REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Casa familiei al cărei copil a fost mâncat de câini, demolată pentru autostradă

Casa familiei al cărei copil a fost mâncat de câini, demolată pentru autostradă

Replica API 9 iulie 2011 | 00:00 182

S-au trezit cu buldozerul peste ei

S-au trezit cu buldozerul peste ei

Tragedie pentru familia Bălan din Agigea. Ei au fost daţi afară din casa în care au locuit în ultimii 15 ani pentru că firma Apolodor a băgat buldozerul în locuinţa lor fără a avea autorizaţie de demolare, în acest loc urmând să fie construit un picior al podului autostrăzii care va face legătura între Constanţa şi Bucureşti.

Necazurile s-au ţinut lanţ de ei. După ce în urmă cu trei ani le-a murit un copil, sfâşiat de colţii mai multor câini vagabonzi, familia Bălan a rămas acum fără un adăpost deasupra capului. Marinela Bălan (31 de ani) îşi aminteşte şi acum acel moment tragic care s-a abătut asupra lor. Parcă trăieşte în prezent clipele în care fetiţa ei de şase ani a murit din cauza rănilor provocate de atacul unei haite de câini, pe un câmp din apropierea porţii de acces nr. 9 din Port. Copila se întorcea de la joacă. Viaţa a mers însă mai departe. Până de curând se decurcau aşa cum puteau, mai lucrând cu ziua prin vecini, mai cu leafa capului familiei, însă acum se simt total neajutoraţi. "Ce-o să ne facem fără un acoperiş deasupra capului?", se întreba ieri descumpănită Marinela Bălan (31 ani). Am găsit-o cu faţa schimonosită de durere în faţa casei, cu cele două fete ale sale, Ionela (12 ani) şi Georgiana (14 ani) în timp ce buldozerele îi dărâmau locuinţa. Privea în gol şi se gândea cu disperare ce va face de acum înainte. Vestea a căzut ca o bombă asupra lor. "În urmă cu câteva săptămâni ne-au anunţat că vine autostrada peste noi şi că poate ne vor da nişte containere în care să ne mutăm, însă ne-au dus cu vorba. A trebuit să ne scoatem lucrurile afară ca să nu pierdem chiar tot", ne-a mărturisit femeia cu lacrimi în ochi. Deşi nu au dus un trai tocmai decent nici în casa care tocmai ce le-a fost demolată, măcar până acum aveau unde sta. Condiţiile au fost mai rele ca-n epoca de piatră chiar, fără apă curentă şi fără curent electric, dar cu toate acestea s-au descurcat. Mai mult decât atât, fetele au învăţat şi s-au dus zi de zi tocmai la Constanţa, la Liceul Teoretic Lucian Blaga. Au făcut mereu naveta, indiferent de vremea de afară şi s-au chinuit seara să-şi facă lecţiile la lumina lumânării. Din păcate, situaţia lor s-a îngreunat şi de aceea au apelat la sprijinul Primăriei din Agigea. "Ei nu ne pot ajuta cu nimic pentru că am auzit că terenul aparţine APC-ului", a subliniat Marinela. Contactat în legătură cu acest caz, primarul localităţii, Cristian Cârjaliu, a declarat că el le-a solicitat celor de la firma Apolodor autorizaţia de demolare şi că aceştia nu au putut-o prezenta. "Eu consider că aici s-a săvârşit o infracţiune. Ei n-au decât autorizaţie de construcţie, nu şi de demolare. Oare legea este facultativă pentru unii? Este uşor să trimiţi nişte oameni în stradă, fără a găsi soluţii", a spus edillul.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218