REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cât a costat videoclipul „Thriller‟ al lui Michael Jackson? A fost cel mai scump de până atunci!

Cât a costat videoclipul „Thriller‟ al lui Michael Jackson? A fost cel mai scump de până atunci!

Replica API 19 noiembrie 2021 | 00:00 667

Albumul din 1982, al Regelui Pop, a intrat în Cartea Recordurilor cu cele mai multe exemplare vândute în întreaga lume – 100 de milioane. Însă acesta n-a fost singurul record pe care doborât „Thriller‟! Videoclipul hitului ce dă titlul albumului a costat o avere la acea vreme, scrie clickpentrufemei.ro.

foto: Instagram Michael Jackson

Hitul „Thriller‟ a avut parte de un videclip care a fost introdus în National Film Registry of the Library of Congress în 2009, după dispariţia lui Michael, fiind primul videoclip care a primit această onoare. Totuşi cât de complicat a fost să fie realizat videoclipul Thriller şi, mai ales, cât a costat?

Conform celor publicate de revista „Rolling Stone„, casa de discuri a refuzat să finanţeze alt videoclip de pe acel album, după „Billie Jean‟ şi „Beat It‟, având în vedere că ambele costaseră deja destul de mult. The New York Times a declarat, în ianuarie 1984, că „Billie Jean‟ a costat 60.000 de dolari pentru a putea fi produs, iar preţul producţiei pentru „Beat It‟ s-a ridicat la 150.000 de dolari. Sau chiar mai mult… „Vanity Fair‟ a ajuns la concluzia, în 2010, că cheltuielile totale pentru „Billie Jean‟ ajunseseră la 250.000 de dolari. Iar, la mijlocul anilor ’80, asemenea sume erau astronomice! Şi „Thriller‟ le-a eclipsat pe amândouă!

„Vanity Fair‟ susţine că Jackson s-a văzut nevoit să asigure o parte din costuri chiar el însuţi pentru „Beat It‟, acelaşi lucru întâmplându-se şi cu „Thriller‟. Pentru a rezolva problema financiară pe care o aveau, Michael şi regizorul John Landis au avut o idee interesantă – să strângă bani pentru producţia videoclipului „Thriller‟.

Cei doi s-au angajat ca, în schimbul banilor, să realizeze documentarul „The Making of Thriller‟ (n.r. Realizarea lui Thiller). Asta însemna un show de 45 de minute care avea atâtea lacune, în viziunea regizorului, încât îi spunea „The Making of Filler‟ (n.r. Making of-ul unei umpluturi), conform celor publicate de „Rolling Stone‟.

Cu toate astea, planul celor doi a funcţionat de minune! MTV a fost de acord să ofere 250.000 pentru drepturile de difuzare, deşi politica lor nu prevedea finanţare niciunui videoclip, şi Showtime a acoperit aceeaşi sumă de bani. Cu ajutorul CBS Records, deţinută de Walter Yetnikoff, şi a lui Michael Jackson personal, proiectul putea, în sfârşit, fi realizat!

Conform calculelor făcute în pre-producţie, echipa lui MJ a ajuns la concluzia că erau nevoie 900.000 de dolari pentru realizarea videoclipului, după cum ne informează „Vanity Fair‟. Totuşi, suma totală cheltuită cu realizarea videoclipului „Thriller‟ a fost de jumătate de million de dolari, ceea ce depăşea pricum de vreo cinci ori costul unui videoclip obişnuit din 1983. De fapt, era cel mai scump videoclip făcut vreodată până atunci! Iar filmările s-au încheiat în patru zile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218