REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Case construite abuziv pe terenurile primăriei, puse în legalitate de aleşii locali din Ovidiu

Case construite abuziv pe terenurile primăriei, puse în legalitate de aleşii locali din Ovidiu

Replica API 22 februarie 2014 | 00:00 240

Scupra şi-a luat de-o grijă: a rezolvat patru cazuri sociale - vezi VIDEO cu explicaţiile primarului!

Scupra şi-a luat de-o grijă: a rezolvat patru cazuri sociale - vezi VIDEO cu explicaţiile primarului!

Consilierii locali din oraşul Ovidiu au aprobat, vineri, concesionarea unor terenuri pentru persoane sub 35 de ani - cazuri sociale, în vederea construcţiei de locuinţe. Conform proiectului, beneficiarii trebuie să depună în 2 ani de zile autorizaţiile şi să facă dovada că au început construcţiile, după cum a subliniat şi primarul George Scupra. Proiectul, binevenit în contextul în care este vorba despre familii cu mulţi copii, nu precizează însă un anumit aspect, ieşit la iveală pe parcursul şedinţei: pe unele dintre loturi beneficiarii au construit deja, de ani de zile, şi locuiesc bine-mersi alături de numeroasele lor familii. Primarul Scupra a admis că aşa stau lucrurile, dar că avea doar două variante: să demoleze construcţiile abuzive ridicate pe terenurile primăriei sau să le pună în legalitate.

La şedinţa Consiliului Local Ovidiu de vineri, 21 februarie, au participat mai mulţi cetăţeni. Unii au fost de faţă pentru a fi siguri că obţin concesiuni, fără licitaţie, alţii - pentru a sesiza din nou administraţia publică locală că de ani de zile locuiesc într-un cartier fără curent electric. În privinţa celor care insistă să fie branşaţi, primarul a precizat că problema urmează să se rezolve şi că speră să găsească înţelegere de la ENEL aşa încât Primăria Ovidiu să nu suporte toată cheltuiala cu stâlpii de electricitate. Cât priveşte persoanele care au primit terenuri în concesiune, facem precizarea că la şedinţă au venit femeile, probabil pentru că soţii, sfioşi din fire, nu au dorit să audă cum anumiţi consilieri "dau cărţile pe faţă". Din dezbaterea pe seama acestui proiect, a rezultat că din cele patru cazuri sociale - familii cu 2, 4 sau chiar 10 copii - două au deja locuinţe pe terenurile obţinute în cursul zilei de vineri. Pe scurt, au construit abuziv, iar acum primăria i-a pus în legalitate, deşi proiectul prezentat în şedinţă nu pomenea nimic în acest sens. Aşa se face că, la auzul situaţiei, cetăţenii veniţi cu cealaltă problemă - a branşării la electricitate - au comentat: "Păi, aşa găsim şi noi terenuri ale primăriei, libere, şi construim pentru rudele care nu au case. Dup-aia, venim la primărie să ne dea terenul în concesiune". De aceeaşi manieră au comentat şi aleşii locali de la PDL, însă până la urmă proiectul a fost votat. După şedinţă, George Scupra a recunoscut că discutăm despre construcţii abuzive şi că situaţia ar putea crea un precedent. Când au construit respectivii sub nasul autorităţilor şi fără ca Inspectoratul de Stat în Construcţii să se sesizeze? "Nu ştiu să vă spun exact de câţi ani. Dar, dacă o familie are deja vreo 10 copii... Oricum, au case într-o zonă care nu este extraordinară, e vorba de suprafeţe mici, de circa 100 metri pătraţi fiecare", a răspuns Scupra.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102