REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cât de dificile vor fi subiectele de Evaluare Națională 2021. Cîmpeanu: „Am adaptat tematica de examen“

Cât de dificile vor fi subiectele de Evaluare Națională 2021. Cîmpeanu: „Am adaptat tematica de examen“

Replica API 14 iunie 2021 | 00:00 848

De astăzi într-o săptămână are loc prima probă la Evaluarea Națională 2021. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre nivelul de dificultate a subiectelor, dar și despre ce norme sanitare vor fi impuse în timpul examenelor.

Sorin Cîmpeanu

Prima probă la Evaluarea Națională 2021, cea la Limba și literatura română, va avea loc pe data de 22 iunie, iar cea la matematică, pe data de 24 iunie.

41% dintre elevii români din sistemul educațional se plasează în aria analfabetismului funcțional, conform evaluării internaționale PISA.

Au existat declarații contradictorii în ceea ce priveşte dificultatea acestor examene, iar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit la ”News Hour with CNN” despre cât de grele vor fi de fapt subiectele.

”Au fost informații contradictorii cu privire la gradul de dificultate al subiectelor pentru simularea la Evaluarea Națională, acuze care până la urmă s-au dovedit a fi nefondate prin rata de promovare de peste 65% la simularea pentru Evaluarea Națională.

Ministerul Educației a adaptat tematica de examen la specificul acestui an școlar total atipic. Ministerul Educației a luat acele măsuri administrative pentru a veni în sprijinul elevilor, înțelegând dificultățile pe care le-au întâmpinat.

Sublinierile pe texte nu vor fi considerate semne

Este vorba de micșorarea numărului de note necesare încheierii situației școlare la minimum două, de prevederi percum posibilitatea de a face construcții pe foaia de examen, la matematică și geometrie, de a sublinia textele la examenul de limba română - nu mai sunt considerate semne distinctive, deoarece toți au posibilitatea să facă acest lucru - prin creșterea timpului alocat cu 15 minute pentru a completa casetele. Sunt lucruri mici, dar care toate la un loc vin în sprijinul elevilor.

Toate aceste recomandări vor face obiectul unui document, care va fi postat în seara aceasta, pe site-ul Ministerului Educației.

În momentul în care vorbim, s-au înscris 132.630 de elevi pentru Evaluarea Națională, 90% din totalul celor 147.660 de elevi de clasa a VIII-a. Înscrierile continuă până mâine, iar mâine la orele 17.00 vom avea numărul final al celor care s-au înscris la Evaluarea Națională. Sperăm să fie cât mai aproape de 100%”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Fără triaj epidemiologic la Evaluarea Națională 2021

Întrebat dacă se va mai face triajul epidemiologic al elevilor, înainte de intrarea în examen, ministrul Educației a spus: ”Nu. Cu siguranță, nu”.

”Recomandările care vor fi postate astă seară vor face toate acele precizări: fără triaj epidemiologic, fără termometrizare, se păstrează distanțarea, se păstrează obligativitatea purtării măștii de protecție, aerisirea spațiilor de clasă, deci toate aceste reguli de protecție sanitară se vor păstra”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367