REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Casa Gucci îşi reduce programul prezentărilor de modă

Casa Gucci îşi reduce programul prezentărilor de modă

Replica API 27 mai 2020 | 00:00 903

Casa Gucci va reduce programul prezentărilor sale de modă la două show-uri pe an, după ce directorul său de creaţie, Alessandro Michele, a anunţat că perioada de izolare la domiciliu impusă de pandemia de COVID-19 l-a făcut să reevalueze modul în care funcţionează casele de modă italiene, informează contactmusic.com, citat de Agerpres.

Alessandro Michele a dezvăluit că una dintre primele modificări majore pe care a decis să le implementeze este aceea de a reduce numărul de prezentări organizate în fiecare an de casa Gucci.

"Voi renunţa la ritualul perimat al sezonalităţii şi al show-urilor numeroase pentru a găsi o nouă cadenţă, mai apropiată de capacitatea mea expresivă. Ne vom întâlni doar de două ori pe an, pentru a vă prezenta capitolele unei noi poveşti. Capitole neregulate, vesele şi absolut libere, care vor fi scrise combinând regulile şi genurile. Ne vom inspira din noi spaţii, coduri lingvistice şi platforme de comunicare", a dezvăluit Alessandro Michele într-un mesaj publicat pe pagina de Instagram a casei Gucci.

"Croazieră, pre-toamnă, primăvară-vară, toamnă-iarnă. Consider că aceste cuvinte sunt învechite şi insuficiente. Etichete ale unui discurs impersonal care şi-a pierdut înţelesul. Containere care s-au desprins progresiv de viaţa care le-a generat, făcându-le să piardă contactul cu realitatea", a adăugat designerul italian.

Creatorul de modă a mai dezvăluit că doreşte să îşi numească noile show-uri după "un limbaj care are rădăcini minunate şi străvechi: limbajul muzicii clasice". "De aceea, vor exista simfonii, rapsodii, madrigaluri, nocturne, uverturi, concerte şi menuete în constelaţia proiectelor mele creative. Muzica, în definitiv, are puterea sacră de a produce reverberaţii şi conexiuni. Ea călătoreşte dincolo de graniţe, reconectând fragilitatea cu infinitul", a adăugat el.

Alessandro Michele consideră, totodată, că este important ca designerii să se îndepărteze de termenele limită şi de "obligaţia excesivă a performanţei", pentru a putea "să construiască un nou univers creativ".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367