REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cartel Alfa solicită o întâlnire „urgentă“ cu președintele PSD pe tema transferului contribuțiilor sociale integral la angajat

Cartel Alfa solicită o întâlnire „urgentă“ cu președintele PSD pe tema transferului contribuțiilor sociale integral la angajat

Replica API 11 octombrie 2017 | 00:00 215

Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa solicită președintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, o întâlnire "urgentă" pe tema măsurii de transfer al taxelor sociale integral în sarcina angajatului, scrie Agerpres.

De asemenea, filialele Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa din toată țara vor organiza, în cursul următoarelor două săptămâni, întâlniri cu parlamentarii Partidului Social Democrat pentru a le prezenta și dezbate argumentele sindicaliștilor împotriva măsurii de transfer al taxelor sociale integral în sarcina angajatului.

Într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, CNS Cartel Alfa atrage atenția asupra faptului că programul derulat de PSD prevede creșterea taxelor pentru lucrători și deresponsabilizarea totală a capitalului, care va fi singurul beneficiar "al așa-ziselor reduceri fiscale".

"Reducerile de taxe promise lucrătorilor (scăderea impozitului de la 16% la 10% și contribuțiile cu 4,25%), realizate simultan cu transferul contribuțiilor, vor fi înghițite integral de capital, prin creșterea profiturilor. Având în vedere că reducerea din 2015, cu 5 puncte procentuale a contribuțiilor, a fost acordată integral angajatorului, acum e rândul lucrătorilor să beneficieze. În condițiile în care nu există nici măcar garanția că netul actual va fi păstrat, pentru toți lucrătorii, este cât se poate de clar că, în formula propusă, aceste reduceri promise nu se vor vedea în buzunarul lucrătorilor", afirmă sindicaliștii în scrisoare.

Potrivit acestora, lucrătorul va fi prejudiciat atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

"În momentul în care toate taxele sunt trecute în brutul lucrătorului, orice mărire ulterioară de salariu se va regăsi într-un procent mai mic în netul lucrătorului. Spre exemplu, pentru fiecare creștere cu 100 de lei a salariului brut, lucrătorul vede acum 70 de lei, iar după transfer, 58 lei. Lucrătorii își vor suporta singuri concediile medicale, riscul de accidente, condițiile de muncă proaste organizate de către capital și nu își vor putea recupera salariile în cazuri de insolvență a unităților unde muncesc", explică sindicaliștii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367