REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Carmen Dan: A fost identificat un nou mecanism de testare psihologică a poliţiştilor

Carmen Dan: A fost identificat un nou mecanism de testare psihologică a poliţiştilor

Replica API 18 februarie 2018 | 21:39 382

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri seara, că a fost identificat un nou mecanism de testare psihologică a poliţiştilor, în baza unei fişe de semnalare prin care psihologul poate să-şi adapteze bateriile de teste atunci când efectuează testarea acelei persoane.

Ea a arătat că Poliţia Română trebuie să se reformeze şi că a cerut noii conduceri a instituţiei să facă o analiză pentru a fi identificate toate vulnerabilităţile.

"Este un moment de start, spun eu. Tocmai de aceea, am cerut noii conduceri a Poliţiei Române să facă acea analiză, acea diagnoză, pentru că sunt extrem de interesată să identificăm toate vulnerabilităţile. Este important să şi găsim soluţiile. Această diagnoză, aşa cum ştiţi, trebuie urmată de un plan de măsuri cu termene asumate, pentru că este evident că Poliţia Română trebuie să se reformeze", a spus ministrul Carmen Dan, într-o emisiune la Antena 3, conform Agerpres.

În ceea ce priveşte noul mecanism de testare psihologică, ministrul de Interne a apreciat că în baza unei fişe de semnalare, psihologul îşi poate atinge obiectivul de a indica angajaţii cu probleme.

"Mai mult decât atât, trebuie identificate mecanisme, şi în acest moment este identificat un mecanism nou de testare psihologică în baza unei fişe de semnalare. Este de neînţeles pentru mine de ce nu a existat această cunoaştere anterioară a angajaţilor ministerului, care să fie pusă la dispoziţia psihologului pentru ca acesta, în funcţie de acele vulnerabilităţi indicate în fişa de semnalare, să-şi adapteze bateriile de teste atunci când face testarea psihologică. Şi acest mecanism începe să funcţioneze de-abia de acum. Mi se pare că acea testare psihologică (vechea testare, n.r.), fără a avea o asociere cu această fişă de semnalare, nu-şi atingea obiectivul, nu era îndeajuns de relevantă încât să ne indice unde sunt angajaţi problemă şi ce trebuie să dispunem ca măsuri pentru a nu ajunge în situaţii de genul acesta", a arătat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai spus că se bazează pe noua conducere a Poliţiei Române pentru ca angajaţii instituţiei să treacă prin noul mecanism de testare psihologică într-un timp cât mai scurt.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toarasa asta motostivuitor , duce in derizoriu toata cestiunea . Ca este blonda n-ar fii o problema , dar este proasta cu zurgalai si ar trebui sa deschida guritza doar ca sa savureze cate o banana ... Psihicul uman este un domeniu prea complex , pentru o fufa de Videle , judetul Teleorman !
1
1
Cica nu sunt bune actualele teste, din acest motiv majoritatea in scoli sau incadrari directe pica mai mult de jumatate la ele .
1
0
La fel trebuie facut si la Pol Locala.Altfel,rebuturile si pensionarii Pol Nationala isi vor gasii un loc caldut in primarii pe post de caini de paza a primarilor corupti.
2
1
Da...si eu de 30 de ani sug pwla impreuna cu mama mea si tot nu reusesc sa fac ceva in tara asta..
0
3
Ce mizerie auzi ....30 ani ati luat spaga ..va-ti facut de cap si acum politia trebuie reformata ..ati ramas in urma cu 30 ani cine raspunde ptr asa ceva ..si mai vreti si salarii marite o rusine ..
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920