REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Carmen Dan: 80.000 de angajaţi ai MAI vor beneficia de majorări salariale; efortul bugetar este de 13 milioane de lei lunar

Carmen Dan: 80.000 de angajaţi ai MAI vor beneficia de majorări salariale; efortul bugetar este de 13 milioane de lei lunar

Replica API 17 martie 2017 | 10:05 407

Aproximativ 80.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne vor beneficia de majorările salariale decise după discuţiile cu reprezentanţii angajaţilor MAI care au protestat în faţa sediilor MAI şi Ministerului Muncii. Majorările reprezintă un efort bugetar de 13 milioane de lei lunar, a declarat, joi, ministrul de Interne, Carmen Dan, scrie News.ro.

”Urmare a discuţiilor şi a celor ce am convenit cu sindicatele, am depus o serie de amendamente prin care propunem următoarele lucruri: sporurile, indemnizaţiile şi alte asemenea drepturi specific stabilite proportional cu timpul efectiv lucrat şi care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de bază, salariul funcţiei de bază, solda funcţiei de bază se determină prin raportare la salariul de bază, solda de funcţie, salariul de funcţie acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Cuantumul drepturilor salariale rezultate astfel nu poate fi mai mic decât cel stabilit prin raportare la modalitatea de calcul utilizată în luna martie 2017”, a anunţat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai anunţat că s-a convenit devansarea termenului de acordare a salariului de merit pentru poliţişti din luna august în luna aprilie. În plus, s-a decis eliminarea diferenţelor de salarizare între medicii militari din cadrul ministerului şi medicii civili.

”Fac precizarea că există un efort bugetar în ceea ce priveşte aceste amendamente pentru aplicarea HG nr.1 din 2017 de aproape 13 milioane de lei lunar. De aceste beneficii se vor bucura aproximativ 80.000 de angajaţi ai MAI”, a spus Carmen Dan.

Ea a anunţat înfiinţarea unui grup de lucru la care sunt invitaţi reprezentanţi ai tuturor categoriilor de salariaţi MAI să facă propuneri legate de Legea salarizării unitare, ministrul precizând că MAI nu intenţionează să prezinte sindicatelor un proiecte de grilă de salarizare înainte de a fi colectate propunerile venite din partea angajaţilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
parca-i da de la ma-sa asa se lauda, ce cauta asta sa fie ministru de interne?????Amanta cui este??????
0
0
sa va spuna tovarasul colonel Rapotan cu ce pensie a iesit vreo 10.000 lei noi, o fi mult, o fi putin, vorba lui Despescu .,,
2
0
Ioane,mai pluseaza si haine de serviciu si reprezentare gratuite,medicamente gratuite,concediu pana la 25 -30 de zile,pensionare mai la tinerete.
1
0
Au norma de hrana 900 de lei pe luna, care se adauga la salariu. Un soldat MApN fara bacalauriat ia, cu norma de hrana, peste 2000 de lei pe luna, depasind un profesor. Iar activitatea de baza a acestuia este cea de paznic, face paza la sediile unitatilor militare.
6
0
slugi si sclavi ai interlopilor! sa le mareasca! nu am nimic impotriva dar si cand ii prinde cu manevre sa i dea afara si puscarie nu cu suspendare! ca stiu ei prea bine ce fac!
4
0
auzi bai incultule nu ma refeream la mine, ori nu stii sa citesti ori esti cretin si sari repede cu gura ca proasta-n p... ! Mata si tatatu au pensii bune de-alde aia care au muncit de s-au rupt, pai tata a muncit boule 46 de ani pe camp cu tractoru si combina si are 840 lei dar sant altii cu mai putin si au muncit ca sa ai tu acum ce ..... animalule
2
3
ce inseamna EFORT BUGETAR trage cineva la plug?
2
3
de ce primesti doar pensie de 550 lei??pentru ca atat ai muncit..te-a durut in KUR.. asa ca nu mai comenta...acea care are 2000 lei pensie,are ani garla de munca...are studii,s-a zbatut...s-a chinuit pentru batranetea lui...dar altii...au stat toata viata prin carciumi...au lucrat ocazional...si acum ridica pretentii...la munca...putorilor......
8
1
cum zbiara cineva la guvern , cum apar banii . pacat ca sunt tipariti si nu produsi .......
8
1
dar cu amarati, parinti nostri ce au fact armata obluigatoriu si nu au primit nimic, ba au apucat si razboiul, iar acum traiesc dintr-o pensie de mizerie, iar voi guvernantii nostriispuneti ca a-ti marit punctul de pensie, ce fel ? daca ai o pensie de 520 cu ce te ajta marirea punctului de 5,6 si chiar cei 8,4 ce se vor mai da ? fata de cel ce are 2000 lei ??? asta numiti legalitate ? marire ? daca vrei sa faci da 200- 3000 la toti la fel nu unu-ia 20-30 % iar altu 400-500 % !!!! Cred ca trebuie sa ganditi inainte !
3
5
Am o intrebare. Pot sa v-o pun ? L i se maresc si golanilor din sistem? Gen Agigea, Eforie ...
3
4
marim salarii numai la primarie
3
2
Suge-o fraierica...
1
0
Lasa cucoana ca nu dai din propriul buzunar, ii rupem pe soferi cu amenzile si aveti dublu la buget daca nu dam avertismente si luam spaga?
9
1
Dle isar eu cred ca accidentul a fost provocat.Acum doua luni a-ti spus ca teroristul isarescu trebuie sa plece la fel si toti membrii cons.de adm.a BNR,deoarece toti au fost securisti comunisti.Teroristul isarescu a spus acum catva ani ca vom trece la euro in 2015 ,acum supune ca vom trece la euro in 2019,daca nu-l schimaba de la BNR o sa supna ca trecem la euro in 2027 deci nicodata.Teroristul isarescu a semnat manole asa cum a descoperit cei de la RL.Dle ISAR verificati franele de la masina.
1
6
cui mai aveti de dat bani, faceti abstractie de pensionari, ingineri, tehnicieni acestia nu exista desi politehnica este o facultate destul de grea, aici ma refer sa o frecventezi nu sa cumperi. o simpla intrebare din ce fonduri, poate dna secretara de scoala generala, amica domnului dragnea face o magie.
7
3
Dublati pensiile pana in 1500 RON!
9
6
In medie 162 de lei per salariat. Imensa crestere salariala!
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102