REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cât mai au de așteptat bicicliștii pentru a circula în siguranță prin Constanța?

Cât mai au de așteptat bicicliștii pentru a circula în siguranță prin Constanța?

Replica API 19 septembrie 2022 | 00:00 3930

Municipiul Constanța prinde contur pe zi ce trece. Cu toate că orașul este un șantier de multă vreme, rezultatele încep să apară. Se fac lucrări de modernizare a carosabilului și trotuarelor aproape în tot orașul, părerile în rândul constănțenilor fiind împărțite.

Cu toate că porțiunea s-a finalizat turnarea covorului asfaltic Bd. Alexandru Lăpușneanu, de la Dobrogea până la City Park Mall, și circulația rutieră a intrat pe făgașul normal, lucrările de pe aceeași porțiune încă nu sunt finalizate. Reabilitarea trotuarului s-a încheiat de mai bine de trei luni, dar pista de biciclete încă lipsește.

Conform legislației în vigoare, bicicliștilor le este interzis să circule pe trotuar, întrucât bicicleta intră în categoria vehiculelor. Bicicliștii pot circula, acolo unde este cazul, pe pista de biciclete, iar în lipsa acesteia, pe acostament (partea laterală a șoselei), respectând sensul de mers.

În lipsa covorului asfaltic al pistei de biciclete de pe Bd. Alexandru Lăpușneanu, între Dobrogea și City Park Mall, toată construcția este considerată trotuar, bicicliștii trebuie să circule pe acostament până la finalizarea lucrărilor.

Când va fi gata pista de biciclete de pe Alexandru Lăpușneanu?

Chiar dacă s-a turnat covorul asfaltic pe o porțiune a bulevardului, lucrările din acea zonă încă nu sunt terminate. Un oficial la primăriei Constanța, a declarat pentru Replica: ”După demolarea stâlpilor de iluminat de pe tronson și reparațiile locale care rezultă din demontare, se va turna covorul asfaltic.

Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrem o tara ca afara .Haaaahaaaaahaaaa.Piste pentru haudi si benveu si i-am rupt pe saracii aia din ue care merg pe biciclete
1
0
Care biciclisti? Unde sunt? Stau ascunsi? Daca vezi 1 odata pe luna, e mare lucru. Ma rog, sa le faca piste sa ne uitam la ele cum stau goale. Dar cu locurile de parcare de langa borduri ce plm de probleme a avut Kitzkanul si fanii sai? Cu ce plm il deranjau? Nu ocupau spatiu din trotuar si nu stanjeneau traficul. E mai importanta vocea a cateva zeci de mii de oameni sau a catorva zeci de cretini obsedati care rumega parizer cu pateu pe balcon cu o ura impamantenita fata de cei cu masini. Fraierilor, primarul vostru ecolog si mult iubit se plimba cu S63 AMG si pOlUeAzA mEdIuL!!! Buhuhuhu
1
0
Ti ai dreaku cu bicicletele voastre
1
0
cineva nu are loc de pomii de pe bulevard.
1
0
O porcarie, o hotie si prostie. Biciclisti si trotinesti putini si tampiti. Lasati naibii bulevardul cum a fost, cu locuri parcare.
0
0
Un articol de rahat. Avem pista pentru biciclete de cativa ani in centru pe Tomis dar nu am vazut vreun biciclist.
0
0
Pentru ce sa se umple bulevardul de parcari pentru masini? Pentru cocalarii care opresc pe la cafenea ? Pentru alintatii care ii dor picioarele sa vina cu odraslele fara masina? Singurul motiv real sunt locatarii acelei zone, nu figurile celor ce pretind ca s-au nascut in masini....
2
0
Luati pista de bicicleta. Din 2025 interzis cu diesel sub euro 6 in oras. Usor, usor ne intoarcem la numarul de masini de pe vremea lui Ceasca, iar voi dati vina cand pe psd cand pe pnl, nu va trece prin cap ca ordinele vin de mai sus ? Vrea cineva masini electrice, ati votat ceva in acest sens ? Uite ca primarii nu numai ca stiu ca asta va doriti ci si pun statii de incarcare, doar orice constantean are 50k euro sa-si ia un foltvagin sau renou ielectric.
1
1
toti tarani mutati cu chirie de la tara au biciclete,trotinete vor piste,mari sportivi habar nu au sa circule
0
0
In Constanta sunt cca 50-60 de biciclisti care se aduna sambata sa faca demonstratie. Apoi se urca in masini si injura ca nu au parcari si traficul este greu.Cand sunt biciclisti ii injura pe soferi.Pentru astia se fac piste de milioane de euro.
2
0
Zdrobiti-l pe chitcan la alegeri si veti avea parcari , asa cum e normal.
0
0
Lasati parcare la bulevard asa cum era ca este destul loc! Acolo sunt blocuri si sa fie zona 2!
1
0
Noi nu avem unde sa parcam benveul si ei fac piste de biciclete .
1
0
Cand dispar prostalaii ca tine!
0
0
Cand dispar masinile parcate pe Lapusneanu?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102