REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Carnagiu la Mihai Viteazu: 2 oameni au murit, 8 sunt în spital

Carnagiu la Mihai Viteazu: 2 oameni au murit, 8 sunt în spital

Replica API 20 august 2012 | 00:00 367

Unul dintre decedaţi era poliţist la Chitila, judeţul Ilfov

Unul dintre decedaţi era poliţist la Chitila, judeţul Ilfov

Doi morţi şi opt răniţi. Acesta este bilanţul tragic al unui accident rutier petrecut duminică pe DN 22C, în zona localităţii constănţene Mihai Viteazu, după ce două autoturisme s-au ciocnit frontal. Este primul accident de o asemenea gravitate înregistrat în judeţul Constanţa în acest an, spun rutieriştii şi ambulanţierii. Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa a transmis duminică în teren opt autosanitare. S-a luat în discuţie inclusiv intervenţia unui elicopter SMURD, însă pacienţii răniţi au ajuns în cele din urmă la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Constanţa cu ambulanţele.

Primarul din Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, ne-a declarat că un năvodărean mult prea grăbit s-a angajat într-o depăşire neregulamentară şi a intrat în plin într-o Dacia 1300, cu numere de Argeş, care circula regulamentar. Doi pasageri din Dacie au murit pe loc. Unul dintre ei era poliţist la Chitila, judeţul Ilfov. În autoturismul condus regulamentar de poliţistul Ion Eremia, în vârstă de 46 de ani, se mai aflau trei adulţi şi trei copii. În urma impactului, pe lângă poliţist a murit şi cumnata acestuia, aflată pe bancheta din spate. Alte opt persoane au fost rănite şi transportate de ambulanţe la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Constanţa. "Am fost la Săcele şi acum am revenit (duminică, ora 15.20 -n.r.) la Mihai Viteazu. Un bărbat din Năvodari, deţinător al unui Espero, ar fi făcut o depăşire pe dunga continuă. A venit cu viteză şi a intrat în plin în turiştii aflaţi în maşina cu numere de Argeş, care circula regulamentar. În urma impactului maşina lui s-a răsturnat. Este cu roţile în sus. Două persoane din Argeş au murit şi altele au fost rănite", a declarat, pentru "Replica", primarul din Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni.

Poliţistul avea cinci locuri în Dacia 1300 şi transporta 6 persoane

Poliţiştii spun că şoferul aflat la volanul autoturismului Espero, Iulian Gegiu, venea de la Tulcea spre Constanţa, iar în zona localităţii Mihai Viteazu a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de o Dacie care circula din sens opus. "În urma accidentului a rezultat decesul a două persoane şi vătămarea corporală a altor opt persoane. În Espero se aflau trei persoane, dintre care un copil, iar în Dacie existau şapte persoane, dintre care trei copii. Şoferul din Dacie, Ion Eremia, născut în 1970, în Mogoşoaia, judeţul Ilfov, era agent principal la Chitila. Acesta a decedat. La fel şi cumnata sa, Adriana Habib, de 31 de ani", au precizat poliţiştii. Poliţiştii fac cercetări în sensul stabilirii dacă accidentul s-a produs pe fondul depăşirii neregulamentare, în care s-ar fi angajat şoferul din Năvodari. Mai precizăm că în maşina poliţistului, cu 5 locuri, se mai afla pe bancheta din spate şi C.Ş. Eremia, de 12 ani, care a fost preluat de către medicii SMURD, fiind instabil hemodinamic. La spital a ajuns şi Anca Nicoleta Eremia, de 38 de ani, Cristian Alexandru Eremia, de 19 ani, Alina Mihaela Eremia, S.A.C. Anghel, de 12 ani. În Espero, alături de şoferul vinovat de producerea tragdiei, se mai afla soţia - Mărioara Gegiu, de 52 de ani, şi nepoata M. Ivanov, de 12 ani. "Opt victime au ajuns la spital. Pe drum spre Spitalul Judeţean Constanţa nu au mai decedat alte persoane. Un copil rănit grav, instabil hemodinamic, a fost preluat de un echipaj SMURD, un alt copil rănit grav a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei, de tip C, iar un altul a fost preluat de un echipaj de tip B, fiind cu escoriaţii, conştient, stabil hemodinamic", a declarat medicul Aura Broască, reprezentantul SAJ Constanţa. Tot medicul a explicat că elicopterul SMURD nu ar fi avut cum să ajungă în timp util să preia copilul rănit grav. "Dacă medicii din Spitalul Judeţean vor considera că este nevoie să transfere copilul la Bucureşti, atunci vor solicita elicopterul SMURD. La locul accidentului primul echipaj al Ambulanţei a ajuns la mai puţin de nouă minute. Echipajul se afla la ieşire din Cogealac. De la Constanţa am trimis echipajul SMURD, de la Năvodari am trimis alt echipaj. Am mai avut încă un echipaj de Tulcea, care se întorcea către Spitalul Judeţean Tulcea, şi l-am folosit şi pe acela. Am avut victima şi maşina. Acum doi sau trei ani ne-am mai confruntat cu un astfel de accident. Este primul accident grav de anul acesta", a conchis dr. Broască.

Copil cu ruptură de splină, operat de urgenţă

Copilul instabil hemodinamic a fost băgat direct în sala de operaţie. "Are ruptură de splină", spun medicii. Reprezentanţii Spitalului Judeţean spun că încă nu se impune transferul pacienţilor la alte unităţi sanitare din Bucureşti. "La Spitalul Judeţean au ajuns duminică 8 persoane, 5 adulţi şi trei copii. Din cei trei copii, doi sunt în stare destul de gravă. Unul este internat pe Secţia de Neurochirurgie, iar cel instabil hemodinamic se află în sala de operaţie. Are ruptură de splină. Din cei cinci adulţi, doar doi au un potenţial de stare gravă", a declarat dr. Constantin Dina, reprezentantul Ministerului Sănătăţii în teritoriu. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a informat ieri că, din pricina accidentului cumplit, circulaţia auto pe DN 22C a fost blocată trei ore în ambele sensuri în zona localităţii constănţene Mihai Viteazu. Conducătorii auto au fost sfătuiţi de către poliţişti să conducă prudent şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la locul accidentului.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218