cu C..rul !!! Adica judeteanul RAMANE cu paturile de ATI dar cand un bolnav e un pic mai bine nu are unde sa-l trimita decat la alt spital??? pt ca nu are si paturi normale, asa e hotararea
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369