REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Carnagiu în zona Hanul Morilor: doi militari şi pasagera unui autocar au MURIT. Şoferul vinovat ar fi aţipit la volan!

Carnagiu în zona Hanul Morilor: doi militari şi pasagera unui autocar au MURIT. Şoferul vinovat ar fi aţipit la volan!

Replica API 19 septembrie 2015 | 00:00 501

Încă o nenorocire pe DN 2A, în zona Hanul Morilor

Încă o nenorocire pe DN 2A, în zona Hanul Morilor

Un accident rutier teribil s-a produs vineri, 18 septembrie, în jurul orei 15.26, în judeţul Constanţa, pe DN 2A, între Stupina şi Hanul Morilor. Potrivit primelor informaţii, un autocar şi un autoturism marca Peugeot au intrat în coliziune. Doi militari au murit pe loc, iar o a treia persoană, din autocar, nu a putut fi salvată, în ciuda eforturilor medicilor sosiţi la faţa locului.

La faţa locului au intervenit cadrele medicale, poliţiştii rutieri şi militarii din cadrul ISU Dobrogea. În autoturismul marca Peugeot se aflau trei militari din Brăila: Marius Chiriaş, Carol Kovacs şi Cristian Marian Lazăr. Doi dintre ei, Kovacs şi Lazăr au decedat pe loc, ca urmare a impactului violent. Militarii, ambii ofiţeri, făceau parte din Batalionul 528 Cercetare Vlad Ţepes Brăila şi se întorceau de la un curs de scafandri. În autocar se aflau şoferul, Anefi Suraj şi un pasager, Raisa Cristea, aceasta fiind proiectată pe carosabil, prin parbriz, în momentul impactului. În ciuda eforturilor medicilor, pentru Raisa nu s-a mai putut face nimic! Se pare că şoferul maşinii Peugeot ar fi aţipit la volan, a intrat pe contrasens, izbindu-se violent de autocar.

Ce spune Poliţia:

Potrivit Serviciului Rutier, şoferul C.M.C., 37 de ani, din Brăila, a condus un autoturism pe DN 2A, dinspre Constanţa către Hârşova, iar în zona km. 144+200 a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autocar, condus din sens opus de A.S., 38 ani, din Constanţa. Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală gravă a conducătorului auto din autoturism, decesul lui K.C.A., 25 de ani, din Petroşani, decesul lui L.C.M., 34 de ani, din Brăila, pasageri în autoturism şi decesul lui C.R., 39 de ani, din Constanţa, ghid şi pasageră în autocar.

Tragedii şi în 2014

Precizăm că zona Hanul Morilor a fost presărată, de-a lungul timpului, cu tragedii. Spre exemplu, pe 15 iulie 2014, Romeo Beznea a condus un autoturism pe DJ223 şi a vrut să vireze la stânga fără să se asigure, intrând în coliziune cu o altă maşină, condusă de Petrică Rorău, care venea din sens opus. În urma impactului, al doilea autoturism a intrat în cel de-al treilea, care era staţionat. Opt persoane au fost rănite, între care şi copii, de 10 luni şi 3 ani.

În plus, doi dintre adulţi au rămas încarceraţi, la faţa locului fiind solicitat elicopterul SMURD. Menţionăm că ocupanţii celui de-al doilea autoturism sunt din Galaţi şi, cel, mai probabil, veneau în vacanţă, la mare. Un alt teribil eveniment, care s-a soldat cu două persoane decedate, a fost la începutul lunii septembrie 2014. Tragedia s-a petrecut din pricina neatenţiei, fiind vorba de un viraj în care şoferul nu s-a asigurat intrând astfel în coliziune cu un TIR.

Mai exact, Costel Iulian Manea, de 38 ani, a condus un autoturism marca Skoda pe DN2A dinspre Constanţa către Hârşova şi, ajungând la intersecţia cu DJ 223, a efectuat viraj la stânga, nu a acordat prioritate şi a intrat în coliziune cu un autotren care circula din sens opus, fiind condus de Nicolae Ciolac, de 36 ani. Din accident a rezultat decesul lui Nicolae Stan, de 44 ani, şi al lui Viorel Stanciu, de 46 ani, ambii pasageri în autoturism şi rănirea uşoară a conducătorului autoturismului şi a pasagerei din dreapta faţă Elena Canciu, de 28 ani.

Liliana CHIRU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218