REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cât au 'costat' candidaturile în 2012. DNA: Ce sume a stabilit liberalul Voicu

Cât au 'costat' candidaturile în 2012. DNA: Ce sume a stabilit liberalul Voicu

Replica API 1 ianuarie 2018 | 12:38 427

Acuzații grave îi sunt aduse deputatului PNL Mihai Voicu. Procurorii DNA susțin că liberalul le-ar fi solicitat membrilor de partid care doreau să ocupe un loc pe liste la alegerile din 2012 să cotizeze către partid câte 16.400 de lei, sumă care urma să fie multiplicată în funcţie de importanţa postului.

Mihai Voicu a fost trimis în judecată pentru folosire a influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Procurorii arată în rechizitoriu că, în perioada ianuarie - martie 2012, Voicu ar fi cerut în cadrul Biroului Politic Teritorial mai multe soluţii privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile locale din vara acelui an și ar fi motivat că se impune stabilirea unor criterii şi condiţii în vederea includerii pe listele de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Dolj.

Știindu-se deja numele persoanelor interesate să candideze, Voicu ar fi spus că persoanele care doresc acest lucru trebuie să sprijine financiar campania electorală prin plata unor contribuţii individuale, abordare care ar fi iscat discuţii contradictorii între membrii Biroului Politic Teritorial.

"Cu toate acestea, Mihai Voicu, din poziţia de preşedinte al Organizaţiei (...) Dolj şi vicepreşedinte al (...) la nivel naţional, s-a folosit de autoritatea şi influenţa derivate din funcţiile deţinute pentru a impune ca şi criterii necesar a fi îndeplinite pentru a putea fi înscris pe lista de candidaţi plata unei contribuţii financiare necesară pentru susţinerea cheltuielilor de campanie", se arată în rechizitoriul citat de Agerpres, şi preluat de b1.ro.

În ciuda nemulțumirilor exprimate, propunerea lui Voicu a fost adoptată de Biroul Politic Teritorial

"Tot în cadrul acestei şedinţe sau în şedinţele ce au urmat, Voicu Mihai Alexandru a pus în discuţie şi susţinerea politică a unor membri de partid pentru ocuparea unor funcţii de conducere în cadrul instituţiilor descentralizate din judeţul Dolj, precizând că şi pentru ocuparea acestor funcţii sunt valabile aceleaşi condiţii ca şi cele impuse pentru desemnarea pe listele de candidaţi pentru alegerile locale, respectiv activitatea desfăşurată în partid şi plata unei contribuţii financiare", precizează anchetatorii.

Deputatul ar fi stabilit ca suma de referinţă de la care se va porni să fie cea de 16.400 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa se vada unde au ajuns banii ca doar nu i-a carat la el acasa.Beneficiarii,nu astia care au carat sacosile, ca prostii.
1
0
Mare descoperire....Important e ca sumele respective sa fi fost contabilizate si sa respecte legea.Indirect, fondurile ,oare la cine au ajuns? Oare pe cine a sustinut PNL intr-o functie importanta? Va fi chemat ca martor?Dilema mare!
1
0
zic ca este mai corect asa decat sa iti permiti sa scoti mortii din morminte si sa ii aduci la vot. Ce ziceti?
2
1
Liberalii, tot PENALI! Iohannis tace... Un fariseu!
2
2
am inteles mesajul, caz in care toata clasa politica , de la toate partidele, ar trebui sa fie dupa gratii, dar pe noi cine ne apara , financiar vorbind, de haita asta de hoti si borfasi ce-si dau legi ptr ei si familiile lor, Romania de venind, in ultimul an, o afacere dse familie. Explicati catapultarea lui Mihnea , fiul semiimpuscatului, ce a ramas cu averea furata intreaga dupa doi ani de scriitor?, si gasiti toate explicatiile
4
1
Campaniile electorale se fac cu bani: de la partid, de la sponsori, de la candidati. Nimic nu-i mocca !
5
1
Partidele sa puna oameni competenti in functie, oameni care sunt specialisti in domeniu, nu pe oricine
7
0
Un lindic ordinar ! Vai steaua lor de liberali ratati !
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218