REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Casa Brâncovenească, din Peninsulă, SCOASĂ la VÂNZARE pentru 380.000 de euro

Casa Brâncovenească, din Peninsulă, SCOASĂ la VÂNZARE pentru 380.000 de euro

Replica API 25 noiembrie 2020 | 00:00 3385

Piața Ovidiu - fosta Piață a Independenței, exact ca un nucleu, a polarizat în jurul ei și a coordonat dezvoltarea și sistematizarea străzilor ce împânzesc Peninsula. Strada Nicolae Titulescu, chiar dacă astăzi are capătul dinspre Piață ascuns de un rând de blocuri ridicate în perioada comunistă, odinioară făcea legătura între forul central și bulevardul Elisabeta. Pe Strada Titulescu (în interbelic str. Lascăr Catargiu), la numărul 3, descoperim o vilă în stil Neoromânesc ridicată în anii 1920. Această Casă Brâncovenească este de vânzare, proprietarii ei fiind dispuși să o vândă cu 380.000 de euro.

Imobilul poate fi folosit drept casă de vacanță, are 9 camere, 4 băi, și 478 de metri pătrați total teren construit. Casa a fost construită în anul 1925.

Istoria Casei Brâncovenești

Aflată în proximitatea Pieței Ovidiu, clădirea pare să fie ridicată după finalizarea lucrărilor la Palatul Comunal (1922, astăzi Muzeul de Istorie Națională și Arheologie), amintind de stilul Neoromânesc (Neobrâncovenesc) atât de pregnant al palatului.

De altfel, arhitectul de atunci, Victor Ștefănescu, devenise "arhitectul de casă" al Constanței, supervizând diverse alte proiecte importante: Muzeul de Geologie din București; Palatul Artelor din Parcul Carol, clădirea Muzeului "Ion Jalea" sau chiar Moscheea Carol I din Constanța. Putem presupune că Ștefănescu ar fi putut fi implicat și în proiectarea clădirii de față, ea fiind totuși evident integrată planului urbanistic definit de Moschee și actualul Muzeu de Istorie.

Fotografiile de epocă ne înfățișează Vila Neoromânească drept capăt de perspectivă al fostei străzi Lascăr Catargiu, calcanul vestic al imobilului fiind deseori reprodus în vederile vremii. Imobilul se regăsește în imediata apropiere a unor clădiri emblematice ale Constanței Peninsulare ca Hôtel d’Angleterre (”Regina”/”Intim”), Cabaretul Britannia cu Hotel Metropol, Geamia Carol I, Biserica ”Sf. Anton de Padova” a parohiei romano-catolice din Constanţa şi Catedrala Arhiepiscopală "Sf. Petru şi Pavel".

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fiind casa monument istoric, cum de a pus faianta pe perete?!? Si termopane?! Chestii facute fara autorizatii.
5
1
cunosc casa. e foarte bine ingrijita, e ceva deosebit; pe la 350.000 euro se da sigur. nu e scumpa!
2
2
In zona sunt rapandule de oameni
3
1
Avca. Slala afafafaa
0
2
Foarte frumoasa! Merita!
5
4
A mai aparut un provenit poposit in Constanta la cersit! Daca macar citeai si textul.in afara titlului aflai ca este vorba de o.vila istorica! Asta este istoria orasului Constanta! Din fericire a avut cea mai dinamica dezvoltare din Romania! De la un sat de pescari greci in 1877 a ajuns in 140 de.ani in primele 4! Satucul tau mai exista?
5
2
Replica imobiliare mai nou sunteti si agenti imobiliari poate ca e mai bn oricun ca si jurnalisti sunteti praf apropo cat va dat sa postati stirea asta ma penalilor
4
2
Gigi, nu toti s-au nascut ca tine, la stana! Mars la branza!!!
6
3
Ma Gigi, nu fi bolovan, acum ceva vreme erau unii care cereau 1mil pe un apartament in ruina aia din portul Tomis, asta totusi e o casa..mai bagi 100mii si o faci noua.
5
3
Mai prostule! Tu in casa te ai nascut? Palat ceva? Mars de aici jagosule in cotetul unde te a crescut mata! Constanta nu e pentru javre ca tine!
11
5
toate rapciugile de case care cad pe tine la primul cutremurpline de toate lighioanele,se vind pe sute de mii euro.Nu.i prost cine cere,numai ca banii furati de pesede stau la fereala prin cipru,insulele cayman,nu se mai afiseaza astia chia asa.jncercati la halep,e mai fraiera si are si bani...
5
11

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614