REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CARNAGIU la Paris: cel puţin 129 de MORŢI și peste 300 de răniți, din care 100 în stare critică, în ATACURI TERORISTE multiple

CARNAGIU la Paris: cel puţin 129 de MORŢI și peste 300 de răniți, din care 100 în stare critică, în ATACURI TERORISTE multiple

Replica API 14 noiembrie 2015 | 22:45 392

Împușcături în centrul Parisului și explozii în zona Stade de France, în nordul capitalei, s-au produs vineri seară, soldate cu 129 de morţi şi peste 300 de răniți, au informat surse concordante, notează agerpres.ro, citând AFP.

Mai multe explozii şi atentate teroriste au avut loc vineri seară în mai multe zone din Paris. Câteva explozii s-au produs în zona Stade de France, unde avea loc un amical între echipele de fotbal ale Franţei şi Germaniei, iar alte atacuri armate au fost semnalate în zonele Fontaine au Roi, Charonne şi Bataclan, notează mediafax.ro.

UPDATE:

Potrivit Le Figaro, preşedintele Francois Hollande a fost scos din stadion de serviciile secrete.

Într-o sală de spectacole din arondismentul XI, Bataclan, forţele de ordine au lansat un atac. La final, se pare că doi terorişti au fost ucişi, însă aproximativ 100 de ostatici au murit în sala de concerte din Paris atacată de terorişti islamişti, anunţă surse din cadrul Poliţiei, citate de AFP.

În Franţa a fost decretată stare de urgenţă, iar frontierele au fost închise!

Administraţia de la Paris a declanşat Planul Alpha - reacţie la atentate multiple.

UPDATE, ORA 02.40:

Cel puţin 129 de morţi în atacuri, anunţă un oficial al Primăriei din Paris - 100 ucise la sala Bataclan.

foto: Le Figaro

La zece luni după atacul de la redacția săptămânalului Charlie Hebdo, Franța a fost plasată în stare de urgență după seria de atacuri comise vineri noaptea în șase locuri diferite din Paris — de la Stade de France, situat în suburbiile nordice ale capitalei franceze, la zona centrală din apropiere de Piața Republicii, unde se află și sediul publicației Charlie Hebdo.

Mai mulți bărbați înarmați au pătruns vineri seară în sala de spectacole Bataclan — unde avea loc un concert al trupei americane 'Eagles of Death Metal' — strigând 'Allahu Akbar!', după care au deschis focul de armă automată. Spectatorii au fost ținuți ostatici timp de trei ore. În acest incident au fost ucise cel puțin 82 de persoane.

''Am auzit clar ce le-au spus ostaticilor: 'Este greșeala lui Hollande, este greșeala președintelui vostru, nu trebuia să intervină în Siria'. Au evocat și Irakul'', a mărturisit Pierre Janaszak (în vârstă de 35 ani), animator radio și TV care se afla în sala Bataclan.

Asaltul forțelor de poliție a fost lansat vineri noaptea puțin înainte de ora locală 00:30 (23:30 GMT) și s-a încheiat spre ora 01:00 (sâmbătă 00:00 GMT). Cei patru autori ai luării de ostatici au fost lichidați.

O primă explozie s-a produs în jurul orei 21:20 (20:20 GMT) în apropiere de Stade de France, unde avea loc un meci amical de fotbal între selecționatele Franței și Germaniei, stadionul care va găzdui finala Campionatului European de Fotbal în iulie anul viitor.

Președintele francez François Hollande, care asista la meci, a fost evacuat de serviciile de securitate. În total trei explozii au avut loc la Stade de France, pierzându-și viața un civil și cei trei atacatori-kamikaze.

În estul Parisului, pe strada Charonne, 18 persoane au murit într-o scenă de război. Un martor a declarat că a auzit rafale de armă automată timp de 2-3 minute. 'Am văzut multe corpuri pe jos, pline de sânge', a spus el. Țintele atacului au fost o cafenea și un restaurant japonez.

Puțin mai la nord, pe strada Alibert, un atac asupra terasei restaurantului 'Le Petit Cambodge' s-a soldat cu cel puțin 12 morți.

Alte cel puțin cinci persoane au fost ucise pe terasa pizzeriei 'La Casa Nostra', la câteva sute de metri de sala de spectacole Bataclan. 'Erau cel puțin cinci morți în jurul meu, alții erau pe stradă. Am avut mult noroc', a spus Mathieu (35 de ani), martor la sângerosul atac.

Al șaselea atentat a avut loc pe bulevardul Voltaire, nu departe de sala Bataclan, atacatorul-kamikaze și încă o persoană pierzându-și viața.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218