REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Cârjaliu a luat măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului în Agigea

Cârjaliu a luat măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului în Agigea

Replica API 3 aprilie 2020 | 00:00 2393

Având în vedere situația creată atât la nivel european cât și la nivel național cu privire la creșterea semnificativă a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, a luat mai multe măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului în comuna pe care o conduce.

Cristian Cârjaliu

În contextul actual al pandemiei de coronavirus, localitățile constănțene și-au luat măsurile necesare pentru a preveni răspândirea virusului. Un exemplu îl constituie comuna Agigea, unde primarul Cristian Cîrjaliu a luat mai multe măsuri pentru a evita îmbolnăvirea cetățenilor. Acesta a oferit mai multe detalii despre acestea într-un interviu acordat ziarului Replica de Constanța.

Reporter: Care este situația în Agigea privind pandemia de coronavirus?

Cristian Cîrjaliu: Conform situației pe care o menținem la nivel local, în comuna Agigea am avut de la începutul declarării Stării de Urgență și până în prezent, 105 persoane sau aparținători care se aflau în izolare/autoizolare la domiciliu iar la această dată avem 37 de persoane aflate în izolare/autoizolare la domiciliu.

Reporter: Ce măsuri ați luat pentru prevenirea răspândirii virusului, la nivel de Comună?

Cristian Cîrjaliu: Consiliul Local împreună cu primarul și președintele al Comitetului Local pentru Situații de Urgență au dispus următoarele măsuri în vederea prevenirii răspândirii virusului: am suspendat transportul social pentru persoanele vârstnice, începând cu data de 23 martie, am suspendat temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară, făcând excepție urgențele, începând cu data de 22 martie, ora 22.00 și am luat măsuri pentru a se evite formarea oricărui grup de persoane în conformitate cu prevederile legale. O altă măsură luată a fost aceea a dezinfectării principalelor străzi din localitate precum și dezinfectarea săptămânală a scărilor de bloc și a spațiilor comune cu substanțe dezinfectante. Și, pe lângă toate acestea, Poliția Locală împreună cu Poliția Națională verifică zilnic starea de izolare sau autoizolare la domiciliu.

Programul cu publicul s-a micșorat. Cetățenii pot solicita și ajutorul primarului

Reporter: Ce program aveți la Primărie în această perioadă și cum își pot rezolva cetățenii problemele urgente?

Cristian Cîrjaliu: În această perioadă am redus programul cu publicul, acesta fiind doar în intervalul orar 08.00 - 12.00. Pentru transmiterea documentelor, cetățenii pot folosi numărul de fax 0241 - 738.178 sau adresa de e-mail secretariat@primaria-agigea.ro. De asemenea, a fost pus la dispoziția cetățenilor numărul de telefon și numărul meu de telefon pentru orice problemă care necesită urgentă rezolvare.

Reporter: Cum sprijiniți persoanele vârstnice din comună? Este cineva desemnat să se ocupe de cerințele persoanelor vulnerabile?

Cristian Cîrjaliu: Pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice din comună, am aprobat în ședința Consiliului Local Agigea, acordarea de pachete cu bunuri care să acopere necesitățile de bază ale persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, cu și fără aparținători, cu domiciliul în Comuna Agigea și care nu realizează venituri sau cu venituri insuficiente, precum și altor categorii de persoane defavorizate. Pachetele vor fi acordate pe toată perioada în care este instituită starea de urgență. Persoanele desemnate să se ocupe de cerințele persoanelor vulnerabile sunt angajații din cadrul Compartimentului Asistență Socială și Autoritate Tutelară.

Niciun caz confirmat în comuna Agigea

Reporter: Înteleg cetățenii gravitatea situației în care se află România?

Cristian Cîrjaliu: Da, înteleg situația extrem de dificilă prin care trece țara noastră. Cetățenii comunei Agigea procedează responsabil, respectă regulile și recomandările autorităților, și sper ca prin acest comportament împreună cu măsurile luate de autoritățile publice locale să reușim să prevenim infectarea cu virusul SARS COV-2 a locuitorilor noștri. De asemenea, personal consider că trebuie să ne imunizăm cu toții pentru că în condițiile date, situația economică va fi foarte dificilă în următoarea perioadă. Un lucru foarte important este că la această dată, pe raza localității Agigea nu avem niciun caz cu persoane infectate cu Coronavirus.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369