REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Carmen Dan a cerut tuturor şefilor inspectoratelor de poliţie să dea dovadă de atitudine, pregătire şi prezenţă în stradă

Carmen Dan a cerut tuturor şefilor inspectoratelor de poliţie să dea dovadă de atitudine, pregătire şi prezenţă în stradă

Replica API 13 noiembrie 2018 | 00:00 192

Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut, marţi, tuturor şefilor inspectoratelor de poliţie să dea dovadă de ''atitudine, pregătire şi prezenţă în stradă'', se precizează într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Interne.

Prezentă la Convocarea anuală cu şefii structurilor centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române, care a avut loc la Braşov, Carmen Dan a arătat că "lipsurile de personal şi de logistică nu pot reprezenta argumente permanente atunci când întâmpinăm diverse probleme".

De asemenea, ministrul a subliniat că până la finalul anului în curs se va adopta legea privind autoritatea poliţistului.

"Ceea ce nu a putut fi cuprins în lege este atitudinea. Atitudinea nu o putem schimba prin norme, ci numai prin conduită. Cu cât este mai transparentă conduita noastră, cu atât mai mult ar trebui să apară o schimbare de atitudine. Dacă până acum ne puteam ascunde acţiunile în spatele unor proceduri netransparente, de acum aceste acţiuni sunt explicit prevăzute în lege. Aşadar, ca să dau un exemplu: dacă în lege se prevede cum se face o legitimare, atunci mă aştept ca legitimarea aceea să o faceţi ca la carte. Atitudinea înseamnă şi curaj. Curajul de a schimba câte ceva, de a încerca abordări noi, de a genera proiecte pilot, de a le valida şi apoi generaliza. Atitudinea înseamnă să gândeşti altfel. Şi vreau ca voi la nivelul conducerii să începeţi să gândiţi altfel", a solicitat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a vorbit despre "stabilizarea" managementului inspectoratelor de poliţie, prin organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere. Carmen Dan a apreciat, totodată, creşterea considerabilă a parcului auto al unităţilor de poliţie.

"Consider un plus pentru Poliţie faptul că s-a stabilizat mare parte din management, că s-au organizat concursuri şi foarte mulţi şefi de unităţi s-au definitivat pe funcţii, că am încadrat oameni şi că am adus un număr consistent de maşini în parcul auto. Iar cel mai important lucru este că v-aţi atins principalul obiectiv din Programul de Guvernare - creşterea nivelului de siguranţă al cetăţeanului", a menţionat Carmen Dan.

Ministrul a cerut, în acelaşi timp, intensificarea activităţilor de pregătire a poliţiştilor, transmiţându-le şefilor inspectoratelor judeţene de poliţie că, dacă nu vor vor face acest lucru, vor fi "primii responsabili" în cazul în care subordonaţii lor vor "acţiona greşit".

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si daca legitimati persoane care la alba iulia or sa strige muie jandarmeria,muie psd si muie principele nicolae e vreo neregula? Oamenii legii sa-si faca datoria cum le-a zis ministressa
5
2
a devenit experta. ca tanti Leana. se pare ca se verifica zicala comunista - fie prostul cat de prost mintea-i vine dupa post.
6
0
S-a ingrasat, purcica!
6
0
Oooo.... !! A aparut amanta, teleormaneanca nr. 1... Odihnita, lucitoare, cu pofta de munca ...... oare ??!!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367