rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 11 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

CARTELURILE TRAFICANȚILOR DE COCAINĂ, în 'VIZITĂ' pe apele MĂRII NEGRE! POLIȚIȘTI români IMPLICAȚI

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane ce au constituit un grup infracțional organizat specializat în trafic internațional de droguri de mare risc. Este vorba despre N.E.N.J., D.D.A., L.P.R.P., M.I., Ș.I.A., P.A., M.G.,S.N.J.A., A.C., P.S.A., S.P.,K.R., C.H.A.J., Ș.B.A., BOBÎRNEA COSTINEL TUDOREL și POPAENE CONSTANTIN CĂTĂLIN.

Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că în cadrul operațiunii cu nume de cod atribuit „GRIMM BROTHERS” a fost investigată o grupare infracțională organizată implicată în transportul de droguri de mare risc pe cale maritimă, până în apele teritoriale românești, respectiv Marea Neagră –Delta Dunării cu destinație finală țări din Balcanii de Vest, dar și țări din Europa de Vest, Olanda, Belgia și Spania.

Operațiunii i-a fost atribuit acest nume de cod întrucât în absența unor sesizări anterioare, organele judiciare au reconstituit și probat traseul infracțional post factum, exclusiv pe baza datelor, indiciilor și urmelor adunate în urma activităților judiciare desfășurate de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate-Serviciul Antidrog, Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și a datelor furnizate de Drug Enforcement Administration (D.E.A.), Europol, Interpol, precum și de celelalte instituții de law enforcement cu care s-a cooperat în baza dispozițiilor Legii 302/2004, privind cooperarea judiciară internațională în materie penală.

Citește și:DETALII din dosarul „COCAINA DIN MARE”. Scuza inculpaților sârbi: voiau să ajungă la Brașov, dar s-au rătăcit și au ajuns în Deltă!

Probarea activităților infracționale de trafic internațional de droguri de mare risc s-a realizat printr-o amplă acțiune de cooperare judiciară internațională, având în vedere caracterul transfrontalier al infracțiunilor, periculozitatea sporită a persoanelor investigate și necesitatea de a fundamenta angajarea răspunderii penale a acestora. Abordarea infracțiunilor ce au format obiectul prezentei cauze s-a făcut din perspectiva imperativului de a documenta întregul lanț infracțional, de la furnizor la beneficiar.

Gruparea infracțională organizată investigată integrează un cetățean de origine libaneză cu rezidența în Brazilia, cetățeni brazilieni, dar și de alte naționalități (cum ar fi membrii echipajelor celor două nave folosite latransportul drogurilor din Brazilia), precum și cetățeni români, spanioli, sârbi și ucrainieni. Astfel,în perioada ianuarie 2019-martie 2019, inculpaţii s-au constituit într-un grup infracțional organizat cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină din America de Sud –Brazilia, Portul Belem, furnizată de inculpatul N.E.N.J. zis „SHEIK-UL” (cetățean libanez cu reședința în Brazilia), iar ulterior de a extrage această cantitate de cocaină din apele teritoriale româneștiale Mării Negre și de a o preda persoanelor din cadrul grupării infracționale responsabile cu transportul acesteia spre țări din Europa de Vest şi Balcanii de Vest, în vederea plasării pe pieţele din Europa.

Din cercetările efectuate, au rezultat urmatoarele: inculpatul N.E.N.J. conducea în anul 2019, în Brazilia,o organizaţie criminală specializată în colectarea unor cantităţi mari de droguri din ţările producătoare din America de Sud (Bolivia,Columbia,Peru) şi în distribuirea acestora către cumpărătorien gros din state predominant europene.

La începutul anului 2019, membri ai Balkan Cartell-au contactat pe inculpatul N.E.N.J., prin intermediul unor cetăţeni sârbi care activau în organizaţia condusă deacesta, pentru a cumpăra şi transporta către Europa (cu punct de intrare prin România), cantitatea de 3 tone cocaină cu o concentraţie deosebit de ridicată.În acelaşi timp, reprezentanţii Balkan Cartel au contractat serviciile unor persoane specializate în recuperarea şi transportul drogurilor din apele mării, respectiv ale inculpaţilorD.D.A. , L.P.R.P. , L.P.E.J. , toţi cetăţeni spanioli. Liderul acestei grupări specializate în extracţia drogurilor a fost inculpatul L.P.R.P., cetățean spaniol, supranumit de ceilalți membri ai grupului, „Șeful”.

Citește și: ALERTĂ, DROGURI pe LITORAL! Alte pachete cu cocaină găsite pe plajă!

Obiectul contractului a fost recuperarea cocainei din apele Mării Negre, manipularea şi depozitarea „mărfii” în condiţii de siguranţă şi asigurarea legăturii cu cetăţenii sârbi (inculpatulS.P. , numiţii K.T. și C.N. -aceştia fiind trimiși în judecată prin rechizitoriul Biroului Teritorial Tulceadin cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorismși alți membrii ai Cartelului), trimișipentru a tranporta pe cale rutiera cocaina în afara teritoriului României, către Europa de Vest şi Balcanii de Vest.Pentru ducerea la îndeplinire a contractului, inculpatului L.P.R.P. is-au pus la dispoziţie de către angajatori mari sume de bani în euro, cu care acesta să achiziţioneze toată logistica şi serviciile necesare şi să plătească persoanele cooptate pentru a ajuta la desfaşurarea operaţiunii, dată fiind amploarea acesteia şi cantitatea deosebit de mare de droguri traficate.

Din activitățile investigative a reieșit că în perioada 11.03.2019-23.03.2019gruparea a desfășurat pe teritoriul României activități de plasare în apele teritoriale a unei mari cantități de cocaină (aproximativ 3 tone)pentru a fi introduse în țară și apoi transportate spre țări din Europa de vest.

Practic, activitățile infracționale ale grupului au vizat în principal trei componente:a) Componenta de plasare a cocainei în apele teritorialeComponenta de plasare a cocainei în apele teritoriale a implicat o navă maritimăcu pavilion Insulele Marshall și echipajul acesteia, precumșio altănavămaritimă cu pavilion ucrainean. Din probe a rezultat că prima navăa încărcat în Portul BELEM –Brazilia la data de 09.02.2019pornind spre Constanța, încărcăturaconstând inclusiv în cantitatea de 3 tone cocaină, care trebuia să ajungă în Europa, România. Responsabilăpentru plasarea cocainei a fost o persoanăaflatăîn conexiune strânsă cu inculpatul N.J.N.E. (cunoscut drept SHEIK-UL). b) Componenta de introducere a cocainei în RomâniaDe această componentă s-a ocupat o celulă bine constituită, formată din 15 persoane de naționalitate română, spaniolă și ucraineană, toate inculpate în prezenta cauză.

Aceștia au început să ajungă în România începând cu data de 11.03.2019și au plecat intempestiv în perioada 22/23.03.2019, majoritatea lor aflându-se în prezent în Spania. În România, inculpațiiau cumpărat două bărci de viteză, un autoturism de teren, au închiriat 6 autoturisme ( de teren şi transport marfă tip dubiţă) precum și două pensiuni în zona Deltei Dunării,pe Brațul Sfântul Gheorghe, județul Tulcea pentru a desfășura activități de recuperare din apele teritoriale ale României a cocainei și aducere pe uscat cu cele două bărci cumpărate. Operațiuneade recuperare a fost întreruptă de faptul că una dintrebărci,ce conţinea cantitatea de aproximativ 1.040 kgcocaină,s-a răsturnat în zona plajei din localitatea Sf.Gheorghe, judeţul Tulcea, moment în care autorităţile s-au sesizat şi au fost demarateinvestigaţiile în cadrul operațiunii „GRIMM BROTHERS”.c) Componenta de transport a cocainei spre Europa de Vest /Balcanii de Vest.

Această componentă trebuia să fie acoperită de o celulă de transport formată din cetățeni sârbi ce dețineau mijloace de transport de tip TIR ce aveau prevăzute compartimente ascunse în caroseria remorcilor. În compartimentele ascunse din cele două tiruri identificate se puteau transporta aproximativ 3 tone cocaină. Introducerea cocainei pe

teritoriul României a survenit și în condițiile unor disfuncționalităţi tehnice la sistemul SCOMAR, astfel cum rezultă din probele administrate în cauză.Transportul cocainei a fost preluat de către şoferii unor auto-tiruri, respectiv doi cetăţeni sârbi arestaţi preventiv în altă cauză aBiroului Teritorial Tulcea, care au fost coordonați de către o grupare de criminalitate organizată de cetățeni sârbi care au ramificații în Olanda, Spania, Belgia și America de Sud, reprezentată de inculpatul S.P.. Gruparea erafoarte bine organizată și aveao mare penetrabilitate în Serbia dar și în alte state folosind celule bine organizate pentru desfășurare operațiunilor lor.

Se impune mențiunea că, dată fiind puritatea (gradul de concentrație deosebit de ridicat, în jur de aproximativ 90%) cocainei depistate (1.797,399 kilograme în total), valoarea de piață a acesteia este de aproximativ 200.000.000 euro en gros, respectiv aproximativ 600.000.000 euro en detail, astfel cum rezultă și din datele furnizate de către Agenția Națională Antidrog, potrivit Raportului anual cu privire la traficul și consumul de droguri în anul 2018 în România. Din probe a rezultat faptul că o cantitate de aproximativ 300 kg. cocaină a rămas pe teritoriul Turciei, reprezentând plata către gruparea de crimă organizată care a garantat transferul drogurilor între nava sosită din Brazilia și cea ajunsă în România, o cantitate s-a pierdut în mare, din cauza condițiilor meteorologice(fiind găsite numeroase ambalaje goale în apele teritoriale ale României), iar o cantitate a fost scoasă din țară cu destinația Serbia, la scurt timp după răsturnarea bărcii în zona plajei Sf. Gheorghe.

În sarcina inculpaţilorM.G. , M.I. , P.A. , Ș.I.A. , (toţi cetăţeni români), N.E.N.J.(cetăţean libanez cu reședința în Brazilia),D.D.A. , L.P.R.P. , L.P.E.J. ,S.N.J.A. , (toţi cetăţeni spanioli)șiS.P. (cetăţeansârb), se reține săvârșirea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc, prev. deart. 2 alin 1 și 2 din Legea nr. 143/2000,trafic ilicit internațional de droguri de mare risc, prev. deart. 3 alin 1 și 2 din Legea nr 143/2000, inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni grave, prev. de art. 367 alin 1 și 2 C.p.,totul cu aplic. art. 38 alin 1 C.p, constândîn aceea că, de la începutul anului 2019,au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, în care i-au cooptat și pe coinculpaţii, A.C. , P.S.A. , Ș.B.A. (toţi cetăţeni români),C.H.A.J. (cetățean spaniol), K.R. (cetăţean ucrainean) dar şi pe numiţiiK.T. și C.N. , coinculpații fiind cercetați sub aspectul infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc, prev. deart. 2 alin 1 și 2 din Legea nr. 143/2000,trafic ilicit internațional de droguri de mare risc, prev. deart. 3 alin 1 și 2 din Legea nr 143/2000,aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni grave, prev. de art. 367 alin 1 și 2 C.p., totul cu aplic. art. 38 alin 1 C.p., iar din martie 2019, întreg grupul infracțional organizata acționatîn mod coordonat, reușind, ulterior preluării de la furnizorii predominant columbieni, și introducerea pe cale maritimă din Brazilia și transportul pe teritoriul României, a cantității totale de 1.797,399 kilograme cocaină, droguri de mare risc,în valoare de aproximativ 200.000.000 euro en gros, respectiv aproximativ 600.000.000 euro,valoare de piaţă.

În concret, inculpații și-au asigurat logistica necesară recuperării și manipulării drogurilor, respectiv au închiriat locații izolate în Delta Dunării, autovehicule, au cumpărat autovehicule,două bărci de mare viteză, un peridoc, telefoane mobile, cartele sim prepaid, stații de emisie-recepție, anvelope speciale pentru deplasarea pe nisip, saci de rafie pentru transportul pachetelor, fierăstrău electric pentru tăierea pereților ambarcațiunii răsturnate în Marea Neagră și în care se aflau pachetele cu cocaină recuperate. Astfel, au recuperat din apele teritoriale ale Mării Negre, mai multe pachete de cocaină, a câte aproximativ 1 kg fiecare, pe care le-au descărcat în zona localității Sfântu Gheorghe, judeţul Tulcea, de unde au fost preluate cu autoturismele de teren și transportate inițial în zona carierei de piatră de lângă Zebil, judeţul Tulcea, de unde urmau a fi preluate de către alte autovehicule și transportate către Vestul Europei și către Balcanii de Vest, prin tranzitarea rutieră a României.

În sarcina inculpaţilor BOBÎRNEA COSTINEL TUDORELși POPAENE CONSTANTIN CĂTĂLINs-au reținutinfracțiunile de luare de mită, șifals în declarații în formă continuată, constând în aceea că,în noaptea de 21-22.03.2019, în calitate de agenți aiServiciuluiRutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au pretins și primit de la coinculpații M.I.și L.P.R.P. câte 1.000 euro fiecare pentru a nu întocmi dosar penal suspectului,L.G.D.,pe care l-au depistat în trafic conducând cu permis necorespunzător categoriei, un autoturismce tractaoremorcăpe care se afla ambarcațiunea în care se găsea cantitatea de aproximativ 3 kg.cocaină,din marfa recuperată din apele Mării Negre. De asemenea, în calitate de agent de poliție alInspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, inculpatul POPAENE CONSTANTIN CĂTĂLINavea obligația de a depune declarații de avere și interese în toată perioada de referință, însăîn declarația de avere aferentăanului2019,acestanu a evidențiat suma de 693 lei, obținută din jocuri de noroc, deși avea obligația de a face acest lucru.

Mai mulți polițiștii români au luat MITĂ

Inculpatul BOBÎRNEA COSTINEL TUDOREL, în calitate de agent de poliție alInspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov avea obligația de a depune declarații de avere și interese în care să consemneze toate veniturile obținute, inclusiv pe cele din jocuri de noroc, însă, în baza aceleiași rezoluții infracționale, nu a evidențiat în declarațiile de avereaferente anilor2018și2019, sumele de 28.510 lei, respectiv de 10.980 lei, proveninddin jocuri de noroc. În sarcina inculpaţilor L.P.R.P. şi M.I. se reţine şi infracţiunea de dare de mită,constând în aceea că, în noaptea de 21/22.03.2019, au remis inculpaţilor BOBÎRNEA COSTINEL TUDOREL și POPAENE CONSTANTIN CĂTĂLIN câte 1.000 de euro, pentru ca aceştia să nu întocmească dosar penal pe numelesuspectului L.G.D. pentru infracţiunea prevazută şi pedepsită de art.335 alin.2 teza I C.p.

Inculpatul N.E.N.J. se află în evidențele autorităților libaneze pentrude infracțiuni detrafic de droguri, acesta încălcând legislația libaneză cu privire la traficul de droguri de 12 ori în perioada 1994-2016. Inculpatul, unul dintre cei mai cunoscuți traficanți/distribuitori de droguri din America de Sud, nu a recunoscut săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina sa cu ocazia audierii efectuatede către procurorii

DIICOT –Structura Centralăîn Brazilia, la data de 19.12.2019. Mai mult decât atât, a încercat să justifice formularea acuzațiilor împotriva sa prin notorietatea pe care o are în lumea traficanților internaționali de droguri.Potrivit informațiilortransmise decătreInterpol Brazilia, N.E.N.J. a fost arestat la data de 21.10.2019şi se află încarcerat în Brazilia, în Penitenciarul „Paulo Luciano Campos” din statul Sao Paulo,oraş Avare, fiind condamnat la o pedeapsa de 22 ani închisoare pentru trafic de droguri.În prezent, inculpatul P.S.A. se află în stare de arest preventiv, în această cauză, iar inculpații POPAENE CONSTANTIN CĂTĂLINși BOBÎRNEA COSTINEL TUDOREL s-au aflat în stare de arest preventiv în intervalul 28.02.2020 –22.04.2020,în prezent fiind plasați sub control judiciar. Față de inculpații N.E.N.J., D.D.A., L.P.R.P., M.I., Ș.I.A., P.A., M.G., S.N.J.A., A.C., P.S.A., S.P., K.R.șiC.H.A.J., procurorii DIICOT –Structura Centrală au solicitat instanței competente arestarea preventivă în lipsă, propunerea fiind pe rolul Tribunalului București.

Activitățile infracționale care au format obiectul dosarului au fost investigate de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate

Organizată și Terorism împreună cu ofițeride poliție judiciară din cadrulDirecției de Combatere a Criminalității Organizate-Serviciul Antidrog delegaţi în cauză, beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR,în cadrul unei ample operațiuni de cooperare judiciară internațională derulată în virtutea dispozițiilor Legii nr. 302/2004, privind cooperarea judiciară internațională în materie penală.Astfel, au fost folosite următoarele instrumente de cooperare judiciară internațională:-opt Ordine Europene de Anchetă către autoritățile judiciare competente din Regatul Spaniei;-o cerere de comisie rogatorie și un supliment al acestei cereri, către autoritățile judiciare din Republica Federativă a Braziliei, această comisie rogatorie implicând inclusiv deplasarea procurorilor și a lucrătorilor de poliție din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate -Serviciul Antidrog, în Brazilia;-o cerere de comisie rogatorie adresată autorităților din StateleUnite ale Americii;-două cereri de comisii rogatorii, dintre care una suplimentată, către autoritățile Republicii Serbia;-o cerere de comisie rogatorie și un supliment al acesteia, către autoritățile Republicii Ucraina;

-trei cereri de comisii rogatorii dintre care una suplimentată, către autoritățile Regatului Spaniei;-o echipă comună de anchetă (Joint Investigation Team) cu autoritățile din Republica Serbia;-o cerere de transfer de proceduri către Republica Bulgaria.Se impune evidențiat faptulcă datele furnizate de Drug Enforcement Administration (D.E.A.), Europolși Interpolau contribuit în mod decisiv la aflarea adevărului, identificarea tuturor autorilor și la probarea infracțiunilor transfrontaliere investigate în cauză.Un rol deosebit de important în buna desfășurare a cooperarii judiciare internaționale l-a avut EUROJUST, sub egida căreia au fost derulate procedurile penale cu Regatul Spaniei, Republica Serbia, Republica Ucraina, Republica Bulgaria și Republica Federativă a Braziliei.În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şigaranțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

S.H.

miercuri, 15 iulie 20203561
Comentarii

04Sisteme(15 iul 18:16)
Sistemele de la noi anti radar pe mare unde sunt garda de coasta ce face doarme intra droguri si imigrabti la greu pe mare garda doarme
19vrajeala max(15 iul 15:54)
Dar cei care au facut sa nu fie operational sistemul de observare, supraveghere si control trafic exact cand a trebuit unde sunt? De ce nu-i deranjeaza nimeni? Pute a mafie de servicii secrete de departe, dar sunt cercetati doi neica nimeni de la rutiera pentru o spaga de 1000 de euro.
217smd(15 iul 13:52)
operatiunea s-a numit GRIMM BROTHERS pentru ca sunt numai povesti ? intreb pentru un prieten
mai mult...Replica
11 aug 16:47ReplicaPSNEWS: Cum se SIFONEAZĂ BANII PUBLICI în mandatul lui FĂGĂDĂU

În cei peste cinci ani la Primăria Constanța ca primar interimar și apoi ca primar ales, Decebal Făgădău a...804

11 aug 16:41ReplicaACCIDENT RUTIER MORTAL în judeţul CONSTANŢA VIDEO3427
11 aug 13:59ReplicaPERCHEZIȚII la un individ care a AGRESAT un bărbat pe PLAJĂ!863
11 aug 10:14ReplicaEL este TÂNĂRUL care a MURIT în accidentul de la EFORIE. Șoferița era IUBITA lui!

Un groaznic accident a avut loc luni, 10 august, între Eforie Nord și Eforie Sud. Din păcate, un tânăr a murit, iar...13867

11 aug 23:51ReplicaALERTĂ! FOCAR de CORONAVIRUS la AUCHAN, de la VIVO Constanța!36887
11 aug 09:37ReplicaFAMILIA MERLĂ continuă să CĂPUȘEZE PARCUL TĂBĂCĂRIE!3914
11 aug 00:29ReplicaCorpul de CONTROL al primului MINISTRU a SESIZAT ANI în legătură cu AVEREA rectorului ILIESCU de la OVIDIUS

După o amplă anchetă jurnalistică marca Replica de Constanța, cu privire la situația de incompatibilitate a noului...2247

11 aug 00:32ReplicaBOMBĂ TOXICĂ! TONE de DEȘEURI DEVERSATE în CANALIZĂRI de SC Ecofriend Recycling1352
11 aug 00:24ReplicaNICI UN CONSTĂNȚEAN în CONDUCEREA noii ECHIPE a lui MARCEL CIOLACU1592
11 aug 00:00ReplicaClinica MEDSTAR din Constanța, ÎNCHISĂ din cauza COVID-19!

Nouă angajați ai clinicii Medstar, cât și un pacient, au fost confirmați cu COVID-19. Angajații sunt cadre...5735

11 aug 00:00ReplicaSE ÎNCHID LOCALURILE la ora 23.00 în MAMAIA? VIDEO1167
11 aug 00:00ReplicaINTERMEDIARUL unui TRAFICANT din MAREA BRITANIE a fost PRINS la COSTINEȘTI943
Vremea
27.7°26.7° - 27.7° marţi, 11 august 2020
ConstanțaUmiditate: 50%
Vânt: 4.59 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
11 aug 00:00SportO nouă victorie pentru Răzvan Lucescu - A Hilal-Al Fateh, scor 2-1

Al Hilal, echipa antrenată de Răzvan Lucecsu, a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), formaţia Al...389

11 aug 00:00SportKostas Tsimikas de la Olympiacos Pireu va juca la campioana Angliei

Liverpool a anunţat, luni, transferul fundaşului stânga grec Kostas Tsimikas de la Olympiacos Pireu, pentru suma de...340

11 aug 00:00SportAlexandru Maxim și-a reziliat contractul cu Mainz - Ar putea rămâne la formația antrenată de Mrius Șumudică

FCSV Mainz a anunţat, luni, rezilierea de comun acord a contractului mijlocaşului Alexandru Maxim, înţelegere care...337

11 aug 00:00SportO nouă declarație marca Gigi Becali despre fotbalul feminin: Mie îmi e milă de femei

Patronul FCSB, Gigi Becali, a vut un nou derapaj, care ar pute fi considerat sexist, dând detalii despre noua echipă...488

Local
11 aug 16:33LocalStațiile de cale ferată și canalele navigabile, sub supravegherea FORȚELOR de ORDINE

În perioada 7-9 august a.c., polițiști și din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au...722

11 aug 16:49LocalIncendiu în comuna Ciobanu: O CASĂ a luat FOC

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină luni,10 august, în comuna Ciobanu strada...594

11 aug 16:50LocalMedicii veterinari au fost în CONTROL pe LITORAL

637

11 aug 00:00LocalSC Confort Urban SRL continuăa sfaltarea străzile din cartierul Compozitorilor

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă să modernizeze zonele rezidențiale prin...410

11 aug 00:00LocalPrimăria Constanța zice că locurile de joacă din oraș sunt în continuă reabilitare

Pentru ca locuitorii Constanței să aibă parte de servicii de calitate și pentru că indiferent de situația critică...393

11 aug 16:16LocalINFANT- Decebal Făgădău a înmânat primele vouchere pentru fertilizarea in vitro

”Sperăm ca domnul primar Decebal Făgădău să aibă mână bună și să reușim să ne îndeplinim cel mai mare...571

11 aug 16:21LocalCONTROALE pe LITORAL: Amenzi în valoare de 124.350 de lei pentru OPERATORII găsiţi cu nereguli

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum...620

11 aug 16:21LocalAMENZI de peste 44000 de lei date de JANDARMII constănţeni

Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada...1081

11 aug 16:22LocalUn vaccin anti-Covid 19 ar putea fi disponibil până la sfârșitul anului

673

Politică
11 aug 00:00PoliticăOrban: Decizia lui Dan Cristian Popescu de a candida susţinut de PSD - una greşită

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că este "greşită" decizia lui Dan Cristian Popescu de a candida...398

11 aug 00:00PoliticăAna Birchall: Sper ca dosarul '10 august' să nu fie tergiversat în justiţie

10 august va rămâne pentru totdeauna în istoria României ca ziua în care românii au demonstrat lumii întregi că...380

11 aug 00:00PoliticăTăriceanu: Guvernul Orban trebuie să plece; măsură de susţinere economică - creşterea veniturilor populaţiei

349

11 aug 00:00PoliticăCioloş: 10 august şi dosarul aferent agresiunilor din acea zi - o rană

Ordinea şi disciplina la care visează multă lume nu se obţin cu agresivitate şi amenzi, se construiesc pe...314

11 aug 00:00PoliticăPremierul Ludovic Orban, invitat miercuri în Parlament

Premierul Ludovic Orban este invitat miercuri, de la ora 13,00, în plenul Parlamentului, conform unei decizii luate...288

11 aug 00:00PoliticăSenat: Plen, marţi de la 14,00. Ordonanţa privind alocaţiile - pe ordinea de zi, sub rezerva depunerii raportului

311

Interviuri
25 iul 00:35InterviuriCHIŢAC: Constanţa are o administraţie AROGANTĂ care NU stă de VORBĂ cu OAMENII

În ultima perioadă s-a discutat intens pe marginea candidatului unic PNL-USR-PLUS, care ar fi asigurat într-o mare...2344

23 iul 00:35InterviuriHORIA CONSTANTINESCU: Vreau să SCUTUR Constanța de PILE și ȘMENURI! VIDEO

Horia Constantinescu, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, dar...3884

22 iul 00:06InterviuriPRIM PROCURORUL Gill Julien Grigore Iacobici: La PARCHETUL TRIBUNALULUI, rata ACHITĂRILOR este SUB 3%! VIDEO

3933

21 iul 00:08InterviuriRĂZVAN FILIPESCU: Fermierii AMENINȚĂ cu PROTESTE și BLOCAREA drumurilor! VIDEO

Județul Constanța continuă să se confrunte cu mai multe probleme din diferite domenii, probleme care au fost...2360

10 iul 00:23InterviuriProcurorul TEODOR NIȚĂ: Industria DEȘEURILOR este mai BĂNOASĂ decât cea a DROGURILOR! VIDEO

Procurorul Teodor Niță a instrumentat dosare grele de-a lungul carierei, în momentul de față fiind ancorat în...9256

8 iul 00:14InterviuriMihai Stanciu: ATENȚIE, metoda Accidentul a fost înlocuită cu metoda COVID-19! VIDEO

4677

Monden
11 aug 00:00MondenÎn ziua când a împlinit 60 de ani, Antonio Banderas a dezvăluit că a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Celebrul actor spaniol Antonio Banderas a împlinit luni 60 de ani, însă a primit un cadou pe cât de neaşteptat pe...329

11 aug 00:00MondenArnold Schwarzenegger a devenit bunic

Arnold Schwarzenegger a devenit bunic după ce fiica sa Katherine a dat naştere primului său copil, un băieţel. Este...330

11 aug 00:00MondenFolklore al cântăreţei Taylor Swift s-a menţinut în fruntea Billboard 200

286

11 aug 00:00MondenThrillerul psihologic Rebecca, regizat de Ben Wheatley, va fi lansat de Netflix în luna octombrie

Thrillerul psihologic „Rebecca”, bazat pe romanul scris de Daphne du Maurier şi regizat de Ben Wheatley, va fi...304

11 aug 00:00MondenRobin's Wish ilustrează ultimele zile ale actorului Robin Williams

Documentarul intitulat "Robin's Wish", care va fi lansat în curând, revine asupra ultimelor zile din viaţa actorului...322

11 aug 00:00MondenEdiţia de anul acesta a Festivalului Naţional de Teatru va avea loc exclusiv online

280

Mapamond
11 aug 00:00MapamondBelarus: Preşedintele Lukaşenko, reales cu peste 80% din voturi, anunţă Comisia Electorală Centrală

Preşedintele în exerciţiu al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a câştigat alegerile desfăşurate duminică în...300

11 aug 00:00MapamondOMS: Noul coronavirus poate fi eradicat dacă liderii statelor se mobilizează şi populaţia respectă măsurile

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut insistent luni...293

11 aug 00:00MapamondCoronavirus: Rusia a depăşit pragul de 15.000 de decese asociate COVID-19

275

11 aug 00:00MapamondNiger: Opt persoane, între care şase turişti francezi, ucise de indivizi înarmaţi

Opt persoane - şase francezi şi doi nigerieni - au fost ucise duminică de bărbaţi înarmaţi veniţi pe motociclete...354

11 aug 00:00MapamondOMS deplânge o lipsă acută de fonduri pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Există un decalaj imens între fondurile necesare pentru combaterea pandemiei de COVID-19 şi fondurile promise la...307

11 aug 00:00MapamondHong Kong: Magnatul de presă Jimmy Lai, arestat în baza noii legislaţii privind securitatea naţională

293

Sănătate
11 aug 00:00SănătateCe înseamnă un puls normal? Ce valori au bătăile inimii, în funcție de vârstă

Pulsul reprezintă frecvența cu care inima noastră bate (frecvență cardiacă). Pulsul poate fi simțit în diferite...409

11 aug 00:00SănătateSindromul ovarelor polichistice, o cauza a infertilitatii

Unul dintre motivele pentru care o femeie poate să întâmpine dificultăți atunci când își propune să rămână...308

11 aug 00:00SănătateUtilizarea corectă a spray-ului nazal reduce inflamația sinusurilor

294

11 aug 00:00SănătateDurerile de creștere la copii - cum le identifici și când ar trebui să ajungi la medic

Peste 25% dintre copii au dureri de creștere. Acestea apar, de obicei, în două perioade: între 3-5 ani și apoi...290

11 aug 00:00SănătateStudiu: Gripa la vârste fragede influențează riscul viitor de boală

Gripa contactată timpuriu în viață reduce riscul persoanelor care au nevoie să solicite asistență medicală...287

11 aug 00:00SănătateAfecțiunile gastrointestinale: factori declanșatori

Dacă te-ai confruntat vreodată cu indigestie, constipație, senzație de arsură la stomac sau gaze intestinale, știi...334

11 aug 00:00SănătateCicatrici - tipuri, tratament și prevenție

Orice arsură, leziune sau altă traumă poate lăsa urme pe piele, numite cicatrici. De câte feluri sunt cicatricile...293

11 aug 00:00SănătateSuprasolicitarea fizică crește riscul de leziuni musculare

Exercițiile fizice sunt utile pentru starea generală de sănătate și pentru menținerea în formă, dar...291

11 aug 00:00SănătateCum asiguri buna funcționare a sistemului digestiv la copii

287

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT