REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Carmen Dan: Vom fi foarte atenţi la traficul şi consumul de droguri de pe litoralul românesc!

Carmen Dan: Vom fi foarte atenţi la traficul şi consumul de droguri de pe litoralul românesc!

Replica API 30 aprilie 2018 | 00:52 507

Ministrul Afacerilor Interne, în inspecţie pe litoral

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, însoțită de secretarii de stat Raed Arafat și Nucu Marin, dar şi de șeful Poliției Române, chestor principal Cătălin Ioniță, a sosit sâmbătă la Constanța pentru a inspecta efectivele ministerului, cât de pregătite sunt în așteptarea minivacanței de 1 Mai.

După o întâlnire la Prefectura Constanța cu autoritățile locale, respectiv cu reprezentanți ai Consiliului Județean și ai Instituției Prefectului, delegația s-a deplasat în stațiunea Mamaia, unde le-au fost prezentat parcul auto al Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, al Inspectoratului Județean de Jandarmi, al Grupării Mobile de Jandarmi, al Gărzii de Coastă și SMURD.

Ministrul a afirmat că minivacanța de 1 mai, care începe, este o pregătire, un test pentru sezonul estival 2018, când se va pune accent pe prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri, cât și pe menținerea ordinii publice. În prezent sunt 800 de angajați ai Ministerului care lucrează pe litoral, urmând ca de la sfârșitul lunii iunie, numărul acestora să fie suplimentat cu încă 250 de angajați, polițiști și pompieri.

"A fost o vizită de lucru tocmai pentru a ne asigura că planul nostru de măsuri în ceea ce priveşte minivacanţa de 1 Mai funcţionează şi că toţi cei care au responsabilităţi în gestionarea acestor măsuri sunt prezenţi. Mă interesează ca turiştii să simtă că suntem prezenţi. În fapt, este o repetiţie pentru ceea ce urmează. Este important pentru noi ca oamenii să ne vadă la datorie şi să se simtă în siguranţă. Acesta este obiectivul asumat de MAI", a afirmat ministrul Afacerilor Interne.

Întrebată de jurnalişti dacă în acest sezon vor fi făcute teste antidrog pe litoral, Carmen Dan a susţinut că angajaţii MAI vor fi mult mai atenţi şi mai motivaţi să acţioneze atât pe latura preventivă, cât şi pe cea operativă.

“Discutam mai devreme, atât la Prefectură, unde am avut o întâlnire cu structurile, cât şi în sediul Poliţiei Mamaia, că este într-adevăr un risc a cărui evaluare începe să îngrijoreze, motiv pentru care în perioada următoare vom fi mult mai atenţi şi mult mai motivaţi să acţionăm atât pe latura preventivă, pentru că până la urmă asta trebuie să fie reacţia pe care trebuie să o aibă angajaţii Ministerului de Interne în abordarea proactivă a problematicii, dar şi pe segmentul de intervenţie. Este o zonă în care într-adevăr traficul şi consumul de droguri reprezintă un risc şi aici mă refer la toată zona afectată litoralului românesc, vom fi foarte atenţi. Vreau să înţeleagă cetăţenii că suntem determinaţi să acţionăm”, a afirmat Carmen Dan, adăugând că vor fi realizate şi testări anti-drog.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atenti, dar intorc spatele. Jenanta prestatia politiei de cand e condusa de maimutza lui Mazare.
2
0
Priviti-l pe curcanul cu cascheta ce impaunat sade in fata acestei tanti de Videle care,ca si Leana lui nea Nicu,Isi tine mainile la cartela de acces in guvernul dracnea!
1
0
Nu stim ce fac "organele", dar numarul de drogati a crescut in Vama Veche. Mai rau e ca se urca la volan si conduc ca nebunii pe un drum extrem de aglomerat. Tara aflata in disloutie, organe platite ca sa pazeasca infractorii.
4
0
ooo ...da, mai ales tu...
3
0
Sunteti niste prosti. Turistii nu trebuie sa va vada si sa va simta prezenta nu au ce cauta masini cu girofare si oameni in uniforma in statiuni asa ceva nu se intampla nicaieri in lume. Turistul tre sa fie relaxat nu sa ii sufle politia in ceafa. Dar ce sa stiti voi care v-ati plimbat in viata asta doar pana la bulgari si inapoi....
13
2
Jos psd alde
12
2
Se uita carmen la mascati ca curca'n lemne!
14
2
cops sub acoperire drogati care vand marfa si colaboreaza cu trafiknti in acelasi timp fac si arestari la rivali lor din vara acesta pe la corturi si cluburi din mamaia
10
1
Veti avea surprize mari !
14
1
Hai sictir....psd imputit.... sa va ia dracu cu toti cei care v au votat!!!
23
2
ai sa fii atenta exact cum ai fost cand ti-ai instalat microfoane in apartament, nu iti este rusine sa mai iesi in public ptr baliverne? Gandeste-te nu vei fi ministru pe viata, secretar de scoala generala nu mai poti fii, ma tem ca ai sa ajungi exact de unde ai pleacat
17
1
Astia il fac invidios pana si pe ceausescu!?! Ala macar era cu kg de stiuleti la hectar...astia sunt cu prostu' pe m2
12
1
Da sigur, de aia la Mangalia se vand drogurile ca painea, la colt de strada si fara perdea.
8
0
Adica vor fi atenti sa se consume ponderat, ca nu inteleg din titlu. Eu zic sa fie cu ochii pe dealeri si isi faca meseria .
12
0
Pe litoral.in frunte cu ,,,
12
0
Fiecare militian, vorbeste in privat, cum i-ar da-o aleia sa o suga si asa mai departe. Dar a ajuns Carmen sa de-a fiecarui militian sa-i linga pasarica.
11
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614