REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Casă distrusă de explozie, la Năvodari: o femeie a ajuns la spital cu arsuri pe 30% din suprafaţa corpului

Casă distrusă de explozie, la Năvodari: o femeie a ajuns la spital cu arsuri pe 30% din suprafaţa corpului

Replica API 26 martie 2018 | 00:00 315

Explozie Năvodari

Explozie Năvodari

Dramă pentru o familie din oraşul Năvodari. Casa în care locuiau a fost distrusă de o explozie puternică, în urma unei acumulări de gaze. Totul s-a întâmplat sâmbătă dimineaţa, la primele ore, când localnicii de pe strada Viorelelor au auzit o bubuitură puternică. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentrru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, în urma exploziei, 90 la sută din locuință a fost distrusă, însă explozia nu a fost urmată de incendiu.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj de pompieri de la Stația Midia, dar şi două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulană (SAJ). În urma incidentului, persoanele aflate în casă la acea oră, doi soţi trecuţi de 60 de ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Bărbatul a fost rănit uşor şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului, însă femeia, în vârstă de 62 de ani, a fost preluată şi transportată la Spitalul Judeţean Constanţa, după care a fost transferată la Spitalul Floreasca din București, întrucât a suferit arsuri pe aproximativ 30% din suprafața corpului, fiind afectate, cel mai probabil, și căile respiratorii.

Primele măsuri de siguranţă: 5.500 de năvodăreni au rămas fără gaze

La scurt timp de la producerea incidentului, reprezentanții companiei Distrigaz Sud au anunțat, sâmbătă, 24 martie a.c., că au sistat furnizarea gazelor în orașul Năvodari. „Dispeceratul Distrigaz Sud Reţele a fost sesizat în această dimineaţă cu privire la o explozie produsă ȋn imobilul de pe strada Viorelelor. În urma exploziei a fost rănită o persoană, aceasta aflându-se ȋn prezent sub ȋngrijiri medicale, iar imobilul în cauză a fost deteriorat.

Distrigaz Sud Rețele colaborează cu organele competente pentru a stabili cauzele producerii evenimentului. Măsura ȋntreruperii alimentării cu gaze naturale ar putea fi luată pentru alţi 5.500 de clienţi, cărora le cerem scuze pentru inconvenienţele create. În acest interval, pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, rugăm clienţii să verifice că aparatele de consum sunt închise, inclusiv aparatele automatizate şi cele cu flacără de veghe“, se arată în primul comunicat al companiei Distrigaz.

Ulterior, pe parcursul zilei, Distrigaz Sud Reţele a revenit cu precizări, anunţând că s-au găsit soluţii pentru oprirea temporară a gazelor doar în perimetrul afectat. „Datorită intervenţiei prompte a echipelor Distrigaz Sud Reţele, a fost identificată o soluţie pentru a restrânge perimetrul unde se impune sistarea alimentării cu gaze naturale ca urmare a exploziei produse ȋn această dimineaţă la zona limitrofă producerii evenimentului”, au transmis reprezentanții firmei, în cursul după-amiezii de sâmbătă, 24 martie a.c..

Cu privire la incidentul în sine, partea bună, dacă putem spune aşa, este faptul că explozia nu a fost urmată de incendiu. În ceea ce priveşte casa distrusă, aceasta nu va mai putea fi locuită, întrucât a fost afectată structura de rezistanţă şi riscă să se prăbuşească.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Butelie sau gaze? parca erau asa sigure de aia sunt impanzite blocurile cu tevi in loc sa fi intrat tevile radet. intra apa calda nu gaze la toti nebunii
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614