REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Carmen Dan: Cetăţenii vor putea depune online cereri pentru CI, paşaport, carnet de şofer

Carmen Dan: Cetăţenii vor putea depune online cereri pentru CI, paşaport, carnet de şofer

Replica API 12 iulie 2019 | 02:15 601

Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat joi că, la nivelul MAI, va fi creat, printr-un proiect european, un centru de furnizare de servicii electronice cu scopul debirocratizării activităţii şi pentru simplificarea accesului cetăţenilor, care vor putea depune online cereri inclusiv pentru obţinerea cărţii de identitate, a paşaportului sau a carnetului de şofer.

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, Adrian Vlad Chiotan, au semnat contractele de finanţare pentru proiectele: "Hub de servicii (centrul de furnizare servicii electronice) la nivelul MAI", "Sistem informatic integrat de emitere şi gestiune a paşaportului elctronic, paşaportului diplomatic şi de serviciu şi a titlurilor de călătorie în oficiile posturilor consulare" şi "Sistem naţional de management privind dizabilitatea".

"Ceea ce s-a întâmplat astăzi aici este de fapt felul în care marcăm începutul unor proiecte importante şi frumoase, iar ele nu pot fi decât rezultatul muncii în echipă. (...) Cetăţenii sunt cei mai îndreptăţiţi să aibă aşteptări de la noi. Acest proiect, prin care realizăm un hub de servicii la nivelul MAI, înseamnă de fapt realizarea unui centru de furnizare de servicii electronice. Obiectivul asumat de noi este acela de a asigura siguranţa cetăţeanului. (...) Finalitatea acestui proiect va conduce la o simplificare a accesului la serviciile electronice oferite de către MAI şi completează demersurile în sensul debirocratizării activităţii noastre, demersuri care au fost începute anul trecut prin lansarea sistemului informatic integrat de emitere a actelor de stare civilă, proiect care se află deja în implementare. Urmărim prin acest proiect să reducem timpii de soluţionare a cererilor cetăţenilor şi să îmbunătăţim comunicarea dintre MAI şi cetăţeni, acestea fiind aspecte pe care le considerăm absolut necesare pentru evoluţia instituţiilor noastre şi pentru modernizarea statului român", a declarat Carmen Dan, la ceremonia de semnare a proiectului.

Ministrul de Interne a explicat că, pentru cetăţenii români, implementarea proiectului, în valoare de 90 de milioane de lei, va aduce beneficii directe, între acestea fiind obţinerea cazierului judiciar sau a istoricului sancţiunilor rutiere.

"Mai exact, numărul punctelor de penalizare se vor putea obţine online imediat, fără a fi nevoie de un drum până la poliţie. Tot online se pot depune documentele necesare înscrierii la şcolile MAI sau la Academia de Poliţie. Documentele pentru obţinerea anumitor avize de la MAI pentru documentaţiile de urbanism şi amenajarea teritoriului, precum şi pentru autorizarea unor construcţii vor putea fi transmise în format electronic. De asemenea, în ceea ce priveşte obţinerea cărţii de identitate, a paşaportului, a permisului de conducere sau pentru înmatricularea autovehiculului, cetăţenii vor putea depune online cererea şi documentele necesare. Tot online vor putea să plătească taxele aferente şi să descarce diferite formulare. În plus, pentru că vorbim de o platformă informatică, vom crea posibilitatea verificării online a stadiului diferitelor cereri depuse de cetăţeni pentru instituţie. Asta înseamnă că vom reuşi să obţinem o reducere a costurilor generate de consumabile sau de prestarea unor activităţi fizice de manipulare, înregistrare, transport şi arhivare a documentelor. Trebuie menţionat că proiectul pe care îl lansăm astăzi are o valoare de 90 de milioane de lei, este finanţat în proporţie de 80% din fonduri europene nerambursabile, iar restul reprezintă contribuţie de la bugetul de stat", a precizat Carmen Dan.

Potrivit oficialului guvernamental, românilor le va fi mai uşor să interacţioneze cu autorităţile statului, iar acest proiect trebuie să reprezinte un exemplu pentru alte structuri ale administraţiei centrale sau locale, reprezentând o soluţie fiabilă de accesare a fondurilor europene în vederea eficientizării activităţi proprii şi a relaţiei dintre cetăţean şi stat.

economica.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de sub mine ! ti-a adus nevasta bani aseara , doar eu i-am dat 100 de euro pt sex total , fiica ta a fost libera , s-a distrat in club , a facut doar o muie scurta in wc pentru consumatie . Te-ai intrebat vreodata de ce ai ochii mici si oblici ? hai sa te vad daca ai curaj , propune tu unde .
5
0
Ti-am mai spus sa n-o mai lasi singura pe centura pe curva de ma-ta ca nu face fatza la atatea puli de supt! Hai mars si ajut-o! Ia niste puli in gura si taci ca numai prostii spui, avortonule!
0
11
Ne cerem scuze pentru coafura din imagine avem 2 fete bolnave pe medical si cea de la epilat nu stie sa tunda.Ne am permis sa i chemam un baiat pe numele sau Edward Mana Forfecuta pentru pielite si cu ajutorul acesteia s a creeat coafura Danei,pardon Doamnei...Doamne pazeste sa ne mai conduca asa oameni!
4
1
Carmen dan si livache trebuie sa raspunda si sa plateasca pentru tot ce-au facut pe 10 August. Aceasta operatiune de incetinire a anchetei prin blocarea procurorilor de a folosi informatiile care au ajuns la ei pe cale legala reprezinta cea mai buna dovada ca 10 august a reprezentat o incercare a PSD de a anihila orice forma de opozitie din Romania. Ministrul de Interne Carmen Dan se afla intr-o situatie dificila pentru ca nu are niciun control asupra anchetei, iar posibilitatea de a fi pusa sub acuzare de catre procurori are mari sanse sa se concretizeze.
10
2
dar muista de ma - ta ce mai face ? oare cu cate nationalitati s-a futut de ai aparut tu ? ce vrei , profesionista...
6
6
Spuneti-i curvei pe nume: Carmen Tarfa Dan
9
4
trebuiau mai bine batuti si gazati , ca in Franta , arestati apoi pe loc . Cine pizda ma-sii le permite sa agreseze fortele de ordine ? a fost innabusita lovitura de stat , incercarea de lovitura de stat . Trebuiau arestari masive , s-a vazut clar ce faceau , distrugeri , violente , incendieri . Luati exemplul francez .
4
9
Secretara de Teleorman, cind pleci ,sa ne lasi in pace?
9
3
Tu ai batut romani pe 10 agust tu si ordinaru dragnea ati batut pe roamani
14
5
inca nu ai disparut?, amantul - pardon , detinutul draknea te asteapta
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614