REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Carmangeria care funcţiona ilegal la Gară vindea, în acte, flori

Carmangeria care funcţiona ilegal la Gară vindea, în acte, flori

Replica API 20 mai 2013 | 00:00 84

Garda Financiară a dat verdictul: Firma lui Dimoftache făcea evaziune

Garda Financiară a dat verdictul: Firma lui Dimoftache făcea evaziune

După ce autorităţile constănţene au descins în seara de 14 martie a.c., în carmangeria de la gară care nu avea autorizaţie de funcţionare, administrată de un afacerist controversat din Constanţa, Răzvan Dimoftache, Garda Financiară care a sigilat sediul afaceristului, pentru că acesta a refuzat să prezinte documentele la control, a prezentat rezultatele încrucişărilor făcute în tot acest timp. S-a constatat faptul că marfa vândută nu a fost înregistrată în evidenţele contabile ale societăţii, prejudiciind astfel statul cu 259.011 lei.

În plus, la societatea Sladum SRL, deşi funcţiona ca şi carmangerie, au fost găsite în documentele societăţii... flori, lăsate în consignaţie în anul 2011 altor două societăţi comerciale ce aveau activitatea suspendată, soldul fiind de aproximativ 146.000 lei. "În ceea ce priveşte societatea Sladum SRL am constatat două aspecte, şi anume faptul că există o diferenţă nejustificată de marfă refrigerată de aproximativ 502.000 lei. La inventarierea noastră, făcută cu ocazia controlului din martie, am găsit marfă în depozit de 33.000 lei, iar în evidenţele financiar contabile ale societăţii era marfă de 534.000 lei, deci a rezultat un plus de marfă de aproximativ 502.000 lei. Noi am considerat că marfa aceasta a fost vândută şi nu a fost înregistrată în evidenţele contabile şi am calculat impozit pe profit şi TVA de plată. Totodată, am mai găsit în documentele societăţii, scriptic, un sold de aproximativ 146.000 lei, flori lăsate în consignaţie din luna aprilie 2011 la alte două societăţi comerciale. Din verificările la celelalte două societăţi comerciale s-a constatat faptul că acestea au activitatea suspendată din 19 mai 2011, în acest fel neputând îndeplini partea de obligaţii în contracte de consignaţie cu societatea Sladum. Având în vedere că societăţile acestea două au activitatea suspendată şi faptul că florile sunt o marfă perisabilă, am considerat, la fel, că este o manevră şi marfa a fost vândută şi nu s-au înregistrat veniturile. Cumulat, am prezumat că prejudiciul adus bugetului de stat prin marfa refrigerată şi flori neînregistrate a fost de 259.011 lei", a declarat, pentru "Replica", şeful Gărzii Financiare Constanţa, Ciprian Fronea.

Contract de consignaţie cu două firme care aveau activitatea suspendată

În caz că nu ştiaţi, florile naturale nu sunt perisabile şi pot rezista doi ani! Este posibil pentru societatea administrată de Dimoftache, care, pe lângă faptul că a făcut un contract de consignaţie cu două firme care aveau activitatea suspendată, acest contract a fost făcut pentru flori din data de 19 mai 2011. "Noi am prezumat că a făcut evaziune fiscală, prin vânzarea mărfurilor şi neînregistrarea veniturilor obţinute şi am înaintat procesul nostru verbal organelor de cercetare penală. Noi am avut de la început suspiciunea, dar s-a tot ferit, "ba aduc actele azi, ba mâine", i-am mai dat un termen, a avut la termene, d-asta a şi durat atât de mult. L-am chemat pe 25 martie, 5, 15, 18, 19, 29 şi pe 30 aprilie am terminat. A venit că i-au fost furate actele, tot felul de tertipuri. Cu florile nu ştiu ce afaceri o fi făcut, cert este că ne-am trezit în contabilitate cu flori, el zice că a făcut un contract de consignaţie cu firmele acestea două, dar care aveau activitatea suspendată, ori cum poţi să faci un contract de consignaţie cu două firme suspendate, iar în plus, fiind vorba de flori, ele nu rezistă doi ani", a mai, precizat pentru "Replica", Ciprian Fronea.

Prejudiciul adus statului în luna aprilie: 53 milioane de lei

Şeful Gărzii Financiare, Ciprian Fronea, a mai vorbit şi despre activitatea instituţiei pe care o conduce în luna aprilie şi în minivacanţa de 1 mai, prejudiciul creat bugetului statului fiind de 53.359.733 lei. "În luna aprilie am avut un total de 17 sesizări penale înaintate organelor de cercetare penală, cu un prejudiciu de 53.359.733 lei în domeniile de activitate: comercializarea produselor energetice, producerea şi comercializarea mărfurilor agroalimentare, transporturi, munca la negru, comerţul intracomunitar şi deşeuri de fier vechi. Acestea au fost domeniile mari în care am avut sesizările penale. În luna aprilie, inclusiv în minivacanţa dintre 1 şi 6 mai, am avut 48 de suspendări de activitate la agenţii economici care fie nu utilizau, fie nu erau dotaţi cu aparat de marcat electronic fiscal. În aceste cazuri, amenda este de la 8.000 lei la 10.000 lei şi suspendarea activităţii pentru 3 luni. Cuantumul total al amenzilor aplicate în perioada 1 aprilie - 6 mai a fost de 1.216.600 lei", a conchis şeful Gărzii Financiare.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367