REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cârjaliu sesizează Ministerul Educaţiei în cazul directoarei demise de la şcoala din Agigea

Cârjaliu sesizează Ministerul Educaţiei în cazul directoarei demise de la şcoala din Agigea

Replica API 22 mai 2015 | 22:53 579

Şeful ISJ: Am decis să-l numesc pe Mihai Moldoveanu

Şeful ISJ: Am decis să-l numesc pe Mihai Moldoveanu

Cristian Cârjaliu

Primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, a cerut, în urmă cu câteva zile, demisia inspectorului general Răducu Popescu. Edilul îl acuză pe şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar Constanţa că a demis-o ilegal şi abuziv pe directoarea Şcolii „Ion Borcea“ din Agigea, Doiniţa Sârbu, după ce pe site-ul unităţii au apărut mai multe anunţuri erotice. Pentru că „generalul“ nu a repus-o pe fosta directoare în funcţie, primarul a spus că va anunţa Corpul de Control al Ministerului Educaţiei. Între timp, unitatea de învăţământ este condusă de un profesor de sport din cadrul Şcolii numărul 3 „Ciprian Porumbescu“, respectiv Mihai Moldoveanu.

Eforturile administraţiei locale din Agigea de a o readuce pe funcţie pe Doiniţa Sârbu, fostul director al Şcolii „Ion Borcea“ din Agigea, sunt inutile. Edilul Cristian Cârjaliu spune că Sârbu este o mare pierdere pentru unitatea de învăţământ, pentru că în doi ani şi jumătate a demonstrat că are calităţi manageriale. Cârjaliu este atât de revoltat încât, în urmă cu câteva zile, a cerut demisia lui Răducu Popescu, considerând că Sârbu nu are nici o vină pentru faptul că, pe site-ul unităţii, au apărut mai multe anunţuri erotice. „Am văzut că nu se întâmplă nimic, următorul pas este să sesizăm Corpul de Control al Ministerului Educaţiei, pentru o verificate a celor spuse de mine. Nu m-am aşteptat să-şi dea demisia. Mă aşteptam să repare ce a stricat. Aşa este la noi: dacă lucrurile merg, bine trebuie să vină cineva să le strice. M-am trezit cu un director ieri, un profesor de sport. Nu ştiu de unde este, de unde vine, nu e din şcoală. Situaţia este jenantă. Ne pare rău pentru că fosta directoare era foarte bună, este o pierdere pentru noi“, a spus Cristian Cârjaliu. „Cei de la şcoală au refuzat să accepte varianta de a se implica să facă o echipă, să administreze acea şcoală. Au fost două inspectoare acolo, au avut o întâlnire cu Consiliul Profesoral, adică cu toţi profesorii. Am decis să-l numesc pe Mihai Moldoveanu, statutul de cadru didactic îl recomandă“, a spus Răducu Popescu. Cât despre faptul că edilul Cristian Cârjaliu i-a cerut demisia, acesta nu a dorit să comenteze: „O să-i răspund instituţional“, a spus, la rândul său, Popescu. Nici că-i va trimite Corpul de Control pe cap nu-l nelinişteşte pe Răducu Popescu: „Să facă ce doreşte“, a transmis el. Noul director Mihai Moldoveanu este profesor de sport şi va conduce unitatea până la finalizarea examenelor naţionale, spune el. „Sunt delegat să conduc unitatea până la terminarea examenelor naţionale. Am venit aici să ajut, să decurgă totul normal, orele să se desfăşoare în linişte, să se respecte calendarul şi metodologia educaţiei. Am catedra de sport, de şase ore, la Şcoala numărul 3 din Constanţa“, a precizat Moldoveanu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102