REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cartierul Tineretului, în beznă. Cum explică ENEL penele de curent şi ce promisiuni face

Cartierul Tineretului, în beznă. Cum explică ENEL penele de curent şi ce promisiuni face

Replica API 1 octombrie 2015 | 00:00 518

Fără lumină, în secolul XXI

Fără lumină, în secolul XXI

Locuitorii din Cartierul Tineretului din municipiul Constanţa au rămas fără curent electric o noapte întreagă - 25 spre 26 septembrie. Nu este prima dată când locatarii zonei rămân în beznă, iar revolta este cu atât mai mare cu cât, susţin ei, nici o echipă nu s-a deplasat în zonă pentru remedierea situaţiei. „Cum poate să fie posibil ca, în secolul XXI, cei de la ENEL să îşi permită pentru a doua oară să ţină un cartier întreg fără curent o noapte întreagă, fără să trimită vreo echipă măcar?!“, ne-a semnalat un constănţean. Reprezentanţii Enel Distribuţie Dobrogea recunosc faptul că s-a înregistrat o avarie în zonă, însă echipele ar fi intervenit „promt pe teren”.

„În noaptea de 25 spre 26 septembrie s-a înregistrat o avarie în postul de transformare ce alimentează noul Cartier Tineretului din zona străzii Baba Novac. Avaria s-a declanşat la ora 22:39. Echipele Enel Distribuţie Dobrogea au intervenit prompt în teren pentru remedierea avariei. Cum zona este alimentată printr-o singură linie, neexistând posibilitatea preluării din alte surse, remedierea avariei s-a realizat prin întreruperea furnizării cu electricitate a acestui cartier. Toţi clienţii au fost realimentaţi la ora 5:57“ , au explicat reprezentanţii Enel Distribuţie Dobrogea, după mai multe zile de insistenţe pentru a afla un răspuns referitor la situaţia reclamată de cetăţenii din Cartierul Tineretului. Pentru ca lucrurile să devină şi mai „simpatice”, ENEL spune că există şi soluţii pentru ca abonaţii să nu se mai confrunte cu astfel de situaţii!

„Pentru a evita astfel de situaţii în care nu se pot prelua consumatorii din alte surse, fiind o unică sursă de alimentare, în Cartierul Tineretului din Constanţa, Enel Distribuţie Dobrogea, prin programul de investiţii, a demarat începând cu 28 mai 2015 o lucrare pentru realizarea unei noi alimentari alternative printr-o nouă linie de medie tensiune de o lungime de 490 m între posturile de transformare PT 554 şi PT 128. Această lucrare are ca scop îmbunătăţirea calităţii serviciului de furnizare şi reducerea timpilor de realimentare în caz de avarie. Lucrarea este în curs de finalizare, noua linie de medie tensiune urmând a fi funcţională în jurul datei de 15 octombrie 2015“, au conchis reprezentanţii Enel.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218