REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cât costă un concediu la ţară de Crăciun şi de Revelion şi cum evităm aglomeraţia de pe Valea Prahovei

Cât costă un concediu la ţară de Crăciun şi de Revelion şi cum evităm aglomeraţia de pe Valea Prahovei

Replica API 19 noiembrie 2012 | 00:00 206

Românii care nu vor pleca în vacanţă peste graniţe îşi vor petrece şi anul acesta sărbătorile de iarnă în zone precum Bran-Moeciu, Mărginimea Sibiului sau Bucovina, dar se vor îndrepta şi spre nordul Olteniei şi spre Carpaţii de Curbură. Cei care vor să îşi petreacă zilele de concediu departe de aglomeraţia de pe Valea Prahovei se pot caza la pensiunile din judeţul Argeş sau la cele din judeţul Sălaj, unde preţurile sunt mai mici, iar proprietarii le promit oaspeţilor mese festive, preparate tradiţionale, dar şi karaoke sau muzică live de Anul Nou. Patru nopţi de cazare într-o pensiune de trei stele în perioada sărbătorilor de iarnă pot costa între 500 şi 1.000 de lei de persoană, în funcţie de pachetul şi zona alese. "În afară de destinaţiile cunoscute din anii trecuţi, cum ar fi Bran-Moeciu, Mărginimea Sibiului, Bucovina sau Neamţ, a crescut cererea în nordul Olteniei, Vâlcea şi Gorj, dar şi în Buzău şi Vrancea", a declarat pentru gândul Maria Stoian, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC). Stoian a explicat că bucureştenii aleg, spre exemplu, diferite zone ale judeţului Buzău, pentru că acestea nu se află la o distanţă prea mare de Capitală şi pentru că aici ei găsesc condiţii bune de cazare. Dacă, până nu demult, vacanţele la ţară erau preferate de familiile cu copii, în ultima perioadă, profilul turistului care alege să îşi petreacă zilele libere în zone rurale s-a schimbat. "În afară de familiile cu copii, în ultimii ani şi tinerii au înţeles că se poate petrece o vacanţă la ţară şi că se pot distra", a explicat preşedintele ANTREC. Stoian a mai adăugat că printre cei interesaţi de turismul rural se numără şi "intelectualii şi persoanele care îşi petrec mult timp la birou".

Unde pot merge turiştii pentru a evita aglomeraţia

Pentru a evita aglomeraţia de pe Valea Prahovei, reprezentanţii ANTREC le recomandă românilor să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în zone mai puţin frecventate de turişti precum Dragoslavele, Rucăr, Stoeneşti, Câmpulung Muscel (judeţul Argeş), Prejmer ( judeţulul Braşov), sau în judeţul Sălaj, o destinaţie "mai puţin cunoscută, dar cu un potenţial extraordinar", ne-a explicat Stoian. O alternativă ar fi, de asemenea, petrecerea Crăciunului sau a Revelionului într-una dintre pensiunile turistice din Făgăraş. Cei care vor să aibă preparate eco sau bio pe masa de Crăciun sau de Anul Nou pot alege să îşi petreacă ultimele zile din 2012 în apropierea Sighişoarei sau în judeţul Mureş, unde pot găsi mai mulţi proprietari de pensiuni care le oferă turiştilor doar mâncăruri şi produse din gospodăria proprie. Atunci când aleg o vacanţă la ţară turiştii au şi posibilitatea de a se plimba cu sania trasă de cai, pot asculta colindătorii şi pot asista chiar la tăierea porcului. "Turiştilor le place să participe, de exemplu, la coacerea cozonacului", a adăugat preşedintele ANTREC.

Sursă: gândul.info

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367