REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Carosabil modernizat, trasee pietonale reabilitate și noi locuri de parcare pentru constănțeni

Carosabil modernizat, trasee pietonale reabilitate și noi locuri de parcare pentru constănțeni

Replica API 6 aprilie 2021 | 23:41 1924

Infrastructura pietonală și rutieră din zona Delfinariu se află în plin proces de modernizare. Echipele SC Confort Urban SRL intervin astăzi cu utilaje de asfaltare pe strada Răchitași, tronsonul delimitat de bulevardul Mamaia și strada Chiliei.

Simultan cu intervențiile asupra zonei carosabile, în această săptămână continuă lucrările de reamenajare a trotuarelor pe strada Unirii, între bulevardul Mamaia și strada Zorelelor, pe strada Chiliei, pe străzile Grozești, Onești și Dragoslavele, porțiunile delimitate de bulevardul Mamaia și strada Chiliei și pe strada Griviței, secțiunea de drum cuprinsă între strada I.G. Duca și strada Jupiter.

Proiectul de recondiționare a scărilor de acces către plaja Modern avansează în ritm susținut. Structura treptelor dinspre strada Ștefan cel Mare este reconfigurată prin montarea de cofraje de metal. De asemenea, se îmbracă în metal contratreptele și pereții laterali ai scărilor.

Conform graficului de lucru, în parcarea situată pe aleea Nalbei, între blocurile L107 și L111 se va executa cea de-a doua etapă a procesului de asfaltare. Se va așterne stratul de uzură care conferă rezistență și durabilitate mixturii asfaltice.

De asemenea, în această săptămână se reiau lucrările de asfaltare în parcarea situată pe terenul delimitat de străzile Tulcei și Badea Cârțan, după ce o porțiune a amplasamentului a fost dată în folosință. Suprafața destinată parcării autovehiculelor va fi recondiționată prin așternerea a două straturi de asfalt. Procesul se asfaltare se va extinde și în parcarea cuprinsă între aleile Lotca și Licurici, unde se amenajează zone destinate circulației pietonilor.

Echipele SC Confort Urban SRL au demarat lucrările de consolidare a terenului în parcarea din Tomis III, situată între blocurile O1 și O2.

Un sistem pentru drenajul apelor pluviale este în curs de amenajare în Portul Tomis. S-a creat infrastructura pentru a permite amplasarea rigolelor și a fost instalat un separator de hidrocarburi care are rolul de a reține carburanții din apele uzate. Suprafața va fi asfaltată pentru a permite colectarea apei.

Pasajul subteran de la Gară intră din această săptămână în reabilitare. Inițial se vor efectua lucrări de igienizare urmând să fie aplicate măsuri de refacere a tencuielii pentru a preveni deteriorarea pereților.

Pentru creșterea siguranței participanților la trafic, se montează indicatoare de informare în mai multe zone din oraș și se recondiționează echipamentele de semaforizare. La trecerile de pietoni și în parcările amenajate, se aplică marcaje rutiere.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Reclama. Este ziarul sponsorizat de primarie si de Confort urban?
0
0
Tomis Plus cand se asfalteaza ? Cand se fac trotuare ? Aurel Vlaicu e dezastru.....de ce nu se lucreaza noaptea si n weekend, cand nu e trafic ??????????
1
1
Tot orasul dar absolut orice petec alee bucatica neingrijita se transforma in parcare. SI apoi la inchiriat! nu e rau deloc , primaria o sa capete o gramada de bani pe termen lung.
2
2
Cand a preluat Fagadau administratia a batut pasul pe loc , pentru ca Mazare nu avea nici un proiect lansat sau lucrare pentru a incepe ceva.... 2 doi ani s-a batut pasul pe loc pana ce adiministratia Fagadau a reusit sa primeasca aprobari si fonduri pentru proiectele lor ,care se deruleaza acum si probabil si pentru anii urmatori. Chitac va fi exact ca Mazare , nu misca un deget....cine vine dupa el va pati exact ca Fagadau ! Ne invartim in cerc....
2
0
Nehoiului, se scufunda mereu. Dupa reparatiile de mantuiala ale RAJA, iti este frica sa circuli si ca pieton. Pana nu va fi un accident mortal sau o casa surpata, primaria nu va lua masuri. Din ce vedem zilnic, USL a inflorit in Constanta...
2
0
Aceste lucrari fac parte din proiectele in derulare ale fostului primar. Fagadau. Bine ca nu le-a intrerupt amiralul de lighean
7
7
Bravo, felicitari! Incep sa se miste lucrurile! Avem nevoie de rabdare si de incredere in actuala administratie si lucrurile vor ajunge la NORMAL!!!
11
10

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367