REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Casa de Cultură, cu lumina stinsă, terorizată de beţivi

Casa de Cultură, cu lumina stinsă, terorizată de beţivi

Replica API 21 ianuarie 2014 | 00:00 314

Să-ţi pui mâinile în cap!

Să-ţi pui mâinile în cap!

Economia şi distracţia nu merg mână în mână cu dorinţa de linişte şi servicii publice. O demonstrează din plin zona Casei de Cultură, unde locuitorii sunt obligaţi de nepăsarea autorităţilor să suporte aproape seară de seară scandaluri, bătăi şi să îşi ţină autoturismele într-o parcare cu iluminat sublim am putea spune, doar că lipseşte cu desăvârşire, de mai multe luni.

Locuitorii de pe Aleea Daliei, situată exact în spatele Casei de Cultură, susţin că au ajuns la exasperare. Potrivit celor care au sesizat redacţia Replica de Constanţa, blocurile L118 B1, B2, B3 şi B4 sunt "întreţinute" aproape în fiecare seară de stările de veselie ale maneliştilor care mută practica lui "fără număr" din club, direct pe strada neiluminată şi unde desfăşoară adevărate scene ale violenţei. Aburii alcoolului, în combinaţie cu ameninţările de rigoare, i-au adus la disperare pe locuitorii din zonă, care se plâng că sunt ameninţaţi, iar Poliţia, deşi sesizată de nenumărate ori, afişează regula impasibilităţii. Aceeaşi regulă, susţin locuitorii, se aplică şi în cazul firmei care se ocupă de iluminat, şi care şi-a creat un obicei în a declara mereu că va remedia problema din parcarea din spatele Casei de Cultură, din clipă în clipă, de jumătate de an! Până când organele competente se hotărăsc să trimită un echipaj de poliţie, când bătăile sunt în toi, iar autorităţile reuşesc să găsească pe undeva un cablu ca să aprindă un bec, locuitorii susţin că sunt obligaţi să suporte practicile Vestului sălbatic. Pentru că în Constanţa nu au parte de soluţii, unii dintre ei se gândesc să mute seria plângerilor la Bucureşti, după cum a confirmat pentru "Replica" şeful unei scări de bloc din zona Casei de Cultură. "Nu merge iluminatul de mai mult timp. Am făcut sesizare în nenumărate rânduri. Îmi pare aşa de rău, pentru că nu se poate. Cam de jumătate de an aşa nu merge. După nenumărate sesizări, cei de la Primărie mi-au spus simplu, că vor veni. Sunt foarte supărată şi pe cei de la cluburile de aici. Seară de seară se bat în colţul blocului. Nu intervine nimeni. Am făcut sesizări într-una la Primărie şi pentru iluminat şi pentru scandaluri şi deja mă cunosc. Nu mai ştiu ce aş putea să fac, soţul meu e disperat, zicea să ajungem la Bucureşti şi să aducem şi televiziunea. Parcarea este domeniu pietonal. Mă rog, doar Salvarea mai intră, că Poliţia nu vine pe aici. Când au început scandalurile, am fotografiat maşină cu maşină şi tot eu era să intru în belele, cu domnii de la paza lor. Cu nişte ani în urmă, acolo, a fost incendiată o maşină, unde este stâlpul acela retezat", a declarat aceasta, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102