REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cât „face” taraba în Mamaia şi în Satul de Vacanţă: ce taxe a stabilit Primăria

Cât „face” taraba în Mamaia şi în Satul de Vacanţă: ce taxe a stabilit Primăria

Replica API 22 martie 2017 | 06:34 2772

Regulament

Regulament

Taxele pentru ocuparea temporară a domeniului public (pentru fiecare amplasament) sunt cele prevăzute în H.C.L. nr. 382/2016 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale, pentru anul 2017. Aşadar, operatorii economici care intenţionează să îşi deschidă magazine, tarabe sau să activeze pe raza Staţiunii Mamaia sau Satul de Vacanţă trebuie să ştie că au de plătit impozit pe spaţiu. Acesta diferă în funcţie de dimensiunea spaţiului, dar şi de ce anume comercializează fiecare.

Cei care vor să îşi achiziţioneze un spaţiu pentru a comercializa diverse obiecte, alimente, în Staţiunea Mamaia sau Satul de Vacanţă trebuie să ştie faptul că taxa de spaţiu diferă în funcţie de mai mulţi factori. Aşadar, taxa este determinată de dimensiunea spaţiului şi poziţionare, existând două categorii, două zone. În acest sens, pentru trei dintre activităţi, operatorii economici trebuie să achite o taxă de 1,5 lei/mp/zi pentru zona A. Această categorie îi vizează pe cei care oferă spre comerţ următoarele: Comercializarea de carte, presă, vederi şi altele asemenea; Realizare şi comercializare produse de artizanat, pictură şi altele asemenea; Comercializare obiecte religioase. Pentru zona B preţul se schimbă, operatorii economici fiind obligaţi să achite o taxă mai mică, de 1 leu/mp/zi. Operatorii economici din Staţiunea Mamaia sau Satul de Vacanţă care efectuează Comerţ de întâmpinare în faţa propriilor unităţi de alimentaţie publică sunt nevoiţi să achite o sumă de 3 lei/mp/zi pentru zona A şi 2,50 lei pentru zona B. Dacă însă se execută comerţ de întâmpinare în faţa propriilor unităţi comerciale, agenţii economici plătesc o taxă de 4 lei/mp/zi pentru zona A şi 3 lei pentru zona B. Agenţii economici care doresc să comercializeze obiecte religiuoase, flori, legume şi fructe trebuie să achite către SPIT Constanţa o taxă de 5,50 lei/mp/zi pentru zona A şi 4,50/mp/zi lei pentru zona B. Următoarea taxă îi vizează pe cei care amlasează utilaje specializate precum aparate sau vehicule pentru producerea şi comercializarea de produse specifice alimentare sunt obligaţi să achite 12,50 lei/mp/zi pentru zona A, iar pentru zona B sunt nevoiţi să achite 10 lei/mp/zi, un preţ mai mic decât într-o zonă mai bună, zona A.

Cea mai mare taxă este achitată de operatorii economici care comercializează lozuri în plic și alte jocuri de noroc. Aceasta constă în 13 lei/mp/zi pentru zona A și 12 lei/mp/zi pentru zona B.

Pentru unităţi precum restaurante care funcţionează în Staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă, se stabileşte în sumă de: pentru unităţi cu suprafaţă mai mică de 500 mp, inclusiv 3.500 lei; pentru unităţi cu suprafaţă mai mare de 500 mp 7.000 lei. Pentru unităţi precum baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor tip care funcţionează în Staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă se stabileşte în sumă de: pentru unităţi cu suprafaţă mai mică de 500 mp, inclusiv 3.500 lei; pentru unităţi cu suprafaţă mai mare de 500 mp 7.000 lei.

Prețul pentru alte activităţi recreative şi distractive se stabileşte în funcție de spațiul pe care îl ocupă unitățile în caz. Pentru unităţi cu suprafaţa mai mică de 100 mp, inclusiv, 1.000 lei. Pentru unităţi cu suprafaţa mai mare de 100 mp şi mai mică de 200 mp, inclusiv 2.000 lei. Pentru unităţi cu suprafaţa mai mare de 200 mp şi mai mică de 300 mp, inclusiv, 3.000 lei. Pentru unităţi cu suprafaţa mai mare de 300 mp şi mai mică de 500 mp, inclusiv, 4.000 lei; pentru unităţi cu suprafaţa mai mare de 500 mp, 7.000 lei

Sunt scutiţi de la plata taxelor prevăzute următoarele categorii: instituţiile sau unităţile care funcţionează sub coordonarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice sau a Ministerului Tineretului şi Sportului, cu excepţia incintelor folosite pentru activităţi economice; fundaţiile înfiinţate prin testament, constituite conform legii, cu scopul de a întreţine, dezvolta şi ajuta instituţii de cultură naţională, precum şi de a susţine acţiuni cu caracter umanitar, social şi cultural; organizaţiile care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale în unităţi specializate care asigură găzduire, îngrijire socială şi medicală, asistenţă, ocrotire, activităţi de recuperare, reabilitare şi reinserţie socială pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane vârstnice, precum şi penru alte persoane aflate în dificultate, în condiţiile legii.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PRosti sunt oricum romanii care cumpara toate rahatisurile, din lene, ca sa nu mearga la magazinele serioase.
0
0
E stiut ca se dau spagi mari pt tarabe.Grijania mami voastre de talhari
13
0
Am licitat o taraba contra unui tigan. A castigat, a folosit-o si nu a platit nimic. Astia sunt intelesi cu primaria, nu aveti nicio sansa in fata lor.
16
0
Toti tiganii au tarabe si nu platesc taxenu platesc nimic nu mai dati tarabe tiganilor .Luti toti tiganii ni Palas care au avut tarabe in Mamaia la puricat sa vedeti ce masini si ce case au si nu platesc taxe.
13
0
La Eforie e 6000 de ieuro o taraba pentru vara 2017. Rusine
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108