REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

CASA SOARELUI va primi pacienți începând cu 1 iunie!

CASA SOARELUI va primi pacienți începând cu 1 iunie!

Replica API 23 mai 2019 | 17:21 2601

Compartimentul de Îngrijiri Paliative din cadrul Secției de Oncologie a Spitalului Județean Constanța – fosta „Casă a Soarelui”, cum era cunoscută constănțenilor – a fost redeschis, în cursul zilei de miercuri, 22 mai a.c., în prezența președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a dr. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Județean Constanța și a Cristinei Schipor, director executiv Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Imobilul în care va funcționa acest compartiment a fost complet renovat, reamenajat și dotat cu echipamentele necesare desfășurării în bune condiții a actului medical. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la aproximativ 700.000 de lei, din care aproximativ 500.000 lei au fost asigurați de Consiliul Județean Constanța, din bugetul propriu.

Centrul dispune de 21 de paturi și are o structură de personal formată din 2 medici, 1 kinetoterapeut, 1 psiholog, 12 asistenți medicali, 4 brancardieri, 8 infirmiere și 5 îngrijitoare.

“A fost un proiect de suflet pentru care am depus toate eforturile. De astăzi, cei care au nevoie de serviciile Compartimentului de Îngrijiri Paliative pot beneficia de îngrijirea medicală de care au nevoie, la standarde europene. În curând redeschidem și secția de Radioterapie și astfel, pacienții pot beneficia de un tratament medical complet în județul Constanța, fără ca aceștia să fie nevoiți să plece în alte regiuni ale țării”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

„Sunt bucuros să terminăm reabilitarea la acest compartiment, o zonă obligatorie pentru pacienții constănțeni. Cele 21 de paturi devin utilizabile după 1 iunie a.c., când va intra în vigoare contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Nu exista încă cereri depuse, se pregătește protocolul,cum se va face practic selecția. Tratamentul va fi de maximum 21 de zile, un ciclu de tratament. Vor fi îngrijiți pacienți oncologi și cei cu afecțiuni non-oncologice grave, aflați în stadii avansate”, a afirmat dr. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Județean de Urgență Constanța.

Vă reamintim că în ședința de Guvern din data de 07 iunie 2018, Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern privind trecerea acestui obiectiv în domeniul public al Județului Constanța, iar la data de 10 iulie 2018, a fost semnat, între Direcția de Sănătate Publică Constanța și Consiliul Județean Constanța, protocolul de predare primire a imobilului în care a funcționat Casa Soarelui.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa 40 de ani, am revenit in tara pt a visitation o ruda in ultimul stagiu al vietii lui la “Casa Soarelui”. Am ramas profound impresionat de inalta tinuta professionala al intregului grup medical in frunte cu Dr . Lascu.Un sincer bravo pt ingrijirile paliative acordate apacientilor care traiesc cu speranta ca ziua de maine va fi mai buna.
0
0
Jos palaria pentru o asa initiativa! Intr-un oras urat, cu un primar moale la cap, mai rasare si cate o luminita!
3
0
asa DA!!!!
2
1
Replica de ce nu publicati si lista de pacienti. V-o dau eu: PORCUSORU, MAZARE, FAGABOU ... .
1
0
33 de angajati la un nr de 21 de paturi.
4
0
Cine plm e marea doctoreasa Lascu? Vreo cipanca care vrea sa se bage in seama! Hai la kkt.
5
5
Intr-un final, strigatul dnei doctor Lascu a fost auzit. Sunt aproape trei ani de cand oamenii in suferinta au fost privati de aceste servicii medicale necesare si unice! Recuperati colectivul intrucat, fara exceptii, intreg personalul era de exceptie in frunte cu doamna Lascu. Dna doctor, pentru tot ce ati facut pentru noi, veti avea un loc aparte in sufletele noastre. Succes si multa putere de munca! Pentru dr. Dina, cel care a fost promotorul inchiderii centrului Casa Soarelui, rusine! Se pare ca acesta a lipsit de la depunerea juramantului lui Hypocrat!
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920