REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Casa Albă: SUA schimbă radical modul în care luptă împotriva Covid-19

Casa Albă: SUA schimbă radical modul în care luptă împotriva Covid-19

Replica API 18 septembrie 2021 | 03:24 1172

Coordonatorul reacţiei la coronavirus de la Casa Albă, Jeff Zients, a declarat miercuri că Statele Unite dezvoltă ”un nou sistem pentru călătorii internaţionale”, care va include noi proceduri ferme de prevenire a răspândirii Covid-19, cum ar fi urmărirea contactelor persoanelor infectate, transmite Reuters.

Zients a declarat Comisiei consultative pentru turism că din cauza cazurilor variantei Delta a Covid-19 administraţia nu intenţionează să relaxeze imediat restricţiile de călătorie, informează News.ro, citat de stiripesurse.ro

”Luăm în considerare obligativitatea vaccinării pentru cetăţenii străini care călătoresc în Statele Unite”, a spus Zients.

Reuters a scris la începutul lunii august că administraţia de la Casa Albă lucrează la cerinţe de vaccinare care ar putea acoperi aproape toţi vizitatorii străini.

Restricţiile extraordinare de călătorie din SUA au fost impuse pentru prima dată Chinei, în ianuarie 2020, pentru a preveni răspândirea Covid-19. Ulterior au fost adăugate pe listă numeroase alte ţări, cel mai recent India, în luna mai.

Administraţia doreşte să ridice restricţiile de călătorie ”cât mai curând posibil”, a spus Zients, adăugând că ”lucrează acum pentru a fi gata să înlocuiască restricţiile actuale cu un nou sistem pentru călătoriile internaţionale, care este mai sigur, mai puternic şi durabil”.

În prezent, Statele Unite interzic accesul majorităţii cetăţenilor non-SUA care în ultimele 14 zile au fost în Regatul Unit, în cele 26 de ţări Schengen din Europa fără controale la frontieră, în Irlanda, China, India, Africa de Sud, Iran şi Brazilia.

De asemenea, sunt interzise călătoriile neesenţiale ale majorităţii cetăţenilor non-SUA la frontierele terestre ale SUA cu Mexic şi Canada.

Mulţi critici ai restricţiilor spun că nu mai au sens, deoarece unele ţări cu rate ridicate de infecţii cu Covid-19 nu sunt pe lista restricţionată, în timp ce unele ţări de pe listă au pandemia sub control.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218