REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Casa Albă: Opoziţia Beijingului faţă de ancheta OMS privind originea pandemiei, 'iresponsabilă' şi 'periculoasă'

Casa Albă: Opoziţia Beijingului faţă de ancheta OMS privind originea pandemiei, 'iresponsabilă' şi 'periculoasă'

Replica API 24 iulie 2021 | 00:00 601

Opoziţia Beijingului faţă de continuarea anchetei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) cu privire la originea pandemiei de COVID-19 este 'iresponsabilă' şi 'periculoasă', a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, transmite AFP, citată de Agerpres.

Jen Psaki

'Nu este momentul să se facă obstrucţii', a afirmat Jen Psaki.

China a respins joi planul OMS de a continua ancheta privind originea pandemiei, după ce săptămâna trecută directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a propus inspecţii la o serie de laboratoare din regiunile chineze unde au fost identificate primele cazuri.

Viceministrul chinez al sănătăţii, Zeng Yixin, s-a declarat "extrem de surprins" de această propunere, evocând "o lipsă de respect faţă de bunul simţ şi o aroganţă faţă de ştiinţă".

El a reiterat poziţia chineză conform căreia unele date nu pot fi puse integral la dispoziţia anchetei din preocupări legate de confidenţialitate, insistând ca OMS să "se debaraseze de interferenţele politice".

China speră ca OMS să trateze realmente munca de stabilire a originilor COVID-19 ca pe o chestiune ştiinţifică, să se debaraseze de interferenţa politică şi să susţină activ şi prudent desfăşurarea de investigaţii în mai multe ţări şi regiuni de pe glob, a spus oficialul chinez, citat de Xinhua.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"The woman with the extreme red hair" Circle back Jen.Ce bataie de joc intr o lume de senili condusi din subsol prin casca si altii care il controleaza pe ala din casca.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614