REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cârjaliu: "Noi trebuie să învăţăm o dată pentru totdeauna să nu-i mai punem pe cetăţeni pe drumuri"

Cârjaliu: "Noi trebuie să învăţăm o dată pentru totdeauna să nu-i mai punem pe cetăţeni pe drumuri"

Replica API 7 decembrie 2013 | 00:00 246

Primăria Agigea pune excelenţa în domeniul public pe primul loc

Primăria Agigea pune excelenţa în domeniul public pe primul loc

În luna iunie a anului 2013, Primăria Agigea a semnat un parteneriat cu alte 7 instituţii, cu scopul de a creşte capacitatea administrativă a sectorului public, promovând conceptul calităţii totale şi implementarea unor instrumente moderne de management al calităţii. Instrumentul ales pentru a fi implementat şi promovat este Cadrul Comun de Autoevaluare a Modului de Funcţionare al Instituţiilor Publice (CAF). De asemenea, acest model CAF este rezultatul cooperării dintre miniştrii Uniunii Europene responsabili de Administraţia Publică şi este promovat de Uniunea Europeană în toate instituţiile din sectorul public. Drept urmare, reprezentanţi greci, bulgari, turci, români, moldoveni, armeni şi ucrainieni s-au adunat vineri, la Constanţa, pentru a discuta activităţile şi etapele parcurse de la semnarea proiectului şi până acum.

Semnatarii proiectului sunt Municipalitatea Paggaion- Grecia (aplicantul), Agenţia Regională pentru Cooperare şi Dezvoltare- Bulgaria, Primăria Sile- Turcia, Comuna Agigea- România, Pretura Ciocana- Republica Moldova, Asociaţia Absolvenţilor Academiei de Administraţie Publică afiliată cabinetului Preşedintelui Republicii Moldova _ Republica Moldova, Serviciul Civil al Republicii Armenia- Armenia, Agenţia pentru Cooperare transfrontalieră Euroregiunea "Dunărea de Jos"- Ucraina. "Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană, iar prima dată a avut loc o reuniune în Grecia, pentru a ne informa despre ce urmează să se întâmple în primul semestru, să ne cunoaştem, şi să vedem activităţile care trebuie îndeplinite", a declarat Adriana Istrate, coordonatorul local al proiectului.

Primarul din Agigea, despre ANI: "Nu am făcut nimic care să încalce legislaţia română"

"Noi trebuie să învăţăm o dată pentru totdeauna să nu-i mai punem pe cetăţeni pe drumuri, şi în momentul când au ajuns la ghişeul din primărie, să i se rezolve toate problemele, deci încercăm acest lucru din 2008, am spus şi în 2012 şi o să spun şi în 2016, dacă voi mai fi lăsat să candidez pentru această funcţie de această Agenţie Naţională de Integritate, care m-a declarat incompatibil, ceea ce este foarte grav", a declarat Cristian Cârjaliu, edilul localităţii Agigea. "Aici sunt 7 reprezentanţi din ţări diferite, pe care i-am întrebat dacă la ei există agenţii de integritate, şi toţi au rămas miraţi şi stupefiaţi, de cum poate votul cetăţeanului să fie anulat de o agenţie guvernamentală, având în vedere că nu am făcut nimic care să încalce legislaţia română, singura mea vină a fost să accesez aceste fonduri europene, în 2008, 2009 şi 2010, împreună cu RAJA Constanţa şi că astăzi avem canalizare. Deci asta este singura greşeală, şi de aceea am fost declarat incompatibil de către instituţiile statului român. Am contestat această soluţie, mergem în instanţă, din păcate mă abţin să comentez", a declarat acesta la sfârşitul reuniunii.

Cristina MARIN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218