rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 8 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

CARTELURILE TRAFICANȚILOR DE COCAINĂ, în 'VIZITĂ' pe apele MĂRII NEGRE! POLIȚIȘTI români IMPLICAȚI

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane ce au constituit un grup infracțional organizat specializat în trafic internațional de droguri de mare risc. Este vorba despre N.E.N.J., D.D.A., L.P.R.P., M.I., Ș.I.A., P.A., M.G.,S.N.J.A., A.C., P.S.A., S.P.,K.R., C.H.A.J., Ș.B.A., BOBÎRNEA COSTINEL TUDOREL și POPAENE CONSTANTIN CĂTĂLIN.

Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că în cadrul operațiunii cu nume de cod atribuit „GRIMM BROTHERS” a fost investigată o grupare infracțională organizată implicată în transportul de droguri de mare risc pe cale maritimă, până în apele teritoriale românești, respectiv Marea Neagră –Delta Dunării cu destinație finală țări din Balcanii de Vest, dar și țări din Europa de Vest, Olanda, Belgia și Spania.

Operațiunii i-a fost atribuit acest nume de cod întrucât în absența unor sesizări anterioare, organele judiciare au reconstituit și probat traseul infracțional post factum, exclusiv pe baza datelor, indiciilor și urmelor adunate în urma activităților judiciare desfășurate de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate-Serviciul Antidrog, Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și a datelor furnizate de Drug Enforcement Administration (D.E.A.), Europol, Interpol, precum și de celelalte instituții de law enforcement cu care s-a cooperat în baza dispozițiilor Legii 302/2004, privind cooperarea judiciară internațională în materie penală.

Citește și:DETALII din dosarul „COCAINA DIN MARE”. Scuza inculpaților sârbi: voiau să ajungă la Brașov, dar s-au rătăcit și au ajuns în Deltă!

Probarea activităților infracționale de trafic internațional de droguri de mare risc s-a realizat printr-o amplă acțiune de cooperare judiciară internațională, având în vedere caracterul transfrontalier al infracțiunilor, periculozitatea sporită a persoanelor investigate și necesitatea de a fundamenta angajarea răspunderii penale a acestora. Abordarea infracțiunilor ce au format obiectul prezentei cauze s-a făcut din perspectiva imperativului de a documenta întregul lanț infracțional, de la furnizor la beneficiar.

Gruparea infracțională organizată investigată integrează un cetățean de origine libaneză cu rezidența în Brazilia, cetățeni brazilieni, dar și de alte naționalități (cum ar fi membrii echipajelor celor două nave folosite latransportul drogurilor din Brazilia), precum și cetățeni români, spanioli, sârbi și ucrainieni. Astfel,în perioada ianuarie 2019-martie 2019, inculpaţii s-au constituit într-un grup infracțional organizat cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină din America de Sud –Brazilia, Portul Belem, furnizată de inculpatul N.E.N.J. zis „SHEIK-UL” (cetățean libanez cu reședința în Brazilia), iar ulterior de a extrage această cantitate de cocaină din apele teritoriale româneștiale Mării Negre și de a o preda persoanelor din cadrul grupării infracționale responsabile cu transportul acesteia spre țări din Europa de Vest şi Balcanii de Vest, în vederea plasării pe pieţele din Europa.

Din cercetările efectuate, au rezultat urmatoarele: inculpatul N.E.N.J. conducea în anul 2019, în Brazilia,o organizaţie criminală specializată în colectarea unor cantităţi mari de droguri din ţările producătoare din America de Sud (Bolivia,Columbia,Peru) şi în distribuirea acestora către cumpărătorien gros din state predominant europene.

La începutul anului 2019, membri ai Balkan Cartell-au contactat pe inculpatul N.E.N.J., prin intermediul unor cetăţeni sârbi care activau în organizaţia condusă deacesta, pentru a cumpăra şi transporta către Europa (cu punct de intrare prin România), cantitatea de 3 tone cocaină cu o concentraţie deosebit de ridicată.În acelaşi timp, reprezentanţii Balkan Cartel au contractat serviciile unor persoane specializate în recuperarea şi transportul drogurilor din apele mării, respectiv ale inculpaţilorD.D.A. , L.P.R.P. , L.P.E.J. , toţi cetăţeni spanioli. Liderul acestei grupări specializate în extracţia drogurilor a fost inculpatul L.P.R.P., cetățean spaniol, supranumit de ceilalți membri ai grupului, „Șeful”.

Citește și: ALERTĂ, DROGURI pe LITORAL! Alte pachete cu cocaină găsite pe plajă!

Obiectul contractului a fost recuperarea cocainei din apele Mării Negre, manipularea şi depozitarea „mărfii” în condiţii de siguranţă şi asigurarea legăturii cu cetăţenii sârbi (inculpatulS.P. , numiţii K.T. și C.N. -aceştia fiind trimiși în judecată prin rechizitoriul Biroului Teritorial Tulceadin cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorismși alți membrii ai Cartelului), trimișipentru a tranporta pe cale rutiera cocaina în afara teritoriului României, către Europa de Vest şi Balcanii de Vest.Pentru ducerea la îndeplinire a contractului, inculpatului L.P.R.P. is-au pus la dispoziţie de către angajatori mari sume de bani în euro, cu care acesta să achiziţioneze toată logistica şi serviciile necesare şi să plătească persoanele cooptate pentru a ajuta la desfaşurarea operaţiunii, dată fiind amploarea acesteia şi cantitatea deosebit de mare de droguri traficate.

Din activitățile investigative a reieșit că în perioada 11.03.2019-23.03.2019gruparea a desfășurat pe teritoriul României activități de plasare în apele teritoriale a unei mari cantități de cocaină (aproximativ 3 tone)pentru a fi introduse în țară și apoi transportate spre țări din Europa de vest.

Practic, activitățile infracționale ale grupului au vizat în principal trei componente:a) Componenta de plasare a cocainei în apele teritorialeComponenta de plasare a cocainei în apele teritoriale a implicat o navă maritimăcu pavilion Insulele Marshall și echipajul acesteia, precumșio altănavămaritimă cu pavilion ucrainean. Din probe a rezultat că prima navăa încărcat în Portul BELEM –Brazilia la data de 09.02.2019pornind spre Constanța, încărcăturaconstând inclusiv în cantitatea de 3 tone cocaină, care trebuia să ajungă în Europa, România. Responsabilăpentru plasarea cocainei a fost o persoanăaflatăîn conexiune strânsă cu inculpatul N.J.N.E. (cunoscut drept SHEIK-UL). b) Componenta de introducere a cocainei în RomâniaDe această componentă s-a ocupat o celulă bine constituită, formată din 15 persoane de naționalitate română, spaniolă și ucraineană, toate inculpate în prezenta cauză.

Aceștia au început să ajungă în România începând cu data de 11.03.2019și au plecat intempestiv în perioada 22/23.03.2019, majoritatea lor aflându-se în prezent în Spania. În România, inculpațiiau cumpărat două bărci de viteză, un autoturism de teren, au închiriat 6 autoturisme ( de teren şi transport marfă tip dubiţă) precum și două pensiuni în zona Deltei Dunării,pe Brațul Sfântul Gheorghe, județul Tulcea pentru a desfășura activități de recuperare din apele teritoriale ale României a cocainei și aducere pe uscat cu cele două bărci cumpărate. Operațiuneade recuperare a fost întreruptă de faptul că una dintrebărci,ce conţinea cantitatea de aproximativ 1.040 kgcocaină,s-a răsturnat în zona plajei din localitatea Sf.Gheorghe, judeţul Tulcea, moment în care autorităţile s-au sesizat şi au fost demarateinvestigaţiile în cadrul operațiunii „GRIMM BROTHERS”.c) Componenta de transport a cocainei spre Europa de Vest /Balcanii de Vest.

Această componentă trebuia să fie acoperită de o celulă de transport formată din cetățeni sârbi ce dețineau mijloace de transport de tip TIR ce aveau prevăzute compartimente ascunse în caroseria remorcilor. În compartimentele ascunse din cele două tiruri identificate se puteau transporta aproximativ 3 tone cocaină. Introducerea cocainei pe

teritoriul României a survenit și în condițiile unor disfuncționalităţi tehnice la sistemul SCOMAR, astfel cum rezultă din probele administrate în cauză.Transportul cocainei a fost preluat de către şoferii unor auto-tiruri, respectiv doi cetăţeni sârbi arestaţi preventiv în altă cauză aBiroului Teritorial Tulcea, care au fost coordonați de către o grupare de criminalitate organizată de cetățeni sârbi care au ramificații în Olanda, Spania, Belgia și America de Sud, reprezentată de inculpatul S.P.. Gruparea erafoarte bine organizată și aveao mare penetrabilitate în Serbia dar și în alte state folosind celule bine organizate pentru desfășurare operațiunilor lor.

Se impune mențiunea că, dată fiind puritatea (gradul de concentrație deosebit de ridicat, în jur de aproximativ 90%) cocainei depistate (1.797,399 kilograme în total), valoarea de piață a acesteia este de aproximativ 200.000.000 euro en gros, respectiv aproximativ 600.000.000 euro en detail, astfel cum rezultă și din datele furnizate de către Agenția Națională Antidrog, potrivit Raportului anual cu privire la traficul și consumul de droguri în anul 2018 în România. Din probe a rezultat faptul că o cantitate de aproximativ 300 kg. cocaină a rămas pe teritoriul Turciei, reprezentând plata către gruparea de crimă organizată care a garantat transferul drogurilor între nava sosită din Brazilia și cea ajunsă în România, o cantitate s-a pierdut în mare, din cauza condițiilor meteorologice(fiind găsite numeroase ambalaje goale în apele teritoriale ale României), iar o cantitate a fost scoasă din țară cu destinația Serbia, la scurt timp după răsturnarea bărcii în zona plajei Sf. Gheorghe.

În sarcina inculpaţilorM.G. , M.I. , P.A. , Ș.I.A. , (toţi cetăţeni români), N.E.N.J.(cetăţean libanez cu reședința în Brazilia),D.D.A. , L.P.R.P. , L.P.E.J. ,S.N.J.A. , (toţi cetăţeni spanioli)șiS.P. (cetăţeansârb), se reține săvârșirea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc, prev. deart. 2 alin 1 și 2 din Legea nr. 143/2000,trafic ilicit internațional de droguri de mare risc, prev. deart. 3 alin 1 și 2 din Legea nr 143/2000, inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni grave, prev. de art. 367 alin 1 și 2 C.p.,totul cu aplic. art. 38 alin 1 C.p, constândîn aceea că, de la începutul anului 2019,au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, în care i-au cooptat și pe coinculpaţii, A.C. , P.S.A. , Ș.B.A. (toţi cetăţeni români),C.H.A.J. (cetățean spaniol), K.R. (cetăţean ucrainean) dar şi pe numiţiiK.T. și C.N. , coinculpații fiind cercetați sub aspectul infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc, prev. deart. 2 alin 1 și 2 din Legea nr. 143/2000,trafic ilicit internațional de droguri de mare risc, prev. deart. 3 alin 1 și 2 din Legea nr 143/2000,aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni grave, prev. de art. 367 alin 1 și 2 C.p., totul cu aplic. art. 38 alin 1 C.p., iar din martie 2019, întreg grupul infracțional organizata acționatîn mod coordonat, reușind, ulterior preluării de la furnizorii predominant columbieni, și introducerea pe cale maritimă din Brazilia și transportul pe teritoriul României, a cantității totale de 1.797,399 kilograme cocaină, droguri de mare risc,în valoare de aproximativ 200.000.000 euro en gros, respectiv aproximativ 600.000.000 euro,valoare de piaţă.

În concret, inculpații și-au asigurat logistica necesară recuperării și manipulării drogurilor, respectiv au închiriat locații izolate în Delta Dunării, autovehicule, au cumpărat autovehicule,două bărci de mare viteză, un peridoc, telefoane mobile, cartele sim prepaid, stații de emisie-recepție, anvelope speciale pentru deplasarea pe nisip, saci de rafie pentru transportul pachetelor, fierăstrău electric pentru tăierea pereților ambarcațiunii răsturnate în Marea Neagră și în care se aflau pachetele cu cocaină recuperate. Astfel, au recuperat din apele teritoriale ale Mării Negre, mai multe pachete de cocaină, a câte aproximativ 1 kg fiecare, pe care le-au descărcat în zona localității Sfântu Gheorghe, judeţul Tulcea, de unde au fost preluate cu autoturismele de teren și transportate inițial în zona carierei de piatră de lângă Zebil, judeţul Tulcea, de unde urmau a fi preluate de către alte autovehicule și transportate către Vestul Europei și către Balcanii de Vest, prin tranzitarea rutieră a României.

În sarcina inculpaţilor BOBÎRNEA COSTINEL TUDORELși POPAENE CONSTANTIN CĂTĂLINs-au reținutinfracțiunile de luare de mită, șifals în declarații în formă continuată, constând în aceea că,în noaptea de 21-22.03.2019, în calitate de agenți aiServiciuluiRutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au pretins și primit de la coinculpații M.I.și L.P.R.P. câte 1.000 euro fiecare pentru a nu întocmi dosar penal suspectului,L.G.D.,pe care l-au depistat în trafic conducând cu permis necorespunzător categoriei, un autoturismce tractaoremorcăpe care se afla ambarcațiunea în care se găsea cantitatea de aproximativ 3 kg.cocaină,din marfa recuperată din apele Mării Negre. De asemenea, în calitate de agent de poliție alInspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, inculpatul POPAENE CONSTANTIN CĂTĂLINavea obligația de a depune declarații de avere și interese în toată perioada de referință, însăîn declarația de avere aferentăanului2019,acestanu a evidențiat suma de 693 lei, obținută din jocuri de noroc, deși avea obligația de a face acest lucru.

Mai mulți polițiștii români au luat MITĂ

Inculpatul BOBÎRNEA COSTINEL TUDOREL, în calitate de agent de poliție alInspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov avea obligația de a depune declarații de avere și interese în care să consemneze toate veniturile obținute, inclusiv pe cele din jocuri de noroc, însă, în baza aceleiași rezoluții infracționale, nu a evidențiat în declarațiile de avereaferente anilor2018și2019, sumele de 28.510 lei, respectiv de 10.980 lei, proveninddin jocuri de noroc. În sarcina inculpaţilor L.P.R.P. şi M.I. se reţine şi infracţiunea de dare de mită,constând în aceea că, în noaptea de 21/22.03.2019, au remis inculpaţilor BOBÎRNEA COSTINEL TUDOREL și POPAENE CONSTANTIN CĂTĂLIN câte 1.000 de euro, pentru ca aceştia să nu întocmească dosar penal pe numelesuspectului L.G.D. pentru infracţiunea prevazută şi pedepsită de art.335 alin.2 teza I C.p.

Inculpatul N.E.N.J. se află în evidențele autorităților libaneze pentrude infracțiuni detrafic de droguri, acesta încălcând legislația libaneză cu privire la traficul de droguri de 12 ori în perioada 1994-2016. Inculpatul, unul dintre cei mai cunoscuți traficanți/distribuitori de droguri din America de Sud, nu a recunoscut săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina sa cu ocazia audierii efectuatede către procurorii

DIICOT –Structura Centralăîn Brazilia, la data de 19.12.2019. Mai mult decât atât, a încercat să justifice formularea acuzațiilor împotriva sa prin notorietatea pe care o are în lumea traficanților internaționali de droguri.Potrivit informațiilortransmise decătreInterpol Brazilia, N.E.N.J. a fost arestat la data de 21.10.2019şi se află încarcerat în Brazilia, în Penitenciarul „Paulo Luciano Campos” din statul Sao Paulo,oraş Avare, fiind condamnat la o pedeapsa de 22 ani închisoare pentru trafic de droguri.În prezent, inculpatul P.S.A. se află în stare de arest preventiv, în această cauză, iar inculpații POPAENE CONSTANTIN CĂTĂLINși BOBÎRNEA COSTINEL TUDOREL s-au aflat în stare de arest preventiv în intervalul 28.02.2020 –22.04.2020,în prezent fiind plasați sub control judiciar. Față de inculpații N.E.N.J., D.D.A., L.P.R.P., M.I., Ș.I.A., P.A., M.G., S.N.J.A., A.C., P.S.A., S.P., K.R.șiC.H.A.J., procurorii DIICOT –Structura Centrală au solicitat instanței competente arestarea preventivă în lipsă, propunerea fiind pe rolul Tribunalului București.

Activitățile infracționale care au format obiectul dosarului au fost investigate de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate

Organizată și Terorism împreună cu ofițeride poliție judiciară din cadrulDirecției de Combatere a Criminalității Organizate-Serviciul Antidrog delegaţi în cauză, beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR,în cadrul unei ample operațiuni de cooperare judiciară internațională derulată în virtutea dispozițiilor Legii nr. 302/2004, privind cooperarea judiciară internațională în materie penală.Astfel, au fost folosite următoarele instrumente de cooperare judiciară internațională:-opt Ordine Europene de Anchetă către autoritățile judiciare competente din Regatul Spaniei;-o cerere de comisie rogatorie și un supliment al acestei cereri, către autoritățile judiciare din Republica Federativă a Braziliei, această comisie rogatorie implicând inclusiv deplasarea procurorilor și a lucrătorilor de poliție din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate -Serviciul Antidrog, în Brazilia;-o cerere de comisie rogatorie adresată autorităților din StateleUnite ale Americii;-două cereri de comisii rogatorii, dintre care una suplimentată, către autoritățile Republicii Serbia;-o cerere de comisie rogatorie și un supliment al acesteia, către autoritățile Republicii Ucraina;

-trei cereri de comisii rogatorii dintre care una suplimentată, către autoritățile Regatului Spaniei;-o echipă comună de anchetă (Joint Investigation Team) cu autoritățile din Republica Serbia;-o cerere de transfer de proceduri către Republica Bulgaria.Se impune evidențiat faptulcă datele furnizate de Drug Enforcement Administration (D.E.A.), Europolși Interpolau contribuit în mod decisiv la aflarea adevărului, identificarea tuturor autorilor și la probarea infracțiunilor transfrontaliere investigate în cauză.Un rol deosebit de important în buna desfășurare a cooperarii judiciare internaționale l-a avut EUROJUST, sub egida căreia au fost derulate procedurile penale cu Regatul Spaniei, Republica Serbia, Republica Ucraina, Republica Bulgaria și Republica Federativă a Braziliei.În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şigaranțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

S.H.

miercuri, 15 iulie 20203551
Comentarii

04Sisteme(15 iul 18:16)
Sistemele de la noi anti radar pe mare unde sunt garda de coasta ce face doarme intra droguri si imigrabti la greu pe mare garda doarme
19vrajeala max(15 iul 15:54)
Dar cei care au facut sa nu fie operational sistemul de observare, supraveghere si control trafic exact cand a trebuit unde sunt? De ce nu-i deranjeaza nimeni? Pute a mafie de servicii secrete de departe, dar sunt cercetati doi neica nimeni de la rutiera pentru o spaga de 1000 de euro.
217smd(15 iul 13:52)
operatiunea s-a numit GRIMM BROTHERS pentru ca sunt numai povesti ? intreb pentru un prieten
mai mult...Replica
8 aug 00:00ReplicaUn ITALIAN cere DAUNE de 200.000 euro pentru că NU poate CONSTRUI un HOTEL

Un italian intenționează să investească în Constanța într-un hotel cu 5 etaje, într-o zonă centrală, mai exact...35

8 aug 00:00ReplicaA RĂMAS fără PRODUSE GUCCI după ce a luat ŢEAPĂ cu un SITE CLONAT30
8 aug 00:00ReplicaTAPANGEA şi-a RENOVAT sala de JOCURI de NOROC fără AUTORIZAŢIE40
8 aug 00:00ReplicaUnul dintre HOŢII care OPERAU în AUTOBUZELE din CONSTANŢA a fost PRINS

Politistii din cadrul Biroului de Investigații Criminale ai Poliției municipiului Constanța, sub coordonarea...28

8 aug 00:00ReplicaATENŢIE să NU fiţi ÎNŞELAŢI! O FEMEIE se dă drept DIRECTOR la Crucea ROŞIE Constanța28
8 aug 23:39ReplicaVIDEO! Mircea Dobre: CONSTANŢA este, de fiecare dată, cu 4-5 ANI în URMĂ faţă de ALŢII23
8 aug 00:00ReplicaFăgădău făcut KO de constănţeni, pe pagina de FACEBOOK a lui Emil BOC

Val de reacții în urma intervenției televizate a primarului din Constanța, Decebal Făgădău, alături de primarul...26

8 aug 00:00ReplicaVIDEO! S-au trezit cu MASCAŢII pe cap după un FURT comis în Tuzla22
8 aug 23:38ReplicaVIDEO! Dacă în CLUB NU se mai POATE, au ÎNCINS HORA pe PLAJĂ31
8 aug 00:00ReplicaDoi AGENŢI de PAZĂ s-au AMENINȚAT cu MOARTEA din cauza unei AMENZI

Conflict între doi agenți de pază. S-a lăsat cu muşcături! G.P. pe fondul unor neînțelegeri, a exercitat acte de...27

8 aug 00:00Replica38 de grade, în acest WEEKEND, la mare31
8 aug 00:00ReplicaDoi MUNCITORI SIRIENI au CĂZUT de pe ACOPERIŞUL unui GRAJD31
Vremea
26.1°26.1° - 26.1° vineri, 7 august 2020
ConstanțaUmiditate: 72%
Vânt: 6.5 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
8 aug 00:00SportMircea Rednic nu mai este antrenorul echipei Poli Iaşi

Mircea Rednic nu mai este antrenorul echipei Poli Iaşi, a anunţat, vineri, clubul ieşean, într-o postare pe...3

8 aug 00:01SportViitorul și-a numit un antrenor spaniol, după demisia lui Gică Hagi

FC Viitorul a anunţat, vineri, că noul tehnician al echipei constănţene este spaniolul Ruben Alfonso de la Barrera...541

8 aug 00:02SportSimona Halep, stresată de COVID-19

Simona Halep a plecat spre Praga, unde va participa la primul turneu WTA post-pandemie. Campioana noastră a declarat...319

8 aug 23:35SportNaţionala Under-21 a României a învins Farul Constanța, cu scorul de 6-0, la primul meci cu Adrian Mutu selecţioner

Naţionala de fotbal Under-21 a României a surclasat formaţia de ligă secundă FC Farul Constanţa cu scorul de 6-0...545

Local
7 aug 22:28LocalJALE la EFORIE! OPC a FĂCUT PRĂPĂD!

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), prin Comisariatul Județean pentru Protecția...2916

8 aug 16:29LocalR.A.D.E.T. face angajări

R.A.D.E.T. Constanţa a scos la concurs postul de referent de specialitate în cadrul Biroului Administrativ Relații cu...615

8 aug 16:29LocalO angajată a CT Bus a trecut de la vopsitorie la şoferie

640

8 aug 22:28LocalUn constănțean a fost ARESTAT după ce a condus FĂRĂ PERMIS

Polițiști din cadrul Secției 2 au identificat în cursul dimineții de joi, 6 august, un bărbat, de 38 de ani, care...397

8 aug 22:29LocalBărbat căutat în toată Europa pentru furturi comise în Italia, depistat la Constanța

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul Poliției stațiunii Costinești, au depistat joi, 6...303

8 aug 16:28LocalTânăr surprins de jandarmi în timp ce își rula un joint, în Vama Veche

Jandarmii au surprins în flagrant, în staţiunea Vama Veche, o persoană care avea asupra ei un plic autosigilant...328

8 aug 22:27LocalArticole vestimentare contrafăcute, confiscate pe plaja din Eforie

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au depistat, joi, 6 august, o persoană care...344

8 aug 22:26LocalViceprimarul din Poarta Albă a fost DEMIS

Florentina Țigmeanu s-a 'trezit' demisă din funcția de viceprimar al localității Poarta Albă. Aceasta a fost chiar...1458

7 aug 15:19LocalCINE a COORDONAT instituţiile de ÎNVĂŢĂMÂNT de-a lungul TIMPULUI

1166

Politică
8 aug 00:00PoliticăTurcan: Aproape că mă doare capul când aud demagogia unor politicieni

Vicepremierul Raluca Turcan, prim-vicepreşedintele PNL, a respins, joi, criticile la adresa Guvernului potrivit cărora...18

8 aug 00:00PoliticăCorina Crețu: „Sunt dispusă să îmi folosesc experienţa de europarlamentar pentru a ajuta municipalităţile să se dezvolte“

Europarlamentarul Corina Creţu a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că la alegerile locale oamenii trebuie să îi...19

8 aug 00:00PoliticăCălin Popescu Tăriceanu dezvăluie că PSD a dinamitat alianța cu ALDE în București

16

Interviuri
23 iul 00:35InterviuriHORIA CONSTANTINESCU: Vreau să SCUTUR Constanța de PILE și ȘMENURI! VIDEO

Horia Constantinescu, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, dar...3613

22 iul 00:06InterviuriPRIM PROCURORUL Gill Julien Grigore Iacobici: La PARCHETUL TRIBUNALULUI, rata ACHITĂRILOR este SUB 3%! VIDEO

Chiar dacă volumul este unul foarte mare, rezultatele reliefează o muncă eficientă și de calitate. Vorbim despre...3763

21 iul 00:08InterviuriRĂZVAN FILIPESCU: Fermierii AMENINȚĂ cu PROTESTE și BLOCAREA drumurilor! VIDEO

2178

10 iul 00:23InterviuriProcurorul TEODOR NIȚĂ: Industria DEȘEURILOR este mai BĂNOASĂ decât cea a DROGURILOR! VIDEO

Procurorul Teodor Niță a instrumentat dosare grele de-a lungul carierei, în momentul de față fiind ancorat în...8976

8 iul 00:14InterviuriMihai Stanciu: ATENȚIE, metoda Accidentul a fost înlocuită cu metoda COVID-19! VIDEO

A îmbrăcat haina de procuror în anul 2012, atunci când a activat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța....4501

11 iun 00:17InterviuriBola, de la Apele Române: Malul lacului Tăbăcărie nu avea proprietar, dar s-a vândut din el! VIDEO

12387

Monden
8 aug 00:00MondenCare au fost ultimele cuvinte pe care Prinţesa Diana le-a rostit înainte de a muri

Moartea „prinţesei inimilor”, cum a fost numită de presă, a întristat o lume întreagă, iar noi detalii legate...19

8 aug 00:00MondenSean Penn confirmă căsătoria cu tânăra actriţă Leila George

Sean Penn, care luna aceasta împlineşte 60 de ani, s-a căsătorit cu actriţa australiano-americană Leila George,...18

8 aug 00:00MondenCineasta Nia DaCosta va regiza o continuare a peliculei „Captain Marvel“

19

8 aug 00:00MondenPlacido Domingo, recompensat la Salzburg cu un premiu pentru întreaga carieră

Tenorul Placido Domingo a fost recompensat joi la la Salzburg cu premiul onorific Österreichischer Musiktheaterpreis pe...18

8 aug 00:00MondenAmal şi George Clooney donează 100.000 de dolari unor organizaţii de caritate libaneze, în sprijinul victimelor exploziei de la Beirut

Amal şi George Clooney vor dona 100.000 de dolari în beneficiul unor organizaţii de caritate libaneze care asigură...20

8 aug 00:00MondenPrinţul Harry spune că reţelele de socializare alimentează o „criză a urii“

14

Mapamond
8 aug 00:00MapamondCoronavirus: Două şcoli se închid în Germania la numai câteva zile după începerea anului şcolar

Două şcoli din nordul Germaniei s-au închis după apariţia unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, la numai...17

8 aug 00:00MapamondNumărul de cazuri de coronavirus în India depăşeşte două milioane

Numărul total de cazuri de coronavirus în India a depăşit vineri două milioane, informează AFP şi Reuters, citate...17

8 aug 00:00MapamondLiban: Gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor antiguvernamentali la Beirut

18

8 aug 00:00MapamondTrump susţine că afirmaţiile sale retrase de Facebook şi Twitter sunt ''perfecte''

Preşedintele american Donald Trump a declarat că afirmaţiile sale privind copiii şi COVID -19, retrase cu o zi...17

8 aug 00:00MapamondCoronavirus: Peste un milion de cazuri, declarate în Africa

Continentul african a trecut joi pragul de un milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus declarate oficial, mai...17

8 aug 00:00MapamondCoronavirus: Londra reimpune carantina pentru persoanele care vin din Belgia, Andorra sau Bahamas

19

Sănătate
8 aug 00:00SănătateGraviola, fructul cu proprietăți anticancer

Poate că nu ai auzit până acum de graviola, dar iată că acest fruct exotic, care provine din pădurile tropicale...21

8 aug 00:00SănătateRetenția de apă: remedii naturale care funcționează

Retenția de apă se produce atunci când organismul reține un exces de fluide în țesuturi. Aceasta mai poartă...17

8 aug 00:00SănătateDeshidratarea, periculoasă în gastroenterita acută

16

8 aug 00:00SănătateDurerea sub coaste: posibile cauze și remedii

Cutia toracică protejează multe organe vitale, iar durerea resimțită sub coaste poate indică o problemă a unuia...17

8 aug 00:00SănătateSoluții eficiente pentru pielea intolerantă

Deși rafturile farmaciilor și magazinelor cu produse de înfrumusețare abundă de produse destinate tenului sensibil...17

8 aug 00:00SănătateConjunctivitele și otitele, frecvente la copii

16

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT