REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Casa de Sănătate a "uitat" să achite farmaciilor constănţene o datorie de 14 milioane de lei

Casa de Sănătate a "uitat" să achite farmaciilor constănţene o datorie de 14 milioane de lei

Replica API 29 august 2012 | 00:00 76

Greu cu decontarea

Greu cu decontarea

Farmaciile din Constanţa se confruntă cu o problemă ce pare că nu mai are o rezolvare concretă, câteva dintre ele închizându-se din cauza faptului că nu mai au cum să-şi onoreze plăţile către furnizori. Colegiul Farmaciştilor din Constanţa şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate se află într-o antiteză totală atunci când vine vorba de datoria pe care aceasta din urmă o are faţă de farmacii.

Deşi Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa pretinde faptul că îşi onorează plăţile către farmacii, unele dintre ele au pus lacătul pe uşă, de vină fiind datoriile enorme pe care le-au acumulat faţă de furnizorii de medicamente. "Farmaciile nu şi-au mai primit banii de aproape un an de zile. Sunt farmacii care s-au vândut din cauza faptului că nu mai au cum să-şi plătească furnizorii. Trebuie să fim plătiţi la 6 luni, dar am ajuns la 11 luni de neplată", a declarat Vasile Rizea, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Constanţa. La polul opus se află Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, care, după spusele directorului economic, Marinel Ciobanu, şi-a onorat toate plăţile în afară de una singură. "Plăţile, din câte ştiu eu, au fost efectuate. Nu am plătit medicamentele eliberate în luna octombrie a anului trecut, care au fost facturate şi depuse la noi în luna noiembrie. Plăţile s-au făcut lună de lună, dar într-adevăr, următoarea plată vizează luna octombrie. Trebuie să precizăm faptul că, potrivit contractului semnat între noi şi toate farmaciile din Constanţa, termenul de plată este de 180 de zile, plus alte 30 de zile până se acordă viza de bun de plată. În concluzie, noi avem o întârziere faţă de farmacii de 60 de zile. Întârzierea începe să curgă după 7 luni. Lunar se plătesc 13 milioane de lei pentru toate farmaciile care se află în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate. Pe luna octombrie 2011 avem de plătit în jur de 14 milioane de lei", a ţinut să precizeze, pentru "Replica", Marinel Ciobanu.

Oana MUÅžAT

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367