REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Carmen Lungu de la Crucea Roşie ne dezvăluie reţeta secretă de sarmale

Carmen Lungu de la Crucea Roşie ne dezvăluie reţeta secretă de sarmale

Replica API 21 decembrie 2011 | 00:00 296

În ajun de Crăciun, o doamnă a urbei despre "trucuri" din bucătărie

În ajun de Crăciun, o doamnă a urbei despre "trucuri" din bucătărie

Acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, Carmen Lungu, preşedintele Crucii Roşii Constanţa, s-a hotărât să ne dezvăluie o reţetă grozavă de... sarmale, pentru care este foarte apreciată de întreaga familie şi nu numai. Aşadar, de acum, toate gospodinele Constanţei se vor putea lăuda cu nişte sarmale extraordinare iar "concurenţa" la masă va fi acerbă. Pentru 50 - 60 de sarmale (mai micuţe) avem nevoie de 1 kg de carne de lucru, 3 cepe, 125 grame de orez, 3 verze murate, mai mărişoare, bulion, verdeaţă: mărar şi pătrunjel, sare, piper, cimbru şi boia dulce.

"Carnea de lucru va fi numai de porc, eu o cumpăr aşa si apoi o toc acasă. Înainte amestecam cu vită, dar acum am ajuns la concluzia că porcul simplu este cel mai bun. Carnea tocată se condimentează după gust cu piper, sare, boia dulce şi puţin cimbru măcinat. Adaug bulion, mărar şi pătrunjel mărunţit şi amestec bine. Pentru ca sarmalele să iasă fragede şi dacă se întâmplă să fie carnea fadă, adaug şi puţină apă în compoziţie. Dar de obicei am grijă să iau carne de lucru care să aibă şi puţină grăsime în ea. Separat, iau cele trei cepe, le tai fideluţe şi le călesc într-o tigaie cu ulei încins, o linguriţă de bulion şi puţină sare. Când ceapa devine mai sticloasă, adaug şi orezul. După ce s-a călit şi orezul, adăugăm peste carne şi amestecăm bine. Următorul pas este rularea sarmalelor. Eu le fac micuţe şi îmi ies peste 50. Toc nişte varză şi tapetez fundul oalei sub presiune, iar printre rândurile de sarmale pun untură de porc, cam patru linguriţe, şi rămurică de cimbru. Ies atât de pufoase şi fragede cum nici nu vă închipuiţi. Apoi fac sosul cu bulion, condimente şi foi de dafin şi le pun la fiert, la foc mic. La oala sub presiune sunt gata cam într-o oră. În ultimii ani chiar am primit numai laude, în special de la soţul meu, cum că au ieşit foarte gustoase", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Carmen Lungu. Reţeta este gata, singurul ingredient care nu s-a precizat fiind "sufletul", după cum a precizat chiar Carmen Lungu: "dacă pui şi puţin suflet, ies şi mai bune".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102